Dobrý deň. Idem na strednú školu a môžem si vybrať zo 4 jazykov. anglicky, nemecky, francuzsky, rusky. Ja idem na anglicky a neviem si vybrat medzi nemeckým a francúzskym. mozete mi prosim poradit, ktorý je lepsí???
Vyber jazyku
Nuz je asi vacsia pravdepodobnost, ze clovek vyuzije nemcinu nez to, ze pojde zit na Madagaskar alebo do Konga:) Sice, clovek nikdy nevie, kde ho osud zavedie. Nikto sa nauci aj tri jazyky a ostane sediet doma, cize mu to je na figu...
Ja som ponukla len uryvok z knizky, to je vsetko.
vinetka
to je ale blbost :)
nejde o to kolko ludi s nim rozprava, ale KDE sa s tym jazykom dohovorim.
nemcina, kde ?
stredna EU.
francuzstina kde?
Francuzsko, Kongo, Madagaskar, Cameroon, Mali, Senegal, Belgicko, Haiti, Svajciarsko, Centralna afrika, Mauricius, Seychely, Luxembursko,. A INE(!)
da sa dorozumiet aj v tunisku, algerii, morocco a tucty inych miest...
75 milionov nativnych spiiiikerov a 55 milionov FR rozumie tiez..
nemcina = cca 75 milionov nativcov tiez. a priblizne 120mil. ludi nim hovori celkovo, cize plus minus rovnako vela ludi ako FR ;)
cize nehadzal by som francuzstinu do kosa len tak :)
vinetka hej ale lokalne sa oplati vediet skor maďarsky ako čínsky :)
Ak ti mozem poradit, tak ti ponukam uryvok z knizky jedneho fajn autora:
"Najviac ludi hovori tymito jazykmi, v uvedenom poradi: cinsky, spanielsky, anglicky, bengalsky, hindi, portugalsky, rusky, japonsky, nemecky, javanecky a korejsky. Francuzstina nie je ani v top 10, preto sa cudujem, preco som ju studoval 5 rokov."
ako ja na zakladke som sa ucil neminu uz od 3 rocnika tak zakladnu konverzaciu zvladam. a chcem si dat iny jazyk nez neminu. ja idem na sus tak neviem
odporucam urcite tiez nemcinu.
pracujem v jednej medzinarodnej firme kde je AJ samozrejmostou,kazdopadne vyuziva sa aj FJ, ale posledne dva roky sa vybera pre region ASG, takze preferuju a vyhladavaju a najma lepsie ocenuju AJ - ako IT zdatnych ludi, tak aj z oblasti ekonomiky a uctovnictva.
Nemčina je najpoužívanejší jazyk v strednej Európe, takže zísť sa ti zíde. Ale radím vybrať si ten, ktorý ti je bližší.
myslim ze Francúzsko zas nie je až tak ďaleko :) mne sa viac páči
ahoj....podla mna je lepsi nemecky jazyk.....je pre slovaka urcite viac vyuzitelnejsi ako napr franina, kedze rakusko je hned za rohom :)ja mam tiez kombinaciu anglina nemina....ale viem, ze mnoho ludi ma k nemcine odpor, a ak ho mas aj ty tak potom by asi nebolo moc fajn, keby pri kazdom uceni nemciny ta nad nou natahovalo :D vyber si podla toho, kt. ti je sympatickejsi, a kt. by si mohol aj realne niekedy v buducnosti vyuzit :)