Neznesiem cukor?

Príspevok v téme: Neznesiem cukor?
vdacna

vedel by mi niekto povedat, ci existuje aj intolerancia cukru alebo nieco podobne? zistili mi intoleranciu na laktozu, takze posledne dni velmi sledujem, co dam do ust, vsetko mliecne poctivo vyradene z jedalnicka, ale napriek tomu potiaze neustali. brucho ako v siestom mesiaci, krce, vetry, no katastrofa. to co mam este vylucit? mam len z vody zit? lebo pila som kolu a red bull, a jedla som bezlaktozovu cokoladu, preto ma napadlo, ci nie ten cukor... alebo ja uz potom fakt neviem :(

Preteba

Katty36, Tvoje telo sa bráni ohrozeniu. Píšeš, že si závislá na sladkom. Nie nadarmo sa hovorí, všetko s mierou. Tvoje telo už nezvláda nápor toľkého cukru. Zrejme nie si moc šťastná, keď potrebuješ toľko cukru:)

katty36

Viem že už prešlo veľa času od úvodného článku, ale mne práve zistili že nesmiem cukor. Viem spracovať len 10% cukru a 80%laktózy. Laktóza je v poho, ale ten cukor? ide ma poraziť. Do teraz som bola závisláčka na čokoláde a všetkom sladkom. Ano môže byť intolerancia na cukor. Tiež som zostala prekvapená. Má niekto niečo podobné? A aký je váš jedálniček?

very

vdacna, chcem sa opytat, ci si uz vyriesila svoj problem? Este stale nevies, kde to moze pramenit?

Citala som si celu diskusiu o tvojom probleme a mam podobne problemy no mozno nie az tak zavazne, kedze sa uz dlho vyhybam mnohym potravinam. Ako spominas, ze si vysadila vsetko sladke a pijes len kolu a dzusy, robiis tiez zle, lebo kola a nase "100%" dzusy su samy cukor a chemia.

Podla priznakov by som povedala, ze by si potrebovala protikvasinkovu dietu a potom postupne uz pridavat len tie dobre potraviny.Mozem povedat, ze je to jedna z najnarocnejsich diet, ale ma neuveritelne ucinky. Pre kazdeho!
Vies o tom, ze psenica a jej pribuzne obilniny zvysuje cukor v krvi? Len dva krajce celozrnneho chleba ti hladinu glukozy zvysia viac ako 2 lyzicky cukru.

V najhorsom pripade to moze byt aj celiakia

RNG

Intolerancia na glukozu a fruktozu nemoze existovat, lebo oba su nevyhnutne na rozne procesy v tele.
Cukry su ale siroky pojem, najma ked do nich zahrnujes aj vsetky polysacharidy. Intolerancia na niektore moze nastat, ked mas nedostatok specifickych enzymov na ich rozlozenie na jednoduche cukry.

Situacie tu popisane ale jednotlivcami su skor problemy s nedostatkom kyselin alebo prejedenim sa, kde sa kyseliny prilis rozriedia a tak sa jedlo moze v zaludku kazit=kvasit a hnit.
Kvasenie produkuje najma plyny, ktore vytlacia jedlo do pazeraku(pala) a hnitie vytvara toxiny a zapal zaludka.

bejaatka

ahojte, ako citam nie som asi jedina s podobnymi problemami. uz asi tyzden na sebe \"experimentujem\", t.j. skumam co mi robi zle a co nie. kedze boli vianoce cukor bol na dennom poriadku, vsakze, a castokrat som sa nim doslova, pardon za vyraz \"obzrala\". teraz si uz davam pozor na to co zjem. mam pocit ze mi okrem cukru nerobia dobre ani nejake konzervacne latky, jedla som napr. nieco s kečupom, neskor pasteku, vecer nejake sladke veci..no uz teraz lutujem svoj traviaci system. alebo ked som zjedla za pohar zavaranych visni (zlozenie bolo len cukor, visne a voda) tak bolo so mnou zle..brucho ako pred porodom..:) btw. problemi sa pocas menstruacie u mna zhorsuju, hlavne tesne pred..taka tazoba v podbrusku a naduvanie..vtedy uz viem ze mam kratko pred. kde si prosim vas mozem dat urobit testy na intoleranciu jednotl. potravin? urobia mi to niekde za priplatok rychlejsie? dakujem.:)

stine

vdacna, ja mam podobne problemny. bola som na testovani na potravinovu intoleranciu + alergie pristrojom bicom v ba, cena 70 euro. mozes byt intolerantna na cukor alebo fruktozu. mne bola najdena intolerancia na mlieko, psenicu a raz. som na eliminacnej diete vyse tyzdna, pozorujem len mierne zlepsenie...zevraj to trva trosku dlhsie kym sa crevna mikloflora spamata a upravi.

ps: su tieto potiaze u teba horsie pred a pocas menstruacie? lebo o mna to je asi o 30 % horsie prave v tomto obdobi...

StanleyH

ak by ti zistili cukrovku 2. typu tak neber inszulin lebo ta doktori rozhadzu a zle skoncis, ozvi sa co ti presne zistili. Rafinovany cukor, ten co kupis vo forme prasku alebo krystalov je jed pre organizmus, je vsade a neuveritelne prekysluje organizmus co je zivna poda pre mikroorganizmy v tele, co znamena hnilobnost tela pocas zivota.

- mira

Vdacna, citiš to veľmi správne. Cukor je vysoko rafinované neprirodzená látka, vyrába sa podobne ako drogy a je to snáď najrozšírenejšia a bohužiaľ povolená pomalá droga.
Ja som sa návyku na cukor zbavovala dlho a teraz som šťastná, že som tak urobila, cukor je nervový jed a pomaly a isto zničí i toho najodolnejšieho. Je to potrava pre patogénne mikroorganizmy.
Jedávaj nerafinované obilniny, ktoré ti dodajú prirodzené polysacharidy. Veľkú chuť na sladké môžeš zahnať trochou ovocia. Npresoľuj, nejedávaj veľa mäsa, pretože to by ťa mohlo pritiahnuť znova k sladkostiam.