cawte potrebujem sa spytat ci je nutny podpis rodica (dufam ze nie) ak si chcem dat predpisat antikoncepciu .. dakujem
Antikoncepcia pod 18
to ze dojde k ovulacii pocas uzivania hak je takmer nulovy preboha! zeny nemavaju ovulacu aj niekolko mesiacov po vysadeni hak, preto ze hak uspava vajecniky tym neprodukuju ziadne vajicka!!! a to ze sa stensuje vystelka maternice je pravda, ale ziadne vajicko sa neuvolnuje a navavyse hak zahustuje hlien okolo krcka maaternice takze spermie sa do maternice ani nedostanu takze ani by nemohli vajicko oplodnit AK by nahodou ejakym zazrokom doslo k uvolneniu vajicka. neviem naco tu stale prispievate tymi nezmyslami o potratoch
Vsetky tri druhy ochrany proti tehotenstvu su zachovane a neexistuje potratovy ucinok, hmm? Tak podme si ich vymenovat:
1.zabranenie ovulacii (ale v nezanedbatelnej casti pripadov k ovulacii dochadza, najdite si udaje),
2. zahustovanie hlienu krcka maternice
3. ak zlyha prvy ucinok, je tu este treti a to zabranenie uhniezdeniu OPLODNENEHO vajicka kvoli znizenej vystelke maternice, ktory sposobila tiez HAK svojimi ucinkami. A prave tento posledny ucinok je kontroverzny, povazuje sa za potratovy, lebo dochadza k vyplaveniu uz oplodneneho vajicka, ktore sa vinou HAK nemoze uhniezdit. Cize dojde k zaniku ludskeho zivota v uplne prvom stadiu.
hak nema z iadny potratovy ucinok ak sa uziva dosledne teda su zachovane vsetky tri druhy ochrany proti tehotenstvu a bodka.
Laurina, musieť brať HAK ? to ti kto povedal, že musíš? gynekológ ? HAK nie je liek, na všetky problémy, na ktoré sa HAK predpisuje existuje aj iná možnosť, gynekológom sa ale nechce pohnúť rozumom, a predpísať HAK je predsa také jednoduché, pohodlné a navyše aj finančne lákavé ...
ventilator23,
žiadna demagógia, ale smutná pravda, o ktorej sa z pochopiteľných dôvodov radšej mlčí. O uvedených účinkoch HAK sa dočítaš aj na zahraničných stránkach, napr. na internetovej stránke americkej asociácie pre tehotenstvo či v lekárskom slovníku, ktoré uvádzam nižšie:
medical-dictionary.thefreedictionary.com
#ako nahle mas 15 a doktorka ti to odsuhlasi tak to mas bez ziadnych podpisov a u rodicov sa to da velmi lahko vykryt, ze mas problemy s menstruaciou (HAK skutocne aj upravuje menstruaciu, ci uz cyklus a jeho pravidelnost, alebo zmiernenie prejavov menstruacie ako ej bolest alebo intenzita krvacania), takze pravdepodobne ti to maminka aj zaplati :))
#bella12 , ty sem uz neprispievaj, lebo to nie su pouzitelne prispevky, ale obycajna demagogia a este navyse mi to pripada ako keby si mala premiesane v hlavke mudrosti nejakej sekty
Ja ked som si isla prvykrat predpisat HAK, este som nemala 18 a gynekolog s tym nemal problem.
ad bella: Neschvalujem interupcie ako metodu antikoncepcie, myslim si, ze sa v sucasnosti da otehotneniu zabranit, ak je clovek trochu zodpovedny a neriadi sa len hormonmi. Napriek tomu by mala mat zena pravo volby.
Je pravda ze HAK ma takyto trojity ucinok. Ale staci si pred uzivanim poriadne prestudovat pribalovy letak a dosledne ju uzivat a k ovulacii nedojde.
A osobne by som aj tak mladym babam odporucila pri HAK pouzivat aj kondom. V tomto veku je pravdepodobne, ze terajsi partner nie je posledny a vyhnu sa tak pohlavnym chorobam, ktore mozu v buducnosti ovplyvnit ich reprodukcne zdravie.
Ale pripada mi prehnane oplakavat 3-5 dnove embrya. K neuhniezdeniu dochadza uplne prirodzene. To sa ma kazda zena, co napr. nepouziva ochranu a este sa vyhla otehotneniu zozierat, ze o kolko embryii prisla? Co zeny co maju rozhadzanu hormonalnu hladinu, vedia o tom a napriek tomu sa snazia otehotniet. Kym sa im to podari-kolko takychto oplodnenych vajicok vyslo na nivoc?