Vela draslika v brokolici

Príspevok v téme: Vela draslika v brokolici
blablabla

čítala som, že brokolica obsahuje vysoké množstvo draslíka a že odvodnuje a znižuje krvný tlak. Ja som ju teraz jedla tri dni po sebe na obed, lebo ju mám rada. Bojím sa však či mi to ešte viac neznižilo tlak, lebo aj tak ho mám dost nizky...
kolko toho draslika tak može obsahovat? A može to nejako škodit, ked som ju jedla teraz tri dni po sebe?

RNG

Nuz prave si uviedol dalsi dovod na potrebu extra jodu.
Ja bezne uvadzam len chlor, flour a brom, ale aj ine veci vytlacaju jod z tela, hoci nie v takej velkej miere, ako uvedene silne halogeny, ktore dnes zamoruju vodu a v pripade bromu ich davaju ako konzervant a protiplesnovy prostiedok do muky a olejov, miesto jodu, co sa rovna doslova zlocinu.
Potom sa divia, ze je tolko rakovin, a az 60 % hlavne zien ma aspon ciastocne znizenu funkciu stitnej zlazy, co samozrejme bezne lekari nediagnozuju ale sposobuje to rozne hormonalne poruchy, lebo stitna zlaza vplyva aj na ine hormony , znizenu energie a imunitu a naberanie vahy kvoli znizenej vyrobe energie=znizenemu spalovaniu.
A potom zeny drastickymi dietami sa brania proti naberaniu vahy, casto uplne marne....
Nehovoriac o zamorenych telach, lebo jod sa podiela aj na odmorovani tym, ze je sucastou roznych enzymov, ktore v dostatku vedia telo odmorit/vycistit a tym predist zapalom, vytvaranim roznych "smetnych kosov" v tele(cysty, myomy, hrcky tumory...) ktore sa dokonca mozu zvrhnut na rakoviny.

H2O

316 mg/100g, bežne čislo na zeleninu; "škodiť" v takom množstve može len ak trpiš hypotyreozou, pretože obsahuje goitrogeny, ktore brania vstrebaniu jodu

hammel

Práve draslík je užitočný lebo zrovnáva hladinu soli v tele a tú má skoro každý vysokú. Škodiť isto neškodí aj keby ste ju mali celý mesiac ale lepšia je surová a tá ma aj viac draslíku a varená, pečená menej takže prebytkom draslíka isto netrpíte. Na nízky tlak si stačí dať k tomu chilli a to vám tlak zdvihne.