3 mesiace pred štátnicami ma vyhodili zo školy...

Príspevok v téme: 3 mesiace pred štátnicami ma vyhodili zo školy...
šicka

Ahojte,
vyhodili ma zo školy 3 mesiace pred štátnicami :o( Mám spravené všetky predmety iba jeden mi chýba, ktorý si dorobím na budúci rok. Avšak budem si musieť zaplatiť školné.
Teraz som doma a nezamestnaná :o(( Posielam žiadosti na brigády i do práce. Nikde sa však nepošťastilo sa zamestnanť.. Chodia mi odpovede, že ma vedú v evidencií.
Moji rodičia sa z toho zbláznili. Môj otec začal v mojom mene telefonovať na inzeráty. Pripadám si akoby so mňa robil debila, malomocnú a neschopnú. Nepáči sa mi to a on na mňa kričí a je nahnevaný. Neviem ako mu vysvetliť, aby to nerobil. Ja na tie inzeráty na ktoré volal on, nevolám späť. Lebo sa hanbím za to, že tam už volal on.. Nie som malé decko budem mať 22 rokov. Práca sa ľahko nehľadá, ale snažím sa reagovať na každý nový inzerát čo nájdem... čo mám robiť?

tpch

Ocko ma obavy, ze mu bude dcera ujedat z chleba, tak jej radsej zhana pracu, aby si na ten chlieb zarobila sama, ked uz to pohnojila v skole...taky je zivot.

Eva531

Sicka - je to tazka situacia, predovsetkym vzhladom na reakcie tvojich rodicov. Je velmi smutne, ze ta ako dospelu a svojpravnu osobu az natolko podcenuju, ze dokonca este aj volaju v tvojom mene na inzeraty, co pravdepodobne nerobi na zamestnavatelov dobry dojem. Namiesto toho by ta mali podporit a preukazat ti doveru, ze neuspesne zvladnuty predmet uz na buduci rok urcite zvladnes a potom sa uz budes moct tesit z vytuzeneho titulu. Ma vobec tvoj otec vysoku skolu? Ma vobec tusenie, co znamena studovat na VS a kolko driny si to vyzaduje a kolko nervov to cloveka stoji a podobne? Ak tvoj otec VS nema, tak nech ho ospravedlnuje aspon to, ze kto to nezazil, ten to nikdy nepochopi, ale aj tak by sa nemal takto spravat. Svojich rodicov nezmenis, lebo kazdy clovek zostane raz a navzdy taky, aky je a nikto sa nedokaze zmenit - to je tvrda realita, ale aspon praca sa skor, ci neskor postasti, nakolko aktivne hladas, tak drzim ti palce, nech ti to s tou pracou cim skor vyjde. :)

veronika1211

sicka - kedze predpokladam ze rok budes len v skole dorabat predmet, kvoli ktoremu ta neposunuli dalej, tak by si sa mohla aj o full-time pracu uchadzat, nielen brigady alebo rozne dohody. Samozrejme netreba zbytocne pripominat ze ju chces len na rok.

jajka001_

treba skusat a skusat a fakt si za tym ist a, nebyt prieberciva, nebyt váhavá (chcem - nechcem - neviem ), vediet co chces a byt ochotna ist aj pod cenu. vziat aj miesto ktore sa nezda uplne idealne, skusit to.
je ti trapne sa ist pytat, musis sa otukat, skus to raz, dvakrat a uz budes vediet co robis zle a co je ok. aj trema z teba opadne, budes trochu viac komunikativna, budes vediet ze treba na ludi posobit prijemne a usmievat sa (primerane), co si obliect atd.

veves

odbocili ste od temy sice ale je to zaujimave. nad tymto som rozmyslala, ci rozosielat stale zivotopisy alebo predsa len skusit ist osobne...
takto, ano trocha sa hanbim, ba nie trocha ale dost, prist tam a co mam povedat?dobry den, nemate volne miesto?. davam tomu 100% ze vsade povedia nie. ano motyka moze vystrelit ale nie na slovensku. viete, ked odpisujem na ponuky a fakt 99% si ani neda namahu poslat dakovny email a ze niekoho ineho vybrali tak podobne to bude aj na osobnom pytani sa.
navyse, mama vravela ze ked k nim niekto pride pytat robotu tak sa v prvom rade nedostane ani hore k sefstvu . a pride mi aj hlupe ked si predstavim ze pytam sa niekoho na pracu, ktoru zrovna on vykonava a realativne by som mu ju mohla vziat. takze aj keby mali nieco volne moze to zatajit (ludska zloba).dajte rady

zuzulienek

asi to treba vysvetlit inak.... ak clovek hlada a hlada a hlada pracu, nechce zostat kvasit na urade prace z akehokolvek dovodu si tymto zvysi sance najst si zamestnanie. ved co by ten nezamestnany robil? sedel doma... no takto si moze povedat (ci uz on sam, v pripade šičky jej otec, rodina...) ze urobil pre najdenie prace maximum. co si o tom mysli firma, resp. personalista je uz vedlajsie, je to jeho praca. prvorady by mal byt obcan, ktory chce pracovat. takto by sme sa mali pozerat na vec...

veronika1211

:) nie je kazda taka spolocnost co ignoruje emaily.
btw - niekedy je chyba aj v profesii, ked das reagovat a poslat cv cez profesiu, nemusi vobec prist. kamoska tak zhanala a zistila ze ak posielala zivotopis na uvedeny mail tak jej odpisali a ked posielala cez "reagovat na ponuku" tak ten zivotopis ani neprisiel.
ale uznavam ze nie vsetky firmy sa obtazuju napisat aj "obdrzali sme vas zivotopis, dakujeme".

okej, ospravedlnujem sa ak som niekoho s tou trapnostou urazila. bolo to mozno prehnane, len hovorim ze niekedy chodit = posielat. a ak uz sa rozhodnes pre moznost chodit, tak si urcite o tej firme precitat a nie dojst do IT firmy a mysliet si ze to je personalka (realny priklad).
Takze ak som vas poburila, je mi to luto a mali by sme sa venovat sicke a nie tu rozoberat v 3/4 prispevkov moj postoj.

jajka001_

nie som personalista ale tiez si myslim ze co pise veronika je blbost, pretoze mozes poslat aj sto mailov a nikto sa ti neozve - pocula som to od viacerych - ale ked prides osobne, mas o 80% vacsiu sancu ze zaujmes. personalistov to mozno otravuje lebo maju o cosi prace naviac. ale to je ich problem.

veronika1211

okej... tak inymi slovami.. ak si dobry tak okej (je jedno ci donesies alebo posles, so zivotopisom sa robi to iste tak ci tak), na pohovor ta zavolaju. ak nie, tak sa moze stat ze zivotopis skonci na kope tak ako mnohe dalsie a nic s tym nenarobis. mozno v mensich spolocnostiach je to okej, ale ako vravim - nie je to moj "styl" alebo styl. je to sposob s akym sa stretavam pri prijimani ludi.