Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

červený diplom

Príspevok v téme: červený diplom
stjudent

ahojte...chcela som sa spýtať, či náhodou neviete, ako je to s udeľovaním červených diplomov. Viem, že nikto sa ma nikdy pýtať na to nebude, že červený nedoráža vedomosti atď., ale zaujíma ma, za akých podmienok sa dá získať...ak sa raz opakovala skúška, stráca sa nárok naň? aký priemer by mal byť? a známky asi väčšinou A a B, E asi nepríchádza do úvahy...vďaka

Janulik33

Kazda skola ma svoje pravidla na cervene dilmomy.
Ja som Bc. studovala na TU v Trnave. Tam bolo tak, ze na cerveny diplom musel mat student same Acka ako zo skusok, tak aj zo statnic.
Mgr. som studovala na UMB v BB a tam bolo tak, ze priemer za semester zo skusok max. do 1,5 a zo statnic same Acka.
Ale dolezite je, VS diplom vobec ziskat.

0vecka

2 ratherkillme coajviem este mi tam nikto nenaznacoval ze by ich neuznavali ale uvidim no snad sa mi podari do tych troch mesiacov nieco splasit... inaq uznavat by mali kedze ideme podla EU... hmm ale akoze priemer mam dost dobry ako bakalar som dostal B myslim ze som mal 1.6 ci tak nejak a teraz mam zatial priemer 1.55 len kebyze sa fakt snazim a to by stacilo mozno zopakovat jednu skusku za semester som mohol mat A... vecsinou mam A,B a obcas nejake to E,D a to mi pokazi priemer...

ratherkillme

Ovecka, presne tak. U mna tiez vzdy bolo hlavne prejst :) A inak v DE uznavaju vysokoskolske diplomy z nasich skol??? Ale nezda sa mi fer, ze pozeraju na znamky, lebo kazda skola ma inu uroven. Moji znami z inych skol sa ucia nejakych trapnych 30 stran na skusku a potom jasne, ze maju Acka... A niekedy sa neda mat Acko, Becko ani ked velmi chces :)

0vecka

2 ratherkillme mna to tiez prekvapilo kebyze toto viem tak by som mal lepsi priemer som sa za cele studium nikdy nepokusal vylepsit si znamku aj ked som mal na to cas .... a tak co uz..

ojka

neviem, ako to je teraz, ale u nás to bolo kedysi tak, že si nemohol mať priemer vyšší ako 2 (teraz neviem, že či aj vrátane) a za celé roky žiadne E.
lebo viem, že do priemeru som sa zmestila stále, aj štátnice som mala za A, len raz sa mi v prváku podarilo chytiť E a už to bol hneď modrý diplom... neviem, síce ako to berú ostatní, ale ja som bola rada, že mám štátnice za sebou, a vôbec ma netrápilo, že aký bude mať človek diplom, i keď časom ho to možno trošku zamrzí, že mu to o chlp ušlo (:

0vecka

ja si teraz hladam pracu v DE a dost sa na to pytaju ze aky mam priemer co ma prvykrat dost zarazilo... takze uplne zbytocne tie znamky niesu

tekvicka_

pokial viem, aspon na nasej skole to tak bolo, mozes mat vsetky znamky, vsak zadari sa aj naljlepsiemu, ale vazeny priemer za studium musel byt do 1,5. A=1 B=1,5 C=2 D=2,5 E=3

vinetka

Nestudovala som na Slovensku, ale myslim, ze za ecka sa cerveny diplom nedava:) Ja som pocas studia mala same acka, zopar becok a raz cecko. U nas sa za acka davaju styri body a na "cerveny" diplom musis mat priemer znamok minimalne 3,5. Ja som mala takmer 3,8.