Do dusenej zeleniny som pridala cesnak - nastruhany,kupeny v obchode. Asi po dvoch hodinach som si vsimla ze je taky modry az tyrkysovy.Neviem co to ma znamenat..Este nikdy sa mi to nestalo.Docitala som sa,ze cesnak moze zmodrat v jedlach s hribami.V tom mojom vsak ziadne neboli.Je to normalne? Cim je to sposobene? A mozem ten cesnak jest aj ked zmodrie?nie je nejako zdravotne zavadny?
Modry cesnak
Elin, Ty si vobec nepochopil wo co go, co sa ostatni pytaju. To ze zmenil farbu v naleve, alebo v jedle je dosledok nejakej chemickej reakcie nieco s niecim...na to radsej odpovedzte ak viete....
cesnak bezne ozelenie ci otyrkysovie varenim upravov, neviem aku modru mas na mysli, ale v kapustnici ho mam tyrkysovy/modrozeleny/
Podla receptu z casopisu som robil tradicne ceske krcmove jedlo utopence. Pouzil som nalev v ktorom bol ocot, voda 2 strucky cesnaku bobkovy list a cierne cele korenie. Este kavovu lyzicku jedlej soli. Samozrejme hodne krajanej cibule. Na druhy den struciky cesnaku nepekne zmodrali az do tyrkysovej farby, nie je to na vizaz pekne. Cesnak obsahuje sirne zluceniny, sol jod. Vznikla medzi nimi hcemicka reakcia ? alebo je to ina zlozka ?
ja by som taky cesnak veruze nejedla!!cesnak moze mierne zmenit farbu, oxidaciou, ale tyrkysova??nie.
aj mne hocikedy zmodrie...v rôznom jedle.je to normal.tiez sa tej farbe cudujem, ale uz to beriem normalka.
Modrá je dobrá:-)
je to úplne normálne.Keby si ho dala zapiecť do rúry na zemiakoch tiež zozelenkavo modrie..