odmietnutie liecby

Príspevok v téme: odmietnutie liecby
bezliekov

dobry den,
chcel by som sa opytat odbornikov i verejnosti ako treba u nas postupovat pokial ako rodina (ja som brat choreho) nasuhlasime s liecbou a nechceme bratovi davat predpisane lieky. jeho situacia je velmi komplikovana a lekari sa drzia nejakych debilnych tabuliek. bratovi az v 19tich rokoch diagnostikovali zavazne vrodene ochorenie mozgu - cievna malformacia ci ako sa to vola vo velmi velkom rozsahu (okolo 20%). tato choroba je v takomto rozsahu neliecitelna liekmi, operaciou ani nicim inym. brat zacal obcas (priblizne raz za 4 mesiace) dostavat krce a museli sme mu volat zachranku. lekari jeho krce diagnostikovali ako epilepsiu a nasadili mu lieky ktorymi sa epi lieci. tieto lieky vsak z neho v nemocnici po 1 dni urobia cisteho debila, ktory nevie chodit, rozpravat, nevie kto je, pocikava sa, adt.. ked sme mu po prepusteni domov prestali lieky podavat po 3-5 dnoch bol z neho vzdy opat normalny clovek - dozor potrebuje iba pre pripad krcu. zhrniem to: ad 1, brat nema epilepsiu - teda zachvat v bezvedomi, ale krc pri ktorom vsetko vnima, dokaze zmurkat, kyvat hlavou a vzdy sa snazi aj nieco povedat. ad 2, jeho choroba je neliecitelna, s cim sme sa vsetci ako-tak zmierili a snazime sa s nim uzit si kazdu chvilu. on je (ked nieje na liekoch) strasne vesely clovek, so vsetkym je spokojny, kazdemu stale dakuje, atd.. lekar ktory jeho chorobu diagnostikoval nam povedal, ze jeho sanca na prezitie sa kazdym rokom znizuje o 10%, co znamena ze podla neho by mal do 10tich rokov od diagnostiky zomriet. ak by to aj takto malo byt, radsej si s nim chceme uzit normalnych 10 rokov zivota s niekym kto ma obcas zachvat, ako 10 rokov s "vyliecenym" epileptikom, ktory nas nevnima a ani poriadne nevnima.. proste co sa ma stat sa aj tak stane. my robime vsetko preto aby tu bol s nami co najdlhsie, dostava kopec najkvalitnejsich vitaminov, ale vzdy ked nam ho po zachvate vratia domov tak ho 2tyzdne dostavame do normalu.. preto to chceme nejako pravne osetrit aby mu nemohli davat lieky len tak na epilepsiu, ktoru ani nema, ked to povieme doktorke, ta zacne hapkat a ze sa vykruca ze to je sekundarna epi a ze epi je vela druhov, adt.. ale liekov dostane vzdy aspon zo pat, rano, naobed aj vecer.. vie mi niekto poradit ako im to zakazat, a aj v pripade ze by sa bratovi nieco stalo aby nemohli napriklad robit problemy rodicom?? maju to dost takze aj bez takychto chujovin a postoje lekarov su neskutocne.. napriklad posledne mu pri tej prilezitosti ze bol v nemocnici spravili lumbalku, ktora ho mohla prakticky zabit.. asi to bude tym ze su plateny od vykonov. dakujem za kazdu radu.

bezliekov

jaja1223 aky je problem zalozit si vlastnu temu? s mojim problemom toto nejako nesuvisi a akurat sa to tu cele domota.. dakujem

jaja1223

chcem sa prosim opitat poznam zenu ktora sa lieci u psychologa a ten jej doporucil liecbu v sanatoriu odmietla a zmenila psychologa teras sa chce dostat do invalidneho dochodku kedze sa rozviedla a naraficila na manzela ze ju psych.tyral chce pomocou tohto psychologa aj odskodnenie od manzela aj ked su od seba skoro 2r.moze uspiet ked odmietla liecenie a lekar s touto zenov hra jej hru a zneuzivaju zdravotnictvo a hlavne poistovnu.dik

bezliekov

akoze ja viem, ze mame pravdu a aj keby nie urcite mame pravo pre slobodnu volbu.. ci uz brat alebo my keby bol nesvojpravny.. ide o to ze doktora posledne mojich rodicov obvinila ze su nezodpovedny ze mu to nedavaju a urobila z nas akoze ho chceme doslova zabit.. vtedy som myslel ze zabijat budem ja ju...
takze riesenie vidim v posudenii ucinku lekarkinej liecby epilepsie ktora vlastne neexistuje, resp. liecba mu skodi. + pravne osetreny dokument v ktorom bude nesuhlas s podavanim liekov na epilepsiu najlepsie podpisany bratom.. tak ideme do toho. zatim vdaka. ak sa tu najde nejaky pravnik ktory vie pomoct prosim e-mail na info@autobranik.sk dakujem

vierka86

moja skusenost s nasimi uzasnymi lekarmi
otec mal rakovinu, neskutocne bolesti, lekari sa cudovali ze este s takou diagnozou vobec zije, ale paradox, dostaval lieky na znizenie tlaku a ked som sa spyatala preco mu nedavaju mofrium proti bolesti, ktore sme mu s mamou museli vybavit my pretoze pre nemocnicu boli prilis drahe tak nam povedali ze mu ich nedavaju preto lebo mu znizuju tlak. Takze radsej bol v ukrutnych bolestiach.
Nechcem ti radit lebo v tomto je rada dost zlozita, ale pokial je bratovi lepsie bez nich, tak mu ich nedavajte, nech si uzije naplno svoje dni , drzim palce aby tu bol co najdlhsie. Este sa chcem spytat nemozete zmenit lekara?

bezliekov

brat je plne svojpravny dokonca teraz dostal prepustaciu spravu ze je plne pri vedomi, mobilny a take klamstva a pritom sme ho museli brat na voziku a neudrzal 5 minut mat oci otvorene.. fkuse len spal.. proste jedna velka fraska co tam oni dokazuju.

jajka001_

bolo by idealne najst nejake lekara ktory sa k tomu zodpovedne vyjadri, ze mu ta liecba skodi
neskusali ste hladat v zahranicnych mediach nejake alternativne lieky?

jajka001_

je svojpravny alebo ho ma niekto na starosti? ak je svojpravny tak tie lieky ma brat sam a vas nemaju co obvinovat ze mu nedate lieky.

bezliekov

este by som dodal, ze nam ani tak nejde o to ci mu oni daju lieky kym je v nemocnici.. tie 3dni vzdy nejako pretrpime, ale ide o to aby nam nemohli oni robit problemy zato ze mu tie lieky potom doma nedavame.. viem ze ked ma krc tak zachranari mu musia dat utlmovaky a v nemocnici ze by mu na nieco liek nedali to je cista iluzia.. ide vazne o to ze oni sa teraz tak tvaria ze mi mu ublizujeme tym ze mu tie lieky nedavame a mam obavu aby nahodou nas v pripade problemov oni neobvinili ze zato mi mozeme..

jajka001_

mozno by stacilo len vyhlasenie, ze nesuhlasi s podavanim tych konkretnych liekov a dat jeho podpis overit u notara

alebo pockajte na "beskyda" :) on je pravnik www.zdravie.sk

Laurina22

Slovo proti slovu,prave pre to je lepsie najst pravnika,ktory si zozenie vsetky potrebne dokumenty a ak naozaj nechcete,aby bol brat osetreny,pravnik by mal zabezpecit,aby tak lekari nekonali.Hlavne budete mat v rukach podpisany a overeny dokument,proti ktoremu lekar nemoze protestovat.

Ale naozaj si to velmi dobre rozmyslite.