Ako sa dá naučiť dieťa doma správnej výslovnosti písmena R.
Ako sa dá naučiť dieťa správnej výslovnosti pismena R
ahoj, no, v tom ti neviem dat radu, ale pripojim dve zabavne prihody s mojimi detmi. ked sme chceli, aby sa to naucil najstarsi, tak sme mu davali rozne slovicka s r. no a kazali sme mu povedat ryba. a on? delfin. no a druhy, ten mal asi nieco cez 4, bola u nas moja teta. a ona mu hovori, ked povies, ako sa volam, dostanes cokoladu, ale on nic. ked odisla, syn mi hovori: ja viem, ako sa teta vola, maria. no a mal po coko, keby jej to povedal....:) no a odvtedy ten druhy to r vedel povedat. prajem vela uspechov a nevzdavaj to, ak to nepojde doma, tak skus tu logopedicku.
PS: my sme ju k tomu nepotrebovali.
moj syn mal s tym tiez problem, ale navstivili sme logopedicku asi iba 2x a syn odrazu hovoril r bez problemov, mozno sa to da naucit aj doma, ale urcite to nejde tak skoro ako s asistenciou logopeda, logoped ma na to metodu, ktora u mojho syna zabrala hned, bolo to uz velmi davno, takze si uz nespominam, co konkretne sme museli doma precvicovat
TDpaslik, TDpaslik, TDpaslik, TDpaslik, TDpaslik, TDpaslik, TDpaslik, TDpaslik, TDpaslik, TDpaslik, TDpaslik, TDpaslik ... A skočí TŔPASLIK... no mne nikdy neskočil :D