Prejedanie sa

Príspevok v téme: Prejedanie sa
Layila:)

Ahojte mám problém , už mesiac sa každodenne prejedám, stále jem. možno aj od nudy chvíľami ale neviem sa už ovládať ! pribrala som 5 kg a nechcem aby to zašlo ďalej !:( mám predsa len 16 rokov a chcem sa páčiť, ale takáto?! neviem čo mám robiť. neviem to kontrolovať .. mám zájsť ku psychologičke alebo čo ? je to na mne dosť vidieť že som pribrala ako prasa

BJ

Nuz ta3, nevedomost ma vlastny odpor, ako vela veci vo vesmire. Snazi sa zachovat svoj stav, co sa prejavuje prave tym vysmechom, snahou pripravit ta o vlastnu energiu, aby si ju nemohla zlomit.
I najtvrdsie drevo je lahsie zlomit, nez ludsku nevedomost. Staci sa pozriet na historiu, ludia casto prisli o zivot, v snahe ludom pomoct alebo ukazat pravdu (Galileo Galilei, Jezis).
Ty tu niesi preto, aby si napravala ostatnych, ale aby si zila svoj zivot a ked zistis, ze zmenit ostatnych nedokazes, musis sa s tym naucit zit. Odtial aj vznikli mudrosti ako "Kto vi, ten nemluvi". Zachranit ludi pred ich vlastnou nevedomostou vzdy nejde, na to treba aj mimoriadne vyspeleho ducha, osobnost a vodcovske schopnosti, tak to v prirode chodi.

Dostat sa k laske, nieje jednoduche, a niektorym ludom sa to nepodari. Mudry clovek, ak ju ma, vazi si ju a rozdava ju. Vtedy to nieje sebectvo. Ziaden clovek nemoze dat viac lasky, nez jej ma v sebe, a v sebe jej ma prave tolko, nakolko sa ma rad. Takze sebalaska neznamena automaticky sebectvo, to iba vtedy, ak ma clovek rad seba, ale ostatnym tu lasku nijak nedava, sebci s nou... ale vtedy to uz nieje skutocna laska, co je v cloveku, pretoze, ak je skutocna, tak jej je nekonecno a nieje dovod s nou sebcit. Skutocna laska, ktora je v cloveka, z neho sala, a dava ju aj okoliu, a to nedokaze, pokial sa nema rad.

Niektore bytosti sem prisli zazit nedostatok lasky, oddelenie od lasky, a im proste nepomozes. Bez utrpenia, by jeho opak, stastie, nemalo ziadnu hodnotu.

ta3

BJ, aj ja s Tebou absolutne suhlasim, vzdy ma potesi, ked zistim, ze niekto zdiela moje nazory co sa psychickych zalezitosti tyka, lebo vacsinou sa stretavam s nesuhlasom, casto az s vysmechom, mne ten vysmech pravdaze nevadi, len ma mrzi, ze ludia tomu nechapu a ani nechcu pochopit, mohli by sami sebe pomoct a nemuseli by sa zbytocne trapit, nuz ale prisla som aj na to, ze je absolutne zbytocne o tom niekoho presviedcat, ked nie je ochotny sa nad tym aspon zamysliet, ja som fakt na 100% presvedcena, ze prejedanie sa, ja tomu hovorim pazravost je vtedy, ked cloveku dlhsiu dobu chyba laska, vsetci ju nielen ku stastiu ale aj ku zdraviu potrebujeme a ked sa nam jej nedostava, citime sa smutni, nechceni a tak aj urcitym sposobom ohrozeni, presne ako hovoris, bez energie, na co nas organizmus v pude sebazachovy reaguje tak, ze sa snazi doplnit chybajucu energiu cez potravu, ja to mam odskusane na sebe, nedostatok lasky je skutocna pricina nasho prejedania sa a ako aj Ty hovoris, tu nepomoze psycholog ani diety, tu pomoze iba laska, ak sa nam jej nedostava od okolia, co je dost casto, staci, ked zacneme mat radi sami seba, zial, ked zdoraznujem, ze je velmi dolezite, aby sme mali radi sami seba, mnohi to chapu ako nezdravy egoizmus

BJ

Absolutny suhlas s ta3. Bohuzial, kde je presne problem, na to musi jedinec prijst sam a niekedy to trva cele roky. Dietami, a zakazovanim si daleko nedojdes, psychicky ta to este viac vycerpa. Proste, niekde prichadzas o energiu, a tvoj energeticky system si chce skrze plnost zaludku, chute, hltanie a podobne nahradit tu energiu. Psycholog ak pomoze, bude to zazrak, vacsinou je problem v nedostatku lasky a s tym ti nepomoze, to musis vyriesit sama.
Niekedy pomoze aj zmena prostredia, napriklad mozes mat zlu energiu v byte a to s teba vysava energiu a nedobija ta to, proste pricin moze byt vela, ale vzdy to suvisi s psychikou, psychickou energiou, cakrami, proste s vecami, o ktorych nasa spolocnost nema ani paru, a preto je aj v takom stave akom je.

tinuviel

Mila Layila, viem presne o com hovoris. Ja sice nemam problemy s nadvahou, ale prejedanie mi hovori teda vela...hlavne, ked mam stres...dam si obed, po obede dezert, po dezerte druhy obed a po nom znova dezert a do nekonecne...proste nemam stopku. A potom mi je tak strasne zle, ze sa neviem pohnut - a to je ten lepsi pripad. Niekedy ma to prezenie a niekedy sa potom neviem postavit par dni z postele. V mojom pripade ide urcite o psychiku, ale proste tomu nerozkazes....a rady typu "kontroluj sa"...hm...to je ako povedat zavislakovi na drogach, ze vsak sa kontroluj. Je to zavislost ako kazda ina...Drzim palce Layila, aby sa Ti to jedenie upravilo...Hlavne to chce klud, pohodu a "no stress". Pekny dnik prajem.

repka

jednoznacne pred tym ako budes jest sa ist pozriet do zrkadla...
alebo sa snazit natlacit do rifli, ktore si nosila ked si mala o 5 kg menej ...

sa twe

drzim dietu len 3 tyzdne..a v treti tyzden v sobotu ..som si konecne dala nieco tukove..vlastne bola som na oslave bolo toho viac...ale necham preco som na druhy den v nedelu vazila o 3 kila viac ?.....ved to bol len 1 den

goccia

ked som zmenila skolu zo zakladnej na strednu, stalo sa mi to iste - v skole obed, doma poobede druhy obed, vzdy potom nejaky dezert a este nejaka sladkost, a z chudunkeho dievcatka sa za polroka stala statna zenska :))
no ja neviem, treba najst pricinu, nejaka urcite bude, ja viem, ze v tom veku by som si s tym sama neporadila, ani sa mi to vtedy nepodarilo. tiez som trpela tym, ze som bola ako s prepacenim prasa, a to hlavne vo svojich ociach.
ak nemas s tym osobny problem, tak navstevou psychologicky nic nepokazis. lepsie, ak to urobis skor, ako by si tam isla o rok s poruchou prijmu potravy. takze ja byt na tvojom mieste, idem