Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

priateľ sa veľmi ľahko a silne rozčúli

Príspevok v téme: priateľ sa veľmi ľahko a silne rozčúli
Optimistka

Zdravím, chcela by som Vás poprosiť o radu.
Priateľ si všetko príliš berie k srdcu. Rozčúlia ho i úplné banality, dokáže peniť kvôli hocičomu. Vopred chcem podotknúť, že vôbec nie je násilnícky, len sa takmer vždy ide rozliať na kolomaž :D
Chcela by som sa Vás opýtať, či nemáte skúsenosti s podobnými mužmi: čo robiť, keď na neho príde výbuch zlosti? Nechať ho, nech si ponadáva, odísť do inej miestnosti a počkať? Alebo sa ho pokúsiť objať a snažiť sa upokojiť (ako sa to robí pri deťoch v afekte :D)?
On si uvedomuje, že to škodí zdraviu (budem sa "modliť", aby v staršom veku nedostal infarkt), chce to zmeniť a tvrdí, že mu pomáha, keď som pri ňom, lebo sa rozčuľuje menej. Ale ja by som mu chcela nejako pomôcť aj aktívnym spôsobom. Má niekto nejaké návrhy? :)

ivana45

Optimistka, nebola by som optimistka.
Zivot s takymto jedincom je tazky, vacsinou neskor aj udru. Teba, deti. Taki Domaci Rambo (navonok su ok).
Skus si precitat nieco o hranicnej poruche osobnosti.

Bibi1983

Ist do druhej miestnosti,nechat ho vychladnut. Ked sa rozpeni, tak predpokladam, ze nema naladu na zarty. Potrebuje iba cas, aby sa upokojil a pockat kym ten afekt prejde - vlastna skusenost.