Ahojte, po dlhej dobe sa mi zas vratila depresia... naposledy sa mi prejavila asi pred 6 rokmi ale to som netusila co to je a akosi som tym preliezla, respektive som skoncila skolu a odisla z domu a mala som tolko starosti a radosti ze som na nu prestala mysliet... Uz si nepamatam co mi ju vtedy spustilo a hlavne som to nechapala, jednoducho som bola smutna a mala som pocit ze ma nikto nema rad a podobne.... teraz mam za sebou dost tazke obdobie, pred 9 mesiacmi som sa rozisla s priatelom s ktorym som bola 4 roky ale nelutujem, to bol clovek ktory mi cele tie 4 roky vysvetloval aka som nemozna...spoznala som cloveka do ktoreho som sa neskutocne zalubila, dokonca sme sa zacali bavit o babatku a dokonca sme si mysleli ze ho aj cakame...a potom ked sme zistili ze nie sa to zacalo aj nejak kazit... uz sme sa aj rozisli a aj dali spat dokopy...mesiac sme sa nevideli a vcera sme boli spolu no mala som z toho zmiesane pocity...ja ich ani neviem opisat len nejak nevidim v tom vsetkom zmysel. Viem ze je to sposobene depresiou, viem ze ju mam, viem ze je to choroba, viem ze ju treba riesit, viem co vsetko by som mala robit ale nevladzem... nevladzem o tom povedat ani svojim blizkym lebo viem ze by to nepochopili...chcela som si kupit havina ale vsetci moji mudri blizki mi to vyhovaraju, ze je to len zataz a ze sa mam venovat sama sebe...ale ako?
Touto diskusiou necakam nejake rady, mozno skor skusenosti ludi s podobnymi problemami.
Ako sa nakopnut?
eklhaft snazim sa smiat...ale niekedy nevladzem predstierat....
zvedavko vztah k byvalemu bol komplikovany, striedala sa u mna nenavist s pocitom smutku a sklamania... a ci sa chcel vratit? chcel ale trvalo mu dost dlho kym mu doslo ze sa nemal spravat ako sa spraval...a lubila som ho velmi napriek tomu co mi robil a doteraz nechapem ako so to zvladala...
Opustila ma manzeka. Vyplatil som jej byt. Zostal som tu sam. Trochu depka prve mesiace , nechal som to tak , o to radsej som chodil do prace. Casom som zacal mat nieco s koleginou z prace , dost hlboky vztah , ale po roku to skoncilo ,pretoze bola o vela starsia ,ale do dnes sme priatelia. Potom ,ani neviem ako sa mi do cesty postavila svedkova z mojej svatby a zivot nadobudol uplne inu tvar. Moj nazor je - nikdy nezanevri na ludi , aj ktorych nemas rada , ale rozdavaj usmev a dobru naladu ,kde sa pohnes ,,uvidis ako to pomaha Tebe aj ostatnym. Naozaj
Ahoj deby a s tym priatelom co si sa po 4 rokoch rozisla si ostala kamaratka? Po rozchode si ho nenavidela alebo este lubila? On sa po rozchode snazil vratit k tebe? Viem, ze to az tak s temou nesuvisi, ale budem rad ak mi odpovies dakujem.