neviem ako mam reagovat a ako stravit "navstevu" synovej priatelky, ktora je u nas kazdy vikend, niekedy od piatku do pondelka. Byva delko od nas a studuje v nasom meste kde je na internate.Syn ma 24r. nestuduje a nikde nepracuje, teda ani neprispieva do domacnost. Jeho priatelka - 26r. pride, ledva pozdravi a zavru sa do izby.OD 15r- je stale prec z domu je na internate co je vidiet na jej spravani a vychove. Nieco na jedenie si donesie, ale teple jedlo ma u nas, aj ked zje malo, to by tak nevadilo.Ale voda nieje zadarmo a ked sa to tak nazbiera za ten mesiac je to cca 10 dni za mesiac.Ja cez tyzden pracujem stram sa o domacnost a nakupy a tesim sa na vikend,ale ten stravim v mojom dome v pritomnosti synovej priatelky a mne chyba pocit domova.Aj ked sa mi tu nemota pod nohy a kuchynu sme jej pre zle skusenosti - neporiadok zakazali, neviem ako im mam povedat, ze staci ak pride len 1x za mesiac, ved syn chodi k nim 3 - 4x do roka na dva-tri dni.Chcem len cez vikend mat pocit, ze tu som doma a citi sa tu tak,ale za jej vikendovej pritomnosti to nejde:-( Aky mate nazor nato vy? poradte mi,mozno to tak musi byt, kym sa osamostanie....
nevesta?
radsej nech nam neprispieva a nech si setria na maly bytik ???...nuz tak to si s nimi este uzijes par rockov :)...v situacii aku opisujes pochybujem, ze nieco usetria resp. ci by nieco vedeli/chceli usetrit...zdrave setrenie je domenou zodpovednych jedincov a sama musis vediet ci je tvoj syn taky a aky ma vztah k peniazom...to ze byva s rodicmi, ze ma doma vsetko zadarmo mu v tomto smere vela neda...skus sa s nim porozpravat aj o tom ako to vidi v blizkej buducnosti, ake ma predstavy o praci, o byvani, o vlastnom zivote, ci planuje nejake realne kroky a ci sa k tomu nestavia stylom "nejak bolo, nejak bude"...inac to ze niekto dospely neprispieva financne do spolocnej domacnosti este nemusi byt parazitovanie...staci ak v ramci domacnosti vykonava pre neho vyclenene aktivity...ale tym nemyslim len vysypanie smeti, to by sa mal pritom trochu aj zapotit a teba hlavne odbremenit po dni stravenom v praci...toto by ho mohlo napadnut aj sameho ak je doma a nezamestnany, ze ked uz nemam peniaze navyse tak zato co dostavam podakujem aspon tym cim mozem...ak mu to nedochadza, tak mu napis rozvrh prac kazde rano a prilep mu to na chladnicku alebo na ovladac od tv :)
ivana45: jasne, ze to aby zacal pracovat a zacal sa stavat na vlastne nohy je klucove...ale to tvoje "vyhnala by som ho pracovat" si ako predstavujes?...dat mu ultimatum a potom ho vyhnat z domu? ci?...ja deti nemam a predpokladam, ze ani ty zatial nie, ale ked budes v pozicii rodica a tvoje dospele dieta bude v tazkej situacii tak potom by som rad videl ci by si bola taka razna a "vyhnala ho pre je dobro"...vsak je lahke povedat, zbal sa, ubytovne existuju, ale nech julca111 napise preco to neurobi
ivana 45, no presne tak ako pises, pokazit nieco co bude raz mozno aj moja - moja buducnost. Urcite by chceli byt sami, porozpravame sa aj o tom, radcej nech nam neprispeiva a nech si setria na maly bytik. Vies tiez si myslim, ze jej to je neprijemne a mne je to tiez blbe, ze je tam zatvorena.Ale potom nechapem naco je tu cely vikend ked on je v praci,aj ked je v izbe cele dni. Co to je za zivot?
julca, mudro vravis. Manzela treba zapojit, pana syna oslovit. Sukromie si treba chranit, dorast sa nesmie ucit parazitovat.
Ale na druhej strane - ktovie, ci prave tato dievcina nebude matkou tvojich vnucat a skoda kazit, co kazit netreba.
Aj tak vidim ako idealne vyhnat mladeho do prace, nech si prenajmu hocijaky minibytik a aj im /hlavne dievcine/ bude lepsie nez byt zatvoreni v jednej izbe u vas ako na ostrove a na wc a do kupelne preplavat vodou plnou pirani.. ved ani ona sa nemoze takto dobre citit.
no, uz som o tom hovorila s manzelom, aby sa nato pozrel aj on z mojej (nasej stranky), ze to takto nejde.Tak uvidime, co to spravi ak si o tom pohovorime so aj synom.Hlavne aby sa nikto na nikoho nehneval,lebo bola by som nerada, ide predca o pokoj v dome a ozaj nejake pravidla sa daju stanovit a ja si budem trvat na svojom. Tak dam vediet ako sa to tu pohlo
julca, hovor o tom so synom, nie s jeho priatelkou.
Mne by vadilo uz to, ze syn sa doma povaluje, vyhnala by som ho pracovat. Aj z maleho prijmu zvladne platit ubytovnu a mas po probleme s jeho priatelkou. A ked bude tvoj syn robit, lahsie sa dozvie aj o inych moznostiach zamestnat sa. On nemoze ohrnat nos nad ziadnou robotou. Vestko je lepsie, nez parazitovat na mame a zatazovat mamu este aj priatelkou.
Este aby si sa Ty citila trapne, ked budes chciet hovorit o nakladoch na domacnost... Boze.
Treba zacat robit pre peniaze a pri tom hladat lepsiu robotu (pre peniaze apre radost).
Ak ho teraz nechas, aby sa naucil parazitovat, v podstate mu ublizis.
A k tomu este mat cez vikendy v byte neziaducu dievcinu ... sa ti divim.
Ona nemusi byt zla holka. Ta situacia je zla. Za tychto okolnosti nemozes k nej citit naklonnost. Zrejme ani ona sa u teba neciti najlepsie.
Nemat pocit domova - to by som nezvladla.
dakujem za vse nazory, moc mi pomahaju aby som v tom mala jasno a tak aby nebolo nikomu ukrivdene a nikto sa tu na nikoho nezduval a nehladal chybu.So synom si o tom urcite pohovorim,lebo takto to naozaj dalej nejde.Dakujem
julca, to je samozrejme ze cez vikend si chces oddychnut, napr. vo vani si citat knihu, alebo mat cisto rodinny obed, opalovat sa na terase v spodnom pradle a neda sa to, ked tam chodi cuzdi clovek. Domov ma byt miesto, kde sa mas uvolnit preto si musit stanovi pravidla, kolko dni do mesiaca u vas moze stravit a tak. Tu vodu, elektriku, jedlo neries ak nemate financne problemy. A mlady by si po sebe mal sam brat veci z vesiaka a umyvat riad!
no mne nikto nic nedal zadarmo, robim od svojich 17 -tich(vratane materskej)a preto nechapem, ako si sem moze prist nejaka 26 rocna zena a je tu cele dni zatvorena v izbe.ja viem , ze ta voda nieje az taky vydaj €, ale mam pocit ako keby si to tu ani neuvedomovali. So synom som sa rozpravala, ze som z toho nervozna,ked tu je jeho priatelka a ze vlastne nemam sukromie, pokoj, aj ked su v izbe,ale viem, ze je tam, za dverami. Chapete ani neviem kedy si mozem s prepacenim grg - prd sprosto povedane. Syn si nasiel pracu ale len na vikend,tak som zvedava ako to budu dalej riesit.Dufam, ze nie 2 -3 dnovými navstevami cez tyzden,lebo to by ma uz ozaj....mozno som hnusna,ale ja to tak citim.No na druhej strane niesom na nich, teda na nu zla,aj sa pousmeje na seba ked ide okolo,aj k narodkam ci meninam dostala darcek, len....chapete?
mataBB-JULCA 111 chcela len vediet nazory ako vyriesit situaciu ktora je pre nu neprijemna.to ze som napr.napisala ze nech si stanovi jasne pravidla,neznamena ze tie su aj u nas...ak pride ku mne priatel,ten je u nas viac ako doma,mama sama mu naberie jedlo,je mila ochotna,nikdy nepovedala,ze zase prisiel,alebo ze chce mat sukromie.ale zas na druhej strane,ak nieco potrebuje nema problem zobrat auto,a vybavit urcite veci..a tiez nikdy nenadavala,ze u nas je,alebo nici vodu...to nie.mozno preto ze jej to nevadi.ale julce to vadi,je to jej dom a ona chce vyriesit situaciu ktora nastala.
som prekvapena vasimi nazormi..asi mam fakt statie na rodicov, ze maju uplne opacny nazor ako vy vsetci a ze im nevadia aj 2 cudzi (uz nie velmi cudzi ale aj tak ) ludia v dome a este su radi ze ich mozu pohostit, lebo vedia ze oni nas taktiez u nich doma privitaju s radostou