Co mam robit...?

Príspevok v téme: Co mam robit...?
Nina231231

Pytam sa samej seba co mam robit momentalne v mojej situacii, kedy stoja oproti sebe dve dolezite skutocnosti, ktorou je 1. to, ze zijem momentalne v zahranici, kde mam priatela takmer 5 mesiacov, ktoreho lubim a je pre mna dolezity, a ktory si myslim lubi aj mna a dava mi to najavo, a po 2. urobila som si TT a som tehotna, myslim ze v 1. mesiaci..problem je ten, ze moj priatel mal poslednych 5 rokov velmi tazke obdobie a konecne sa tesil na nieco nove, na novy a lepsi zivot podla jeho predstav samozrejme suvisiaci s karierou a neskör aj s rodinnym zivotom. Mam 23 rokov, on je sice odo mna o dost starsi, ale mna tesi to, ze je to clovek so skusenostami a ze sa popri nom mozem aj ja uberat urcitym smerom, ktory u nas na Slovensku sama len tazko najdem. Ja si v podstate to, ze som tehotna, este poriadne neuvedomujem a som v ocakavani kedy zacnem alebo nadobudnem ,,materinske pocity,, ...problem spociva v tom, ze ak som mu oznamila, ze som tehotna, reagoval takym sposobom, ze to si musime poriadne premysliet, ze som este velmi mlada, ze som mala v plane tu v zahranici nieco studovat a zacat dobre pracovat, a ze co sa jeho tyka tak on za poslednych par rokov nemal vela casu pre seba, preto by sa rad momentalne venoval sebe, obchodom a nasmu spolocnemu zivotu, a ze dieta si musime naplanovat, pretoze on chce mat normalnu rodinua, len na to potrebujeme spravny cas.

Moja otazka teraz znie, ci si dieta nechat, alebo ist na interupciu, aby som v podstate zila s muzom, ktoreho lubim a s ktorym mozem mat dieta/deti aj neskor, ked sa pre to rozhodneme obaja..Viem, ze prenho by bola druha moznost momentalne tym najlepsim riesenim, ale co je najlepsie pre mna ??

Dakujem za rady..

jingles

podla decko neni hračka a na to aby si nebola tehotna si si mala davat pozor...a nechapem prečo chceš aby niekto rozhodoval o tvojom nenarodenom dietati je tvoje resp. vase sami musite vediet či si ho nechate alebo nie a nie aby vam niekto cudzi hovoril nechaj si ho vychovavaj abo chod na potrat

Misinn

ahoj, keby si sla na interupciu nebudes prva ani posledna.
len mysli na to ze by si si to mohla vycitat do konca zivota, co ak neskor nebudes vediet otehotniet?
pytat sa nas na to ci si dieta nechat je jeden velky problem ktory nemozes riesit s nami. ty musis vediet ci to dieta chces, nech ti tu cokolvek napiseme nemalo by ta to ovplyvnit, ved tu ide o zivot, ty sama musis vediet ci ten zivot chces prerusit alebo nie. toto su veci ktore musis riesit s tvojim priatelom, ved ty sama ho poznas najlepsie, ty musis vediet ci je schopny postarat sa o teba a o dieta.

ajataka

Zaujimave Nina,
ak ta ten chlap nepodrzi teraz, ked cakate dieta a ty ho v podstate chces, tak potom ta uz asi nepodrzi nikdy. Bez ohladu na neho si to dieta nechaj, ved to dieta je uz tu... tak sa z tej skutocnosti tes:) a on sa bud prisposobi, alebo nie... Nezbav sa dietata na ukor priatela, to by ta mucilo cely dalsi zivot! Uz nikdy by si nebola skutocne stastna... Drzim palce!

elsa5.5

no to som čakala že bude mať dieťa,tak sa pekne nenechaj odpinkať,povedz mu že dieťa si necháš na materskej aj tak ostaneš ty, ked sa vedel postarať o to že si tehotná a už vychoval 1 dcéru tak sa môže postarať aj o vaše dieťa aspoň finančne ked nie inak,dieťa čakáte spolu tak nech sa k tomu postaví ako chlap,si myslí že ty si nejaké hlupučké dievčatko,rázne mu povedz že dieťa si necháš a je aj jeho,ako sa stará o tú dcéru?

Nina231231

Velmi pekne vam vsetkym dakujem za vase nazory, skutocne viem, ze vsetci, ktori ste mi odpisali, mate pravdu...je to starsi muz, ktory je dostatocne zabezpeceny aby sme mohli mat spolu dieta a aj ked jeho psychicka vytazenost za poslednych par rokov je dostatocnym dovodom, aby si niekto rozmyslel ci chce dieta alebo nie, v takejto situacii, ked je dieta uz tu, by bolo sebecke urobit nieco take ako ist na interupciu...
A ano co sa mna tyka viem, ze som sa mohla chranit, no HAK som vysadila pred viac ako troma rokmi a viem ze mi to nerobilo dobre, priberala som od toho a aj ine formy, ktore som vyskusala neboli
dobre, preto som si davala stale pozor, az doteraz, kedy som nepredpokladala, ze mozem v danom case otehotniet...
A ano, jeho postoj povazujem tiez za sebecky urcitym sposobom, ide len o to, ze dnes zijeme v 21. storoci a ludia si dnes mozu vybrat urcitym sposobom, ako chcu zit....
Co sa tyka jeho veku je odo mna starsi o viac ako 10 rokov..a uz ma jednu dceru, no zenaty este nebol, je tu pre mna taktiez otazne, ci si ma vezme ak mu poviem ze si dieta necham, pretoze nechcem riskovat to, ze skoncim sama a nezabezpecena s dietatom, to by asi nikto nechcel..
Budem vdacna aj za dalsie nazory od vas..
Dakujem vam...

mimisek

Deee, vazne isla Sklovska na potrat?
Ved uz ma po 40tke, jedine, keby si zaobstarala surogatku, ak chce teraz dieta:)
Ja nikdy nevyhlasujem, ze ked bude cas, chut, peniaze a zazemie, ze potom sa nemusi podarit. Kopec 20 rocnych dievcat nemoze otehotniet a naopak, mam blizke zname, ktore rodili prve dieta tesne pred 40-tkou. V pohode otehotneli, aj vynosili aj rodili prirodzene. Vek s tym nema nic do cinenia, je vela inych faktorov.
V dnesnej dobe zeny uz mozu toho viac dosiahnut, ako kedysi, nemusia uz sediet doma s plienkami, ked maju len 23 rokov. Len si treba dat, samozrejme, pozor.
Nina, nemozes sa vratit domov, mozno by ti rodicia mohli pomoct.

usmev:)

pardon, ze mimo temy.. ale bella12, prosim Ta, mohla by si mi dat na seba mail? rada by som sa Ta na nieco opytala, ale tak sukromnejsie, ak by Ti to nevadilo.. velmi pekne dakujem!

bella12

Nina, ľúbiš ho tak veľmi, že by si kvôli nemu išla na potrat? Ver mi, ten potrat by bol začiatkoch krachu vášho vzťahu a ďalšie Vaše spoločné dieťatko by už vôbec nemuselo byť.

www.popotratu.cz

Deee

no rozhodnut sa musis sama na zaklade svojich pocitov, ale ak partner chcel iny zivot, mal sa podla toho spravat a vediet ako predist tejto necakanej situacii, babo je obrovsky dar a skutocne sa neskor nemusi podarit, neskor ked uz bude cas chut peniaze zazemie a vsetko cim ludia materstvo podmienuju...
aj Sisa Sklovska bola v mladosti tehotna, dala prednost kariere a teraz ked uz ma vsetko co v zivote chcela...chyba dietatko...

ta3

ak dieta este nechcel, mali ste sa chranit, ale je to nielen jeho chyba, aj Ty si na to mala mysliet skor, teraz ked sa to stalo, jeho postoj je vrcholne nezodpovedny a svedci o jeho charaktere, ja by som ho nechcela ani s dietatom ani bez, pretoze nielen teraz je jeho kariera a osobne pohodlie dolezitejsie ako dieta, ale aj v buducnosti to tak bude a Ty budes vzdy na vedlajsej kolaji, pretoze je to sebec, ktory vidi v prvom rade seba, ci si dietatko ponechat alebo nie, to rozhodni sama, lebo v pripade interupcie Ty budes vystavena stresu a mozno aj dozivotnym vycitkam, nie on, ja by som si v kazdom pripade dietatko nechala, ci by pri mne zostal alebo nie, pretoze sa moze stat, ze potom sa uz nikdy materstva nedockas a to by som neriskovala koli ziadnemu materialistovi a sebcovi, pretoze pre zenu byt matkou je radost, ktoru nenahradi nic