Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

nevesta?

Príspevok v téme: nevesta?
julca111

neviem ako mam reagovat a ako stravit "navstevu" synovej priatelky, ktora je u nas kazdy vikend, niekedy od piatku do pondelka. Byva delko od nas a studuje v nasom meste kde je na internate.Syn ma 24r. nestuduje a nikde nepracuje, teda ani neprispieva do domacnost. Jeho priatelka - 26r. pride, ledva pozdravi a zavru sa do izby.OD 15r- je stale prec z domu je na internate co je vidiet na jej spravani a vychove. Nieco na jedenie si donesie, ale teple jedlo ma u nas, aj ked zje malo, to by tak nevadilo.Ale voda nieje zadarmo a ked sa to tak nazbiera za ten mesiac je to cca 10 dni za mesiac.Ja cez tyzden pracujem stram sa o domacnost a nakupy a tesim sa na vikend,ale ten stravim v mojom dome v pritomnosti synovej priatelky a mne chyba pocit domova.Aj ked sa mi tu nemota pod nohy a kuchynu sme jej pre zle skusenosti - neporiadok zakazali, neviem ako im mam povedat, ze staci ak pride len 1x za mesiac, ved syn chodi k nim 3 - 4x do roka na dva-tri dni.Chcem len cez vikend mat pocit, ze tu som doma a citi sa tu tak,ale za jej vikendovej pritomnosti to nejde:-( Aky mate nazor nato vy? poradte mi,mozno to tak musi byt, kym sa osamostanie....

julca111

No, poviem Vam je to taka hm..pre mna nova situacia a caka to asi kazdeho, kto ma deti.Syn, nikdy nie priatelka po obede umyje riad,pbcas im aj poviem aby osupali zemiaky,alebo syn cez tyzden povysava,ale vzdy sa osopí, ze preco neupratuju a tak nepomahaju mladsie(oni umyju riad ked im poviem taniere a take mensie riady) este skolopovinne deti? ktore tiez na stredne skoly kazdy den cestuju.No jednoducho mne sa nepaci ona, nikam syna nevedie, v nicom ho nenapomenie a stale sa na seba vyskieraju co nam dost lezie na nervy.Musime len dufat, ze jeho pracou sa to zmenia osamostatnia sa. A Sabynka, ja nepotrebujem aby mi umyvala kupelku ci dlazku, este vladzem a rada si upracem sama,lebo viem naco mam amu handricku pouzit a s akym pripravkom, nakolko mame cisticku musim to rozlisovat. Ale a ona sa ani neopyta ci potrebujem pomoc. A jasne ze cesta domov je aj financne narocne, OK.ale tiez nemusi byt u nas kazdy viken "piatok pobede - pondelok rano"

bibi123

julca111-ono je to tak, ze niektore frajerky sa naozaj necitia, my sme napr. minule pozvali na veceru stryka, ze nech pride aj s rodinou a to, ze prisli jeho synovia, to samozrejme, ze ano, ale dovliekli si aj frajerky, ktore som predtym nikdy nevidela a ani ich nepozvala, co sa mi zda aj trosku take drze, ze neobjasnit dopredu pocet... Keby som bola na veceri u nich, tak oka, ale nosit si na navstevu, nejake tyzdnove znamosti...a potom si ich aj doviedli na kar, co nasu babku v zivote nevideli(bol problem s miestami, objednal sa salonik s 50 miestami a tam ma byt najuzsia rodina, priatelia, kolegovia, susedia zomreteho a dostali sme sa fakt do neprijemnej situacie, ze nebolo kde ludi posadit...) okrem toho ja som tiez typ, ze potrebujem vlastne sukromie, takze az jedneho dna prinesu moje deti buduce nevesty/zatov tak na obed, vecer, porozpravanie sa urcite ano, ale nie, aby sa pod mojou strechou pelesili...
a ako pise jajka-ta frajerka by ho mala tlacit do toho, aby sa osamostatnil a nie ho este podporovat v tom, ze mam tata hotel...

sabynka

Julca
Mne to zatiaľ nepripadá ako extrémny problém. Veď ak študuje vo vašom meste a býva ďaleko, tak logicky, že asi nebude chodiť cez pol republiky každý týždeň, ak to nie je jednoduché. A píšeš, že sa vám tam nemotá pod nohami, že si po sebe uprace, že si donesie aj jedlo..atď. Zdá sa mi to celkom " v rámci normy" :-) Chápem, že je do istej miery obmedzené tvoje súkromie, ale je to priateľka tvojho syna!
Chápem, že si zrejme nervózna a unavená po celotýždennej drine, ale ak ti má niekto pomôcť s domácnosťou, tak v prvom rade asi tvoj syn, nie? Či si to predstavuješ tak, že ona tam bude chodiť umývať riad, upratovať kúpelku, umývať dlážku? :-)
Prepáč, ale podľa môjho názoru obraciaš svoj hnev na zlú stranu. Ak s ňou máš problém a nechceš, aby tam trávila toľko času, tak si to vydiskutuj so synom. Myslím, že problém je trošku niekde inde - prvé, čo mi napadlo, keď som si príspevok prečítala, bolo: Prečo 24ročný chalan nepracuje ( ak už neštuduje) ??

jajka001_

a syn ani doma nic nerobi? nepracuje - teraz je s pracou problem, ok - pobera nejake davky? z coho zije? prispievat na domacnost musi, ved je dospely, ak to nechate tak, budete ho zivit donekonecna - frajerke nevadi, ze je taky? zeny si vacsinou hladaju muzov ktori su samostatni a schopni pracovat a zarabat. preco ho nezapriahnes aspon do domacich prac? skoci nakupit, vyhodi smeti? uz su podla vsetkeho dost dlho spolu a co rodinne oslavy? a ziadna komunikacia? a ked tam travi polku mesiaca, veru by mohla prispievat. aspon tou pracou.

julca111

jasne muzovi je to jedno, umyju si ale riady si nedaju na miesto,aj wc a kupelku, ci zem umyvam a ona tu chodi ako keby som bola jej sluzka,ze sak co....ale ona ma uz 26 rokov, to ako sa citim ja, to koho zaujima??? som z toho fakt na nervy,normalne citim ako sa mi zviera hrudnik od jedu:-((

julca111

no su tam zatvoreni, z izby vyjdu len na wc,do kuchyne,ktora je spojena s obyvkou, najedia sa,pocuckaju sa zarehocu ako pubertaci a idu zas do izby.Potom zas do kupelky a na wc a tak kolom dokola.Ked priatelka uprace,to ako utrie stolik v synovej izbe a utrie jeho dvere od prachu.A inak nerobi nic,aj ked necham nejaku nadobu v dreze na umytie tak nic,umyje po sebe a hotovo.Ona sa mozno uci,ale to sa moze aj na intraku. Ked som to povedala manzelovi, ze co mi natom vadi,aby som to neriesila.Muz sedi len za PC a pozera telku.Ze syn moze - mohol mat aj horsiu priatelku, ze tato je neskodna.Ale k nicomu syna nevedie.Ja neviem, co chcem tak vela???Chcem mat sukromie....:-(

jajka001_

a co tam cele dni robia? preco nejdu niekam von? mne by to tiez teda liezlo na nervy, nepoviem prespat, ale ked tam su cele vikendy, to su tam zavreni obaja a nic ani ze pomoct, porozpravat sa, a podobne? a ked je vase jedlo, bolo by slusne pomoct pri upratovani aspon. ked ho chce za muza, nemala by si pestovat vztah aj s buducou svokrou? nemas ty vari zaujem na tom, koho si vezme tvoj syn? ved si jeho matka a nou budes aj ked sa ozeni. ked budes stara a chora a budes potrebovat pomoc. ked budu mat deti a budu ich chciet postrazit. rodina je rodina, tu neodignorujes.

julca111

bibi123 - ved toto, maju uz svoje roky na to aby sa osamostatnili,nech sa stretavaju aj kazdy den, nech si niekam vyrazia,ale nie aby tu travili kazdy vikend:-( ja im nechcem v laske branit,ale ani mi sme nikde neprespavali ked sme chodili s manzelom, dali sme si rande a kazdy isiel domov.Mame novy dom, zariadujeme sa a teraz ked sa tesim na vikend po pracovnom tyzdni (cestujem kazdy den 100km)takze.....chapete chcem tu byt doma, zaspievat si, chodit tu tak ako doma, uvolnit sa....Ja neviem ci som taka sebecka....alebo to uz je v tejto dobe tak?? ved ja v ich rokoch som mala uz deti, svoju domacnost a hospodarili sme,Takze asi preto to neviem nejako stravit. A synovi sa crta praca a jeho priatelka si tiez uz niekde privyraba, tak...uvidime:-)

bibi123

julca111-ja Ta absolutne chapem-ja by som tiez nestrpela, aby sa mi v byte/dome roztahoval cudzi clovek. Povedz mu, ze Ti je neprijemne mat v dome cudzieho cloveka, ze ked chce s nou byvat, nech si prenajmu vlastny byt... Ja uz som s priatelom 9 rokov, ked ideme k rodicom, tak len na navstevu - obed, veceru, len parkrat sme tam spolu prespali, lebo chapem, ze by to rodicov mohlo obmedzovat...