ahojte. potrebovala by som radu. pred chvilou sa mi pc zasekol, zacal zrnit a vsetko bolo rozmazane. teraz ked ho zapnem, ide bios, ale ako sa zacne nacitat windows po chvili zrni a potom ciernota. ked s nim pohybem obcas na sekundu preblikne. poradite mi prosim co by to mohlo byt? najprv som myslela ze odidena grafika, ale skor myslim ze zly kontakt alebo co.
prosim pomoc s pc
no ved to je to :/ keby comp padol, je spoj odpojeny, ale tento je studeny, takze sa bude tazko hladat, ak vobec.... ale tak je to asi jedina sanca na zacharnu.
A vies, kde je zly ten studeny spoj ? :) To sa dost mizerne hlada...
obavam sa ze toto je studeny spoj taky, ze je zle pricinovana vecicka na doske, takze skusim staru znamu osvedcenu letovacku a ak nepomoze, tak podje na organy.
thinkpad:
studeny spoj moze byt, ak s tym bolo niekde hadzane a nieco sa ulomilo. Alebo, celkom pravdepodobne moze ist aj o nanos prachu. Vtedy celkom dobre pomaha, take rozobrane, prefukat to stlacenym vzduchom /napr. ak mas mozmnost, ze niekde maju kompresor, stlaceny vzduch.../. Nudzovka aj obycajny fen na studeny vzduch. Pozor, pre istotu radsej nie tie ionove :)
a kedze ide o starsi notas a viac ako 50e do neho investovat nechcem, asi tym padom pre mna skoncil :/
chalani zo supportu mi to v praci otvorili a ma sa to takto:
[support]
neni to kablikom, medzi doskou a disp. je to niekde na doske
skusal som bez ramiek, s inymi ramkami
konecne sa mi rozbehol bez baterky
ale akonahle s nim pohnem, zamrzne
obcas ani bios nerozbali
doska, studeny spoj
disk je citatelny v poho
lololo:
predpokladam, ze mas stary pocitac a to zapnutie cez F2, bude pokracovanie dalej, kedze BIOS hlasi vacsinou chybu. Neni tam nieco pisane ako checksum error, alebo CMOS error ? Staci ist do BIOSu, nastavit spravne hodnoty, ulozit nastavenie v BIOSe. Ale to sa nepodari, ak je pocitac stary a ma vyslahanu CMOS baterku. Je to typ CR2032, v beznom elektro ju dostat kupit. Staci ju vymenit a nastavit v BIOSe hodonoty, uzlozit. Stava sa to pomerne casto pri starsich PC, kedze ta baterka ma svoju zivotnost.
ahojte,
pomožete aj mne niekto ?
Mám taký problém. Ked zapnem obrazovku,objaví sa mi čierny podklad na celej obrazovke a nádpis :
AMERICAN MEGATRENDS. Zapnem ho potom cez tlačítko F2
ĎAKUJEM
Do grafickej karty a aj do monitora dotlac poriadne a zatiahni dobre datovy kabel spajajuci monitor a graficku kartu. Pripadne tam vyskusaj iny kabel, ak by bolo mozne, ze ho niekto zalomil, zacvikol. Tiez dotlac dobre napajaci kabel od monitora.
vdaka. ale nervy to boli :)