Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Antikoncepcia pod 18

daffodilka

Zvierata nemozu byt spasene. Boh stvoril cloveka na svoj obraz a dal mu slobodnu volu. Tak to je uz nas problem, ze pachame zlo.
Nuz, ked mam pravdu povedat, radsej by som chcela, aby moja dusa zanikla ako ten pes (teda ak sa nedostanem do neba). Ale dusa cloveka je nesmrtelna a nezanikne, ale bude vecne trpiet, dostane sa do zatratenia. Tak toho sa ja osobne bojim :)
Ale uz staci, lebo sme odbocili od temy. Aj ked to bolo potrebne ako vidim :)

jajka001_

no, este som nikoho nezabila. a predpokladam ze keby chcel aby som rodila deti jak mačka, ze mi nestrci do ruky antikoncepciu. a ked chcel, aby som mala dieťa, tiez si to vedel zariadit. takze ja mu uplne verim, ze mu nevadi, ze ju uzivam.

jajka001_

och...ano, boh vdychol dusu oplodnenu vajicku cloveka ale na vsetky ostatne zvierata sa vykaslal. lebo ludia su nieco extra. su vynimocni. lebo...lebo....preco vlastne? chovaju sa horsie ako zvierata. a cim nadradenejsie sa chovaju tym su horsi. ano, boh bol taky laskavy, ze vytvoril zem a nechal nas uzivat jej plody. a my sme boli taki sprosti, ze sme ju znicili. zabijame zvierata, hoci nehladujeme, drancujeme zem, nicime lesy, moria. zabijame jeden druheho,nie aby sme prezili, ale aby sme mali viac. ano, urcite sme lepsi ako tie zvierata, ktore si len tak ziju a robia to co im boh urcil. lebo my mame na vyber, mozme robit zlo alebo dobro, tak robime zlo. fakt, ludia stoja za to.
a vies co? ludia nemaju dusu. maju len moznost vyberu. ked umries, budes rovnako mrtva ako ten pes, ktory akoze nema dusu.

daffodilka

No ved to je pekne, ze veris v Boha, ale prave Boh dal ludom 10 prikazani a nie Cirkev. Tak sa ich snazim dodrziavat, aj ked nie vzdy sa mi dari :) Ale dufam, ze "Nezabijes" nikdy neporusim.

daffodilka

Ano, oplodnene vajicko ma dusu. Lebo pri oplodneni mu Boh vdychol dusu. A ano, aj tie reprodukcne spolocnosti su velmi kontroverzne, vies, ze aj cirkev je proti umelym oplodneniam, lebo sa pri tom zabiju niektore embrya, ktore su "naviac". Ale ja im buchat na dvere nepojdem, co by som tym dokazala? Oni to dobre vedia aj bezo mna a konaju podla svojej vole.
Nikdy som nenapisala, ze zabit psa bez priciny nie je hriech, lebo nema dusu. Tyrat zvierata je tiez hriech. Zabit pre maso je potravinovy retazec :) Aj Jezis jedol ryby. Ale neplet do toho antikoncepciu, to je ako miesat hrusky s jablkami.
Ano, aj pharmatex a kondom je hriech. Lebo sa tym brani pocatiu, nie je to prirodzena metoda. Ja si to plne uvedomujem. Ale aspon sa pri tom nedopustam porusovania prikazania Nezabijes, co je podla mna ovela vacsi hriech. To je ten rozdiel.

jajka001_

podla teba je lepsie zabit psa, lebo nema dusu - to nie je hriech, ako uzivat hak?
mimochodom, este nedavno bolo hriesne aj pouzivanie kondomov a pharmatexu.