Prosim o radu....
dnes mam nočnu zmenu a nadriadeny odomna žiadaju aby som nastupila o hodinu skor do prace,lebo,že sa meni čas a budem pracovat o hodinu menej.!
kto mi poradi? mala by som tu hodinu odrobit alebo nie?
nočna zmena a zmena času na letny!
tak nakoniec,neviem či nadriadenu osvietilo alebo čo,ale prišli sme do prace normalne ako sme mali a nenadrabame si hodinu.joj,ale keby ste počuli kolko bolo okolo toho hundrania....
no a ak by vysla na mna zmena zimneho času a robila by som o hodku viac,tak ju preplatia?
no tak ako si dopadla?
Podľa mňa, keď máš začínať o 20, tak tam máš aj prísť o 20 (veď čas sa mení až v noci), čiže buď tam zostaneš teda do 7 ráno alebo tú hodinku zanedbáme. :)
U nas v praci sa niekedy tahaju smeny aj cez vikendy. A vyslo uz aj tak, ze sa akurat cez prehadzovanie casov striedali smeny. Jedna smena robila normalne a druha o hodinu menej. Ti mali radost, ze mozu ist skor domov. Alebo opacne, jedna smena robila normalne a druha o hodinu viac. Ale nikoho nenutili, ze ma prist skor. Vlastne sa to ani nedalo, lebo ak by zacali robit skor, tu hodinu by zavadzali tym, co este robia a vlastne by nemali ani kde robit, lebo linky a stroje uz boli obsadene inou, prave pracujucou smenou.
to je zaujimave, nad tym som nikdy nerozmyslala
ale myslim ze to bude tak ako pise lost, ved kto uz by sa hadal kvoli hodine nie? a raz za rok prescasovat hodinu (tych 9 hodin) no boze, to sa da prezit. hlavne ked vie ze o pol roka bude tam o hodinu menej
Tak to su dnes ludia riadne prešpekulovany som zvedava že keby sa čas posuval spat či by ta pustili o hodinu skor.
ved toto im aj ja tvrdim,ale tvrdia,že ked robim menej o hodinu,tak si tu hodinu musim odrobit.!ale podla mna je to somarin,ved zmenu mam na 20.00 do 6.00hod. tak by som aj na 20.00 mala prist a nie na 19.00!
lost aj ja si myslim ze by to malo byt tak
A ako to bolo predtym ?
Resp. ako to bude o pol roka ?
Prisiel by clovek o hodinu neskor ?
(pochybujem, lebo kto by robil tu hodinu?)
Napr: ak by sa jendalo o vratnika (cize MUSI tam byt aspon 1 clovek naraz).
Tak ak by prisiel o hodinu neskor, tak ten co bezne konci o 18:00 odisiel by 18:00 a ten co MAL prist 18:00 BY prisiel 19:00 lebo si hodinu nadrobi?
Zdravym rozumom by som usudil, ze raz odpracujem 7 hod a raz 9 hod.
Matematike 2. triedy zakladnej skoly:
7+9 = 16
16 deleno 2 = 8
8 = 8
Skor sa mi zda ze sef je divny :D
Po tom co sm vsetko videl a pocul, necudujem sa ak by bol schopny hadat sa az do bezpricetnosti pre 1 hodinu, podotykam v roku... Ale snad sa mylim :)
na papieri možno ale v skutočnosti neodrobíš...
ale v zakonniku prace sa nič take neuvadza.ja fakticky odrobim 8 hodin na papieri.