Ako sa dá naučiť dieťa správnej výslovnosti pismena R

eam

Ozaj stačí navštíviť logopéda, ten poradí čo a ako. A čo si ja pamätám, tak stále treba opakovať PETER - SVETER. Potom ešte dbať aby jazyk smeroval na podnebie a pri tom robil rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

kaatta

Ahoj,mam 10 rocneho synovca a nevie poriadne vyslovovat r a l.Segra si nechce dat vysvetlit,ze to neni v poriatku.Co mame robyt

AdriQa

Mysme davali detom do vnutra hore v ustach kusok oplatky a chtili sme im ruky a davali si ju jazikom dole to je vsetko stacilo to len pocvicik

jajka001_

td td td td
najdi si slova co zacinaju TR a nahradzajte TR - vyslovujte TD
dalej aj slova ktore nezacinaju TR ale obsahuju TR napr. strčiť strmeň otrhanec chatrč petržlen netrpezlivý opatrný otrhaný strapatý strašidlo

Deria

no, mozno plati na kazde dieta nieco ine. ja som naucila mojho synovca hovorit r takto: vyhodou vsak bolo, ze on vedel zavrcat tak, ako robi auto: rrrrr a to som vyuzila. ked som sa ho spytala ako sa vola mama, povedal vielka. povedala som, povedz vie..., on zopakoval, dalej ukaz, ako auto vrci, nasledovalo rrrr a potom hovorim, teraz ka a zase zopakoval. takto po castiach a stale rychlejsie a plynulejsie. ked malo prist r, vzdy som ho upozornila, ako robi auto. za asi pol hodinu vedel povedat vierka. a tak to nasledovalo aj s inymi slovami, kde sa nachadza r. ked prisla jeho mama a pocula od neho jej meno, tak sa potesila, ze jej vosli slzy do oci.