Viem dychat iba cez jednu nosnu dierku

Príspevok v téme: Viem dychat iba cez jednu nosnu dierku
007-JARO-007

Dobry deň , mam takýto problem ,že mam vkuse zapchatu jednu nosnu dierku respektvite dycham ceznu ťachšie jak cez druhu !A keď si lahnem tak už vobec ceznu neviem dychať ,Ale vkuse iba cez jednu nosnu dierku neviem dychať. Mohli by ste mi povedať ,že prečo ? ma to nečo spoločne s mandlami ? Dakujem

Brona48

Ja som nemohla tierz dychat jednou dierkou. Bolo to sposobene tým, že som mala krivu prepázku a ta mi bránila dýchat jednou dierkou. Musela som absolvovat operaciu prepazky aj mušlí, teda turbinoplastiku a septoplastiku. Oprecaia dopadla velmi dobre, uzovala som po nej wobenzym, aby som sa dala rychlo dokopy, bola som 2 tyzdne na PN-ke a teraz som ako nová. Vôbec nemam problem s dychanim a nebyvam ani zdaleka tak casto chora ako predtym

jetotakto

Vedci zistili, že nozdry pracujú takpovediac na dve smeny. Tomuto fenoménu hovoríme nosový cyklus. V ktoromkoľvek časovom okamihu je jedna nozdra rozšírenejšia ako druhá, kým táto má zase zúženú vstupnú chodbu a zabraňuje vzduchu z veľkej časti aby cirkuloval práve touto cestou. Tieto zúženia a rozšírenia nozdier sú ovládané autonómnym nervovým systémom a dejú sa podvedome. Dominancia tej ktorej nozdry v danom okamihu sa dá zistiť zrkadlovým testom – stačí si priložiť nejaký predmet s hladkým povrchom, najlepšie zrkadlo, k nozdrám a porovnať veľkosť škvŕn kondenzovaných pár – jedna bude zreteľne väčšia. Podľa vedcov sa dominancia nozdier strieda každé dve až tri hodiny.

Kokolino

Aj ja to mam, raz jednu upchatu potom druhu, ale neriesim to, ved staci jedna, neobmedzuje ma to a mam to uz roky.

RNG

Nakazy v nose a prinosnych dutinach treba vynicit, nie vyrezavat od nich zdurenu sliznicu.
Tym sa nakazy nevyriesia a budu sa pravidelne dostavat na mandle, priedusky , do pluc a niekedy aj do vnutorneho ucha, co sposobi zapaly vnutorneho ucha a moze viest az k Meniarovmu a vestibularnemu syndromu, nehovoriac o tinituse="zvonenie" v usiach.

Takze nehovorime len o neprijemnosti, ze mozes dychat len cez jednu dierku, ale caste a systematicke nakazy a pri menierovom syndrome dokonca stratu rovnovahy a sluchu.
Branie oreganoveho oleja, kvapkanie roztoku citricidalu/GSE do nosnych dierok striedane s kvapkami koloidneho striebra to obvykle vyriesi.

Ewka12

007-JARO-007
ako som uz pisala,nemam po tej operacii ziadne problemy,sem tam suchy nos zvnutra alebo chrasticky,ale to nie je z opracie,to som mavala aj predtym.pomaha na to ten nosny sprej s morskou solou,alebo ricinovy olej.
odporucam vam vsetkym tu operaciu -turbinoplastiku, hned opravia aj nosnu prepazku, urcite vam nebudu lamat nos,len vyrezu sliznicu a tym zvacsia nosne otvory.je to vnutorna plastika,tvar nosa sa nemeni.zvnutra som mala par stichov,ktore vypadli same,trochu opuchnutu tvar par dni, urcite to stalo za to,odvtedy mam pokoj,neviem co je zapchaty nos a kvapky,aj chora som odvtedy praveze menej,predtym som casto mavala angliny,chripky atd.ale dajte si to urobit u poriadneho doktora.ja som bola v medicentre PN. doktor Mrázik.
www.klinika.sk
dala som za to asi 2500Sk.ale to je sukromna klinika,normalne statne by to mali robit zadarmo. kamaratka bola na tejto operacii tiez a chvali odvtedy.

007-JARO-007

EWKA12 a po vybratí sliznice nehrozia nejaké riziká ? ako napríklad po vybratí krčnych mandlí je riziko že ti rapídne klesne imunita a teda hrozi zapal pluc a podobne ? ale díky moc všetkým !

Ewka12

poradim vam vsetkym,tiez som mala upchate dierky v nose,jednu potom obe,nemohla som dychat normalne len cez usta,dva roky v kuse som brala kvapky do nosa,rozne lieky na alergiu bla bla. potom mi krcny poradil operaciu-vola sa to tubinoplastika, zvacsia ti otvori v nose,vlastne vyrezu sliznicu,hned mi spravili aj prepazku. Bolelo to,hojilo asi dva tyzde,v nemocnici som bola len jednu noc, Pn tak tyzden.ale stalo to za to.odvtedy neviem co je zapchaty nos ani kvapky do nosa.aj ked som chora a mam nadchu,len mi z nosa tecie ale nemam ho zapchaty.pouzivam len sprej s morskou solou.