Ahoj,od druhej triedy základnej školy sme sa presťahovali...v škole ma neprijali odzačiatku,posmievali sa mi,urážali...šikanovali......teraz som už deviatak a pokračuje to,nemám vôbec žiadných kamarátov,bojím sa ísť na ulicu,k doktorovi bez toho aby som mal stres,prežívam strašne veľa stresu a bojím sa ľudí...bojím sa okolo nich prechádzať,neviem ako sa mam tváriť,je to trápne premňa,nechcem si ani predstaviť ako to bude so strednou školou ktora už čoskoro príde,budem chodiť dvoma autobusmi,ako si zvyknem medzi toľkými ľudmi...bojím sa že to psychicky nezvládnem a na strednej to budu premňa muky...prosim čo mam robiť,zabiť sa alebo to nejak riešiť :((....som chalan mam 15 fakt neviem čo ďaľej...
Veľmi veľký strach z ľudí
Suhlasim s ostatnymi a nezabudaj, ze ides coskoro do inej skoly, tam ta nepoznaju, nevedia, co si prezival predtym. Vezmu ta, ako sa im ukazes. Preto si stale vrav, ze si taky ako ostatni, nic na tebe nie je neobvykle a mas vlastne hodnty. Nemysli na minulost, skor skus uz teraz popracovat a sebeuvedomeni, zhodnot si sam pre seba, co vsetko dokazes, co su tvoje klady a zapory a sustred sa na seba, ze si dobry.Ver si viac, neboj sa viac chodit von, ako ti tu uz radili, zajdi castejsie na nakup, alebo len tak vonku,niekam do parku alebo do mesta a sadni si trebars niekam na lavicku a pozoruj ludi. Zistis, ze nikto na teba nebude intenzivne upierat pohlad, nikto o tebe nic nebude rozpravat...skus si takto pri pomto pohlade na ostatnych povedat, ze aj tito ludia maju svoj osud, kazdeho trapi nieco ine...ze nie si na tom tak, aby tvoj problem bol viditelny aj pre ostatnych. Drzim palce...
Misko-vsetko sa zmeni, ked prides na strednu.. tam budete vsetci novi, najdes si tam kamarata a bude vsetko fajn. Neboj sa!!! Ja som isla ako sama na VS aj na 1. aj 2. stupen a zvladla som to:O))) skus sa trenovat, chodit do obchodu, medzi ludi...
ahoj Michal..
verim, ze to pre Teba museli byt tazke, deti vedia byt niekedy velmi krute a sikana vie zanechat na cloveku velke nasledky..
neuvazoval si o navsteve psychologa? ten by Ti vedel velmi dobre poradit.. nie je to hanba a ak mas problemy tam ist sam, skus poprosit mamu alebo otca, pripad. starsieho surodenca, ak nejakeho mas, ci by Ta nemohol doprevadzat.. aspon zo zaciatku, uvidis, ze postupne sa otukas a vsetko zacnes zvladat sam..
je dolezite zamysliet sa nad strachom, ktory prezivas.. skus si ho racionalne oddovodnit.. z coho presne mas strach? z ludi, ale preco? coho sa bojis? predstav si, ze mas okolo seba neviditelnu bublinu alebo akysi ochranny stit.. si clovek, bytost, tak ako kazdy jeden z nas.. spravaj sa uplne normalne.. absolutne prirodzene.. neries co si o Tebe kto mysli! nech si mysli.. Tebe to moze byt jedno.. aj Ty mas svoju hodnotu!! si rovnocenny vsetkym ostatnym.. a vsetci sme ludia, robime omyly, chyby, trapasy, to je ludske.. Ty si mal len tu smolu, ze si sa dostal do zleho kolektivu deti, ktore ti robili zle.. oni si tym akurat tak dokazovali svoju hlupost, nic ine.. skus sa vzchopit, povedz si, ze teraz pre zmenu dokazes Ty im co si zac.. snaz sa byt sam sebou, nenechavaj sa vyviest z miery inymi ludmi.. vojdi do triedy so vztycenou hlavou.. a ze sa posmievaju? no a co! Ty ich jednoducho ignoruj.. jednym uchom dnu, druhym von.. nech si hovoria co len chce, Teba to absoluutne netrapi, to oni sa strapnuju, nie Ty.. a kludne sa popritom usmievaj! taky usmev vies kolko ludi vie nahnevat? jednoducho sa snaz byt "nad vecou".. nezaujem.. kasli na nich, taki ludia Ti za to nestoja!
a to, ze si uz deviatak vidim ako velke plus.. pozri, si tak blizko konca zakladnej skoly, coskoro opustis vsetko to, kde si zazival trapenia.. uz nikdy viac! teraz pride na rad stredna - novi ludia, novy kolektiv.. na zakladnej su deti este velmi nevyzrele, zato na strednej uz maju zvacsa viac rozumu, preto si nemyslim, ze by nieco taketo mohlo nastat opat.. aj ked samozrejme, stava sa, ale Ty na take nemysli.. jednoducho to ber ako uzasnu prilezitost na NOVY ZACIATOK!:-) pridu novi kamarati, nove prostredia, osmelis sa, zacnes zit tak ako si predstavujes.. len sa o to musis snazit Ty sam! tak smelo do toho a ja Ti silno drzim palce:-)
Asi maš socialnu fobiu alebo niaku inu uzkostnu Mal by si čo najskôr navštíviť psychiatricku ambulanciu