Je tu niekto, kto sa skutočne rozumie čajom, ich účinkom, poprípade ich vedľajším účinkom? Mám na mysli čaje ako lapacho, vilcacora atď. ... ???
Čaje
Ziadny lekarskou komisiou a hygienickym ustavom schvaleny potravinovy doplnok na volny predaj nemoze mat skodlive bocne ucinky, pokial ho absurdne nepredavkujes.
Na co sa vselico pouzivaju a ake maju ucinky, na to su tisice roznych literatur, takze nikto na svete nevie vsetky mozne pouzitia.
Dobry zdroj informacii su vacsie bylinarske spolocnosti, ktore uvadzaju ludove pouzitia a hlavne aj rozne nezavisle vyskumne literatury na podklad.
Pozri napr na
rain-tree.com daj si pred to www.
inac mi to tu vymazu ako nedovolenu reklamu.
Osobne som pouzil a odporucil mnohym s uspechom graviolu, lapacho, chanca piedra, sarsaparilla, maca,a dobru a zdravsiu nahradu kavy,Guarana.
Momentalne skusam zivicu z croton lechleri predavanu pod menom Sangre de Grado/drago, tj dracia krv.Je antibakterialna, antiviralna a protirakovinna. Prave pre tu antiviralnost ju chcem pouzit na zvysenie viralnej imunity
Samozrejme caje z inych zdrojov, nez z tropickych pralesov su mnohe tiez uzitocne, ako napr zeleny caj,gymnostemna pentaphyllum, chaga, a hromada inych
Osobne ale davam prednost casto vytazkom z bylin, kde su presne davky klinicky ucinnych latok uvedene v sulade so lekarskym vyskumom.Zialbohu, kedze sa na tento vyskum dava primalo verejne penazi a vysledky profesionalneho vyskumu farmaceuti prisne taja,aby im to nahodou nekonkurovalo ich patentovanym liekom, tak som nuteny brat mnohe byliny tak ako su, tj vo forme cajov.
ja som pil yerba maté a brahmi(bacopa)
zaujmave