Bolia ma semenniky, na striedacku, raz jeden raz druhy. Nie vkuse ale obcas, napr aj teraz a je to dost neprijemna bolest ... Nad lavym semennikom som si skoro pred rokom nasiel ako keby hrube žily ktore idu z neho a su aj pri nom a smeruju hore, takze si myslim ze to je varikokela, bojim sa to povedat rodicom aj ist k doktorovi ... pls poradte, a mam 16 rokov
Bolesť semenníkov
Ach jaj, chlape :) V tom pripade nasadni na bus alebo vlak a sprav si vylet do najblizsieho mesta s poliklinikou. Co ine Ti poradit. Dobre to zvaz. Zdravie mas len jedno a cas moze hrat proti Tebe.
no s otcom nebyvam a ani ma tam nema ako zaviest ja nwm :(
To som zase ja a neprestanem dobiedzat, kym k tomu urologovi nepojdes. Myslim, ze to najdolezitejsie, co musis urobit, je ROZHODNUT SA - dost bolo odkladania, idem. Uvidis, ze ked sa takto rozhodnes, vsetko uz pojde akoby samo od seba, aj problem s dopravou k lekarovi sa rychlo vyriesi. Ber to tak, ze sa vyskytol problem a caka na riesenie. Odkladanim vysetrenia si len stupnujes psychicky tlak. Hanbit sa urcite nemusis a dopredu bat tiez nie. A este cosi - kazdy v zivote spravi aj nejake tie nespravne rozhodnutia, ale najviac potom bolia nevyuzite sance. Teraz mas sancu svoj problem riesit. Aby si si o par rokov nemusel vycitat, ze v aprili 2011 si mal moznost a nevyuzil si ju, kym bol cas. Cim budes starsi, roky budu ubiehat coraz rychlejsie a s nimi budu pribudat nove a nove problemy (nielen zdravotne), ku ktorym sa treba postavit celom. Ale TERAZ musis riesit TENTO JEDEN problem. Nesprav podobnu hlupost, aku som v roku 2002 spravil ja. Keby som prisiel skor, mohol som si usetrit vela neprijemnosti. V tom druhom prispevku je dobra rada - ak mas problem s dopravou, povedz blizkemu cloveku alebo kamaratovym rodicom, nech Ti pomozu. Na kazdy problem existuje riesenie. Tak navsteve urologa zdar!
presne tak,hned chod k lekarovi,a preco sa to bojis povedat rodicom??..ak sa hanbis,co je asi pochopitelne,skus to povedat otcovi.Prekonaj to,a povedz mu to,istotne ta sam rad odvezie k lekarovi,ked ho mate,ako pises daleko.Moj manzel mal tiez podobny problem,isiel k lekarovi,urobil mu ultrazvuk,a dostal tusim masticku.Pred lekarom sa hanabit nemusis,oni to beru inak,ako my pacienti.Ver mi...vela stastia
Skús pohľadať na internete, možno je nablízku nejaká súkromná ambulancia. Ale určite choď k lekárovi čo najskor. Viem, že to nie je jednoduché, ale lekári sú tu na to, aby pomáhali. Ako som povedal včera - možno nejde o nič vážne, ale je treba, aby to posúdil odborník. Lebo aj z malého problému sa pri zanedbaní može stať veľký.
no aj s tym mam problem lebo urolog je dost daleko a nemam sa tam ako dostat
Prepáč, že to tak poviem - vykašli sa na strach a choď čo najprv k lekárovi. Nemusí ísť o nič vážne a keby aj šlo, čím prv prídeš, tým viac možností, ako Tvoj problém riešiť. Ja som podobný problém zanedbal a následky boli dosť komplikované. Ak by sa čas dal vrátiť, ani chvíľu by som neotáľal. Ver, že obavy z neznámeho prostredia u lekára a vyšetrenia sú nič v porovnaní s možnými komplikáciami. Tak šup v najbližší možný deň k urológovi.