Ahojte.som smutna a zufala.Byvam s manzelom u rodicou.Chcela som drzat dietu a nie raz.ale ked zacnem tak mam pocit ze mi to naschval kazia.inak my hovoria ze mam schudnut lebo som pribrala atd.vzdy ked zacnem rodicia maju blbe pripomienky a smeju sa mi a manzel ako naschval mi kupi cokoladu a pizzu a same dobrotky.ja uz neviem.
nechapu ma a nepodporuju:((((
Ta kratka doba je dobry napad, totiz ja som si kedysi davala take predsavzatia, ze vydrzim do neviem kedy. Ale teraz je moje predsavzatie jedine to, ze musim schudnut kvoli svojmu zdraviu, aby sa mi nepokaslalo... A okrem toho nedavam si ani dlhodobe ciele typu: z 85 kg chcem schudnut na 65 kg. Lebo je to hlupost. Jasne, ze tolko schudnut clovek potrebuje, ale ja si davam napr. z 85 chcem schudnut na 80, potom na 75... a tak. Proste tieto ciele sa mi lepsie dodrzuju.
72dieta... máš slabú vôľu, daj si nejakú dobru motiváciu a ak chceš pridaj sa k nám čo už chudneme :) ak by si mala záujem napíš :) budeme radi ak sa k nám pridáš
Jedna dobra strategia ako vyhrat nad casom je:
nedat si predsavzatie na dlhodobo (rok, zivot) ale len na 30 dni.
Poviem si:
OK, prestanem fajcit, ale len na 30 dni a potom mozem robit hocico...
Pointa je v tom, ze 30 dni na psychiku nie je vela, ale clovek si nadobudne zvyk, cize potom sa lahko povie "ok zvladnem dlhsie" za par mesiacov si uz povie "ale no tak, 8 mesiacov prace a prerusim to pre nejaku blbost malo, no to urcite, nie vydrzim" a motivacia je na svete :)
Suhlasim s tym, ze chudnutie sa zacina v hlave. My mame doma tiez stale navarene same dobroty, ale aj napriek tomu, som si povedala "nie" a povedala som si, ze aj ked mame kopu sladkosti doma a vela jedla, ja si musim povedat, co je pre mna dolezitejsie. To, ze budem vela papat a pripberat alebo to, ze si dam zo vsetkeho, ale po trosku a schudnem pritom. Vybrala som si tuto moznost a tak za skoro 3 mesiace sa mi podarilo dat dole 7 kg. Cize z toho vyplyva len to, ze z vysoka kychaj na to, co robia doma - ved to nerobis pre nich, ale pre seba.
Pevna vola vsetko zdola. Ja chudnem od 1. januara - novorocne predsavzatie. Zo zaciatkú to bolo tazke ale postupne som si zvykla a v poho odolavam pokuseniam rodinnych prislusnikov a okolia, ked si davaju rozne dobroty. Teraz, ked som uz dala dole 12,5kg a okolie si to vsima, pocuvam pochvaly ako to vidiet a ako sa mi to podarilo. To ma povzbudzuje a motivuje pokracovat dalej bez prehreskov.
Tvoja rodina je nejaka divna, ked Ti Tvoje usilie takto kazi. Ale ty im ukaz, ze na teba nemaju a ze si stojis za svojim. Ked zbadaju ze odolavas, prestane ich to bavit. Uvidis.
v prvom rade to musi byt v tvojem hlave,a sebazapretiiiii.inak ti nic nepomoze ani sa vyhovarat na najblizsich.
ja som sa v ramci tohtorocneho 40 dnoveho postu vzdala sladkosti, a poviem ti, ked vidim v praci vsetky tie torty pri prilezitosti narodenin kolegov, a ked doma priatel predo mnou laduje cokolady, dezerty a pod, a ked si ma vsetci doberaju a skusaju moju pevnu volu, tak ja sa len usmejem, poviem, ze dakujem, a som tym padom viac na seba hrda... hoci je to tazke =) ja som veeeelky cokoholik... takze dokaz im a samej sebe, ze to zvladnes... ignoruj tie dobroty a nezdave veci, a uvidis, ze ti to doda viac sebavedomia... drzim palce =)
KUp si o dve cisla mensie fakt eroticke pradielko a povedz drahemu, ze ho predvedies az sa do neho zmestis:) Ten ta zacne podporovat:)
george303, moj clovek :D
ale neviem ci sa to snazi na niekoho hodit.
suhlasim ze silna vola by pomohla, respektive motivacia...
Toto ich snazenie sa prekazit ti chudnutie, snaz sa to brat ako motivaciu, napr: cim viac mi kupuju a ponukaju, tym viac sa mi dari... tym blizsie som k splneniu svojho ciela - schudnut.
bezne ak clovek chudne, pripravi si v kuchyni poriadok, vyhodi sladkosti atd.. ale toto je pravy opak.
Skusil by som si navarit lahke (chudnuce) jedla napr na 3-4 alebo 6-7 dni dopredu a vzdy ak by sa mi niekto nieco snazil darovat, odpoved by znela:
Prepac, ale mam navarene, nebudem jedlo vyhadzovat, ale dakujem, odlozim si to a neskor si na tom schutli pochutnam.
Podla mna mas skor slabu volu a snazis sa to hodit na rodinu a manzela ....