mam doost velku depku z mojej otrasnej tvari....chapete....vyrazka sem,vyrazka tam,kazdy den nejaka nova. je mi z toho uplne nanic,naozaj a neviem co mam robit.uz som precitala asi 5 clankov a knih o akne,roumyslala som nad kazdym pismenkom co tam bolo napisane....postupovala som podla planu...chvilu to aj vyzeralo ze tie moje pupaky miznu ale zase hned ako som uz mala konecne usmev na tvari ze konecne ich budem mat prec zase mi naskocil neaky rovno v strede cela...ako naschval...lebo bozechran aby si to nikto nevsimol!
v nasej triede je nas dokopy 14 z toho 6 bab aj so mnou a ani jedna z nich nema take problemy ako ja.velmi im zavidim,priznavam sa!
ale najvacsi moj problem nieje ani to ze mam vyrazky ale to,ze hned ako sa nejaka objavi,zacnem si ju rypat.jednoducho sa mi tam natiahnu k tvari ruky a uvedomim si,ze som spravila debilinu az vtedy,ked vydim svoj flakato-cerveno-otrasny ksicht v zrkadle.je to ako zacarovany kruh ktory sa neda zastavita prerusit-vyrazky robia problemy a problemy robia vyrazky.chodim aj ku kozmeticke ktoru mi plati mamina ale povedala ze uz nebude lebo len vyhadzuje peniaze do vetra ked si to aj tak tlacim. ja uz nevladzem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
p.s. : mam 13 rokov
-----------------------
Telefonické linky pomoci - www.zdravie.sk
Nenavidim sa
v trinastich kvoli akne brat antikoncepciu??????????? preboha len to nie!!!
mozno ti pomozu antikoncepcne lieky-diane 35.,janine,porad sa s lekarkou ci to nie je skoro vzhladom na tvoj vek.existuje jeden liek-roacutane,pise sa vraj ma neziaduce ucinky,ale ktory nema,preplaca ho poistovna.kazdy den vela pi,najprv sa budes musiet nutit,ale potom to pojde lahko,aj takto sa musi precistovat organizmus.
skus pouzivat prirodne prostriedky,napr.si umyvaj tvar z odvaru skorocela,zihlava je dobra.mne pomaha krem od australian body care,obs.len tea tree oil,vit E,a zeleny caj.zajdi za koznou,uvidis,casom sa to zlepsi,aj ja som mala hroznu plet,dnes je to v pohode.drzim palce
existuje vsak specialne sírove mydlo na akne,dostat ho iba v lekarni a je urcene presne na toto.plet sa nemasti,ale presusi a zbavi mastnoty.stahuje póry.papa
Umývanie mydlom vyprovokuje tvoje tukové žlazy a pleť bude produkovať este viac mazu ako predtým, čo tvojej aknoznej pleti nepomôže.
A vyskusaj tiez sírove mydlo.Zozenies v kazdej lekarni.
Skus jest pravidelne kazdy den zinok a betakaroten.(pod 18 r.by sa mal iba 1beta karoten za 2 dni)Skus aj Viaderm.Kazdy den zjedz aspon jeden kus ovocia-najlepsie jablko a jeden kus zeleniny.Mne to pomohlo.Mam 21 a dlho som sa toho nevedela zbavit.Odkedy to dodrziavam,nemam jedinu vyrazku...Necakaj vsak zazrak hned...Chce to dodrziavat tieto zasady.Potom daj vediet ci pomohlo...:)
Ak mozem poradit tak si nedavaj mejkap,aknekolor ani ine gebuziny lebo to stav plety este zhorsi.Mne urobil zazraky s pletou jedine pytiol, na ten nedam fakt dopustit.A potom este gafrova voda je dobra.Malo by ti to stiahnut rozsirene pory.
ja ta chapem ze mas nutkanie tu vyrazku vytlacit, poznam to, ked sa mi nejake urobia, tiez ma to hneva...ale naozaj by sa to nemalo vytlacat, roznasa sa infekcia, narusa sa pokozka, potom sa je to zbytocne zacervenane, ved vies sama, tak skus nechat tie vyrazky na pokoji, nevenuj im tolko pozornosti...drzim ti palceky a neboj hormony sa ukludnia avyrazky odidu
ehm....dakujem velmi pekne lencok,ale to nerypanie som uz skusala....vydrzalo to asi pol dna potom to doslo naspet .....si to asi mislelo ze mi to bude chybat alebo co.... ach jaj...... lebo mamina mi hovori aka som strasna,nestiham,som chora...jednoducho vzdy sa najde nejaka depka a ja sa potom zase odznova zacnem nicit
mila akne princezna:-), vies v puberte sa nase telo meni, hormony sa buria, nie si jedina ktora ma vyrazky...a urcite ich nebudes mat vecne...bud trpezliva...a skus si vyrazky nevytlacat, tym si to mozes iba zhorsit, ako prisli tak odidu, skus sa trosku odosobnit, mozno sa az prilis snazis nieco s nimi robit a zbytocne si este doblizis. Skus navstivit dobreho odbornika, mozno ti pomozu lieky alebo nejaka masticka. A neboj aj to prejde, ved vies ze nie si sama a su ovela horsie veci. Ja viem cloveku zalezi na tom ako vyzera, tak ale co uz narobime...maj sa rada:-)...netrap sa a vyrazky raz urcite pominu.