HAK-krvacanie mimo cyklu

Príspevok v téme: HAK-krvacanie mimo cyklu
Misis

Prosim vas.Hak uzivam prvy krat(prvy blister, predtym som HAK nikdy nebrala), dnes je to uz 10den.Mam uz po menstruacii.Vcera aj dnes mavam slabsie krvacanie a bolest pod bruskom plus mensia bolest krizov.Je potrebne navstivit gynekologa?Ci je to pri uzivani HAK normalne?Moze byt, ze som len prechladena?Dakujem za odpovede.

jankaaaaaaaa

emma: z www.antikoncepcia.com
Otázka zo dňa : 2011-04-06 16:40:17 Meno : Luca
Dobrý deň 3 roky užívam HAK Lindinette 20 teraz 15.4 mám prejst na Logest. Ale čítala som tu na fóre že Logest je už dávno prekonaný. Ako to mám chápať že už sú aj lepšie, menej " zatažujuce" HAK? Ak hej tak akú by ste mi odporučili mám 21rokov , váha 52-55kg, 165cm a žiadne vážnejšie zdravotné problémy len sem tam žalúdok ma potrápi a mám nižší krvný tlak. Dakujem

Odpoveď:
hm..Lindy 20 je len napodobenina logestu...naozaj už "vykopávka" z minuleho stor....nezmanená že je "zlá" ale samotný vyrobca ju nahradil už v r.2006 Yasminellom resp zdokonalil Yaz-om, ano velmi správne ste pochopili-menšia zaťaž, tým že sa modernejšie preparaty podobobaju ovela viac vašim prirodzeným hormonom, teda telo ich lahšie spozná a spracuje po lopate povedané....k starším preparatom sa vratime len vtedy ked špičkove preparaty danej uživatelke nevyhovuju čo sa sem tam stáva....pre to su na trhu aj 20 rokov stare typy hatk. plus kopa napodobenin hlavne madarskej vyroby....vid vaš lindy.
MUDr. Jozef Španka

jankaaaaaaaa

Emmma vdaka tvojej "skvelej" gynekologicke zjavne o hak nevies toho dost vela :) nielen to co sa tyka logestu a Lind.20

mataBB

emma hnacky sa stavaju aj pri inych.a okrem toho, diskusii na maitalon je strasne malo...

a co sa tyka misis, berie len 10. den, takze vtedy sa ani neda posudit ci jej sadla...ved telo si zvyka na nove hormony dlhsiu dobu, aj 2 mesiace...

Emmma

jankaaaaaaaa,mataBB: Viem že každá žena je individuálna a reaguje na antikoncecpciu rôzne.Len k tomu maitalonu písalo asi 5-7 rôznych užívateliek že mali z neho hnačku s čím som sa pri iných antikoncepciách nestretla (v diskusiách) Väčšinou sa ženy sťažujú na priberanie.Ale tak naozaj každá si to musí sama vyskúšať aby zistila, lebo čo niekomu škodí inému môže pomáhať.A to s tým logestom som nevedela,zaujímavé.
Ale mali by sme sa vrátiť k Misis.Ja som toho názoru že jej antikoncepcia nesadla keďže má špinenie a bolesti v podbrušku a že by ju mala vymeniť..

mataBB

a navyse, spoliehanie sa na nejaku diskusiu na internete na zaklade skusenosti inych bab stoji za velke H, pretoze kazda antikoncepcia posobi na kazdu zenu uplne inak...moze byt 1000 bab, ktore su s nou spokojne a ty nebudes alebo naopak, moze byt 1000 bab nespokojych a ty budes

mataBB

emma na maitalon su take iste reakcie ako na ine antikoncepcie a je to taka ista antika ako vsetky ostatne s rovnakymi neziaducimi ucinkami
a na lindynette teda tiez nie su ani zdaleka dobre ohlasy

jankaaaaaaaa

ano to je podstatne ze ti sadla, to urcite. ja len ze zodpovedni lekari tuto hak nepredpisuju zenam v tvojom veku a navyse ked mas problemy s pletou tiez sa to da riesit. a to co citas na internete od zien ze ake oni maju skusenosti s konkretnym typom hak , vobec neber do uvahy, lebo kazda zena je ina a sedi jej nieco ine co inej nemusi, takze tym sa vobec nezaoberaj. a Lindynette 20 ktoru uzivas je taktiez len napodobenina hak logest, ktora bola na trhu pred 10timi rokmi.

Emmma

jankaaaaaaaa: Ten maitalon sa mi nejak nezdá,skôr sú na ňu zlé reakcie na internete ..ale celkovo asi nechcem meniť antikoncepciu keď mi táto sadla.Nerada s týmto "experimentujem"..už som to raz skúšala a gynekologička mi predpísala Cilest.Na internete som sa o nich dočítala že sú to dosť staré tabletky ktoré sa väčšinou predpisujú ženám fajčiarkam v menopauze.Ma skoro porazilo.Ešte šťastie že lekárnička mi za nepoužité balenie vrátila peniaze.A bola to vysokohormonálna antikoncepcia aj keď som žiadala nízkohormonálnu.Chyba je v gynekologičke,ja viem a asi ju aj zmením ale Lindynette mi naozaj sadli perfektne tak ich nechcem meniť,lebo zmena tabletiek občas so sebou prináša mesiace plné náladovosti,bolestí hlavy,špinenia,zníženého libida a celkovej nepohody..a to sa mi nechce popravde absolvovať ak nemusím.Ale ďakujem ti za radu,je to od teba naozaj milé :):)