pozitívne myslenie

Príspevok v téme: pozitívne myslenie
Jan.ka7

veríte, že pozitívne myslenie dokáže zmeniť život k lepšiemu?? ja áno. ale nie a nie sa to naučiť. aj keď sa mi zdá, že už by sa mi mohlo podariť dospieť k lepším myšlienkam, zas sa niečo udeje a som tam kde som bola.. ako začať a vytrvať v takomto zmýšľaní? nepoznáte nejaké dobré knižky o tom? najlepšie keby boli aj zverejnené na internete :) ďakujem za odpovede..

opiciak

Aha tak prepac Brown bol len priklad, tak si teda precitajte tu druhu knihu kto ma zaujem a asi 100 milionov dalsich, ktore hovoria o zakone pritazlivosti...^^

rena23

opiciak, brown je mystifikator, par faktov je spojenych s fantaziou tak sikovne, ze vyzeraju, ako by to bola skutocnost. To nie je len moj nazor, ked si overis informacie, zistis, ze je to jednoducho fakt. Pise tak preto, lebo ludi odjakziva fascinovali konspiracne teorie a daju sa na tom zarobit velke peniaze. Brat browna ako dokaz cohokolvek je absolutna nezmysel.

ShaulaThalit

Všeobecne pozitívne myslenie pomáha... to je snáď každému jasné. Háčik je však v tom, že nie každý dokáže sám od seba pozitívne myslieť. Tu však prichádza na radu vôla. Zamestnávať si svoj mozog pozitívnym myslením v zmysle: čítať knihy - pozitívne, ktoré obohacujú našu myseľ, čítať si rôzne zábavné vtipy, historky, vyhľadávať takisto pozitívne mysliacich ľudí, kt. nám neberú energiu, ale naopak nám ju dodávajú... Ďalej treba zamestnávať svoje telo aj dušu fyzickou činnosťou, pestovať v sebe nadhľad... brať si zo života to pozitívne, a to negatívne nás posúva vpred.

opiciak

najlepsie na tom vsetkom je ze pozitivne myslenie nieje ani tak viera ale uz je to vedecky fakt, teda v the secret je to vysvetlene vo velmi takej...zlahcenej forme viery, ale skuste si precitat knihu s nazvom co my len vieme, alebo od browna strateny symbol, tam su fakty a dokazy :P....btw zakon pritazlivosti naozaj funguje, ale kebyze som to necitila vo svojom zivote, asi by som tomu tiez neverila. Nieje ani lahke z jedneho dna na druhy zacat verit niecomu co ide proti presvedceniu, ktore ludom vstepovali takmer odjakziva, viera ze zivot je taky aky ho teraz vnimame sa podla mna akosi prenasa v nasej genetickej informacii...tot moj nazor :P

rena23

Pozor na tzv. falosne pozitivne myslenie, ked si navravate, ze vsetko je/bude v uzasne. Nie je to prirodzene (zivot prinasa aj tazke chvile)vedie to k potlacaniu negativnych pocitov, ktore zostavaju hlboko v podvedomi a casom zacnu robit sarapatu. Mozte skoncit az na psychiatrii s vaznymi diagnozami.
Lepsie je vidiet veci realne a pristupovat k nim s aktivnym optimizmom - povedat si: "Tak toto je naozaj nanic, co mozem spravit, aby sa to zlepsilo?" A potom to naozaj spravit a necakat, ze stastie Vam spadne z neba.

Genesis

poznam vela ludi co sa snazilo pozitivne mysliet ... bohuzial musim vas sklamat ziadne zazraky sa nekonali ... vela z nich sa nakonci psychicky zrutilo pretoze bezhlavo niecomu verili a verili tomu tak moc ze si nedali poradit ani od realistov okolo nich ze ich pozitivne myslenie je sice pekne ale v realite veci funguju trosku inak ... nakoniec ich pozitivne myslenie prinieslo k bankrotu, k strate bytu a podobne.

ludia sice potrebuju niecomu verit ... niekto veri v boha iny v pozitivne myslenie a iny trebars moze verit v svojho plysaka :) ... lenze stale sa jedna len o vieru ... a realitu nezaujima v co vy verite .. ta viera ma byt len barlicka pre vasu psychiku v tazkych situaciach ale v dolezitych rozhodnutiach nie je dobre si zakryvat realitu vierou pretoze mozete dopadnut zle.

Genesis

optimizmus nie je pre každého ... každý človek sa rodí ako optimista ... to len svet z niektorých z nich urobí realistov a pesimistov ... je to inak aj dokaz že the secret alebo zakon pritazlivosti nefunguje ... jednoducho pozitivne myslenie neprinasa stastie v zivote ale stastie v zivote prinasa pozitivne myslenie

uvedie vyhodu pesimizmu pre niektorych jedincov:

priklad:
optimista aj pesimista robia pohovor do prace o ktoru velmi stoja ... optimista caka ze pohovor zvladne a v pripade uspechu je stastny a v pripade neuspechu je zlomeny.

pesimista ocakava ze nespravi a v pripade uspechu sa tesi ovela viac ako optimista a v pripade neuspechu je menej sklamany ako optimista takze z toho jasne vyplyva ze je pesimizmus lepsia volba.

ave.arwen

Baby, ja som na tom rovnako. Mam nakupenu literaturu, citam o tom, pocuvam, pozerala som The secret niekolko krat, ano viem sa preto nadchnut, ale tak ako vam ani mne sa to nedari udrzat dlhodobo a mam chut s tym v kritickych chvilach skoncovat. Ale... zacinam opät a opät. Moj partner sa tym tiez zaobera a nastastie vie ma nakopnut aj ja jeho, ale velakrat to nie je take jednoche. Zistila som, ze asi najdolezitejsie na tom je stale to skusat dokola, hoci nie stale je nedela. Tento tyzden mam tiez taky zvlastny, miestami az kriticky, bojujem so sebou a je to asi tak 1:1, som velmi rada, ze som nasla tuto temu,a ze su ludia, ktori su na tom rovnako. Z knih vam odporucam Styri dohody - fakt super kniha.