Dobry den,
hoci nie som vo veku maleho dietata ani teenager este byvam s rodicmi kedze som na vysokej skole. Obcas mi byva zle (cakam na yvsledky lek. testov takze fyzicku poruchu tu riesit nebudem, ved su ludia co maju horsie problemy ako to ze mna bolieva brucho a je nafuknute a odpadavam). Ale moji rodicia mis poosbuju stres, najviac otec, v podvedomi ked viem ze pride domov v sebe dusim odpor voci nemu, su obaja puntickarski prehnane a vkuse do mna rypu...otec na mna vrieskal za nespravnu gramatiku, faktom je ze on zle hovori \"dva\" a dve\" napr. povie \"dva baterky\" a faktom je ze moja gramatika je OK.... ale musi do mna vkuse rypnut co nie je dobre...ono dakedy ma aj chvalia ale z toho ich prehnaneho kontrolovania mi je zle, ako sa mam s nimi normalne dohodnut (napisete mi ze \"porozpravaj sa s nimi\" ) ked rozhovor s nimi prebieha tak, ze ma 1 nepustia k slovu 2 cokolvek poviem navrieskaju na mna 3 NIKDY mi neuznaju ze sa zmylili alebo ze som ich prekvapila nejakym dobrym argumentom, moje sa snazim logicky podlozit, tie ich su \"lebo chcem\"...atd... tu nejde tak o zakazy, som na VS a vonku viacmenej chodim ako chcem (so mnou nie je problem nechodim domov opita a snazim sa davat si pozor na vsetko atd), som celkom v pohode student, svedomita, poctiva normalna zena ale oni mi vedia vyrabat strasny stres :,( Ako to mam snimi vyriesit? Tesim sa az sa raz odstahujem lenze hypoteky su drahe este nemam pracu som studentka takze to az v buducnosti...A mam ich rada napriek tomuto, chcem to vyriesit pekne aby sme boli vsetci spolu stastni :,( Otec aj mama ma este rypu aj za to, ze na zaciatku vety nepoviem \"otec...\" ale obcas dam \"on...\" (ved je to normalne zvratne zameno! napriklad na takych evcaich ma rypu...radsej by som chcela pocuvat zaujimave rozhovory s nimi, ako mam ostat kludna ked ma tak kritizuju??? Ako to zmenit tak, zeby sme sa normalne pocuvali a navzajom lepsie porozpravali?Aj ked sa raz odstahujem chcem ich navstevovat a porozpravat sa s nimi s laskou a vypocut si ich tak ako to mam vyriesit?Oni maju vztahy so svojimi rodicmi riadne pokryvene ale ja chcem byt lepsia a svoje vztahy mat pekne :)
Dakujem za pomoc