Ahojte, chcela by som sa spýtať ako vlastne prebieha štúdium medicíny? Viem, že prvé tri roky sa študuje všeobecná medicína a potom si sami vyberáte odbor alebo vám oni vyberú podľa toho kde je voľné, alebo ako to vlastne je?...A ako je to s praxou? Aj keď chcem byť čo ja viem kožnou lekárkou a nechcem operovať ani nič podobné musím absolvovať chirurgiu, rezania, pitvy atď?...
Štúdium MEDICÍNY
Ahojte, a čo ak by som ja chcela ísť na medinu vo vkeu 30 rokov? ak sa tam teda vôbec dostanem...zlé paltové podmienky, k tomu nemám peniaze na súkr. ambulanciu a neviem, či sa teda do budúcnosti uplatním, lebo do zahraničia nechcem ísť...náročné časové vyťaženie, a čo ak kvôli tmu nebudem už mať rodinu...opaltí sa to vôbec ešte? nemám si radšej vybrať inú VŠ, externú, aby som to popri rpáci uplatnila? a ak,t ka akú bys te mi radili? píšte mi aj na mail: esmeraesmera@gmail.com
A ktorá škola na štúdium medicíny je podľa vás najlepšia?...Samozrejme ďakujem všetkým za rady :)..a ty medicus rad kam chodíš do školy?
Ahoj,
pocas celeho studia mediciny student prechadza vsetkymi odbormi...prve dva roky su ciste teoreticke predmety, aby clovek ziskal nejaku vedomostnu vybavu pre studium klinickych predmetov...a od tretieho rocnika vstupis aj do nemocnice na predmete interna propedeutika /zaklady do internej mediciny/ a chirurgicka propedeutika. Nemusis sa ale bat operacii ani pitiev. My sme si za tie prve dva roky zvykli na vselijake veci postupne a zle bolo len par ludom, neodpadol skoro nikto. Maximalne 3 ludia z rocnika :D
Mna tiez nebavi chirrugia, ale musim si to odchodit a neboj, aj tak chce byt aspon polka ludi chirurgami, cize na operacky ich s radostou pustam a ja idem na ambulanciu :D ale neda sa tomu vyhnut.Obcas sa pozrem na operaciu aj ja. Neboj je to pohoda, clovek si zvykne na vsetko. A potom jak skoncis skolu, si vyberies svoj obor, ktory ta bavi a budes sa snazit sa tam dostat.Niekedy to nie je lahke, ale ked clovek chce, a robi pre to vsetko, dostane sa tam..
Ivka, absolvovat musis uplne vsetko a specializujes sa az po ukonceni skoly atestaciami.
Ale zda sa mi velmi divne, aby si "buduca medicka" nedokazala na internete najst studijny plan lekarskej fakulty. Pane Boze.
mne sa zda ze pitvy robia aj zubari...