Pytam sa samej seba co mam robit momentalne v mojej situacii, kedy stoja oproti sebe dve dolezite skutocnosti, ktorou je 1. to, ze zijem momentalne v zahranici, kde mam priatela takmer 5 mesiacov, ktoreho lubim a je pre mna dolezity, a ktory si myslim lubi aj mna a dava mi to najavo, a po 2. urobila som si TT a som tehotna, myslim ze v 1. mesiaci..problem je ten, ze moj priatel mal poslednych 5 rokov velmi tazke obdobie a konecne sa tesil na nieco nove, na novy a lepsi zivot podla jeho predstav samozrejme suvisiaci s karierou a neskör aj s rodinnym zivotom. Mam 23 rokov, on je sice odo mna o dost starsi, ale mna tesi to, ze je to clovek so skusenostami a ze sa popri nom mozem aj ja uberat urcitym smerom, ktory u nas na Slovensku sama len tazko najdem. Ja si v podstate to, ze som tehotna, este poriadne neuvedomujem a som v ocakavani kedy zacnem alebo nadobudnem ,,materinske pocity,, ...problem spociva v tom, ze ak som mu oznamila, ze som tehotna, reagoval takym sposobom, ze to si musime poriadne premysliet, ze som este velmi mlada, ze som mala v plane tu v zahranici nieco studovat a zacat dobre pracovat, a ze co sa jeho tyka tak on za poslednych par rokov nemal vela casu pre seba, preto by sa rad momentalne venoval sebe, obchodom a nasmu spolocnemu zivotu, a ze dieta si musime naplanovat, pretoze on chce mat normalnu rodinua, len na to potrebujeme spravny cas.
Moja otazka teraz znie, ci si dieta nechat, alebo ist na interupciu, aby som v podstate zila s muzom, ktoreho lubim a s ktorym mozem mat dieta/deti aj neskor, ked sa pre to rozhodneme obaja..Viem, ze prenho by bola druha moznost momentalne tym najlepsim riesenim, ale co je najlepsie pre mna ??
Dakujem za rady..
Co mam robit...?
noa co ze mozno o 2 mesiace nebudu spolu.. zato nemusi zabit svoje dieta!
neviem ci by som chcela mat dieta s niekym, s kym som len 5 mesiacov..ved sa ani poriadne nepoznate...taketo zalaskovania mozu rychlo pominut...
ja nie som za interupcie, ale v takomto pripade by som asi sla...kde mas zaruku ze za 2 mesiace budete spolu? ked pride na tehotenstvo, vela chlapov zdupka...ja by som si nechcela dokazit zivot s niekym, s kym som len 5 mesiacov
Ja by som si to dieta nechala.
V kazdom pripade sa zamysli nad moznostami co mozu nastat a ci ich zvladnes. To co sa moze teraz zdat ako zla moznost v skutocnosti moze byt dobra...
Skus oslovit niekoho blizkeho z rodiny..maminu..myslim ze ti bude vediet poradit.
Troska hlupo sa spytam:
Ty si si to dieta spravila sama?
Preco beries jeho cast zodpovednosti za vase spolocne chovanie na seba?
Ak je ozaj taky mudry a zivotom skuseny, musi pochopit, ze sexom sa deti robia a ze on bol ten, kto dobrovolne do toho siel. Dospely clovek sa nehodnoti podla toho, kolko zaraba a ake ma plany do buducna - ale podla toho, aky je zodpovedny a vie niest zodpovednost za svoje konanie.
Na interupciu nechod. To dieta je plodom vasho milovania - vasej lasky. Ak zabijes to dieta, potom aku cenu ma pre vas cit?
Vzdy sa da dieta porodit a dat na adopciu. Zachranis tak zivot dietatu a aj sebe, lebo velakrat po interupcii zeny nie su schopne mat deti.
Ste dospely ludia, plany v zivote sa menia. A toto nebolo nieco, co padlo z neba len tak, je to VASE dieta. Povedz si tie slova "NASE DIETA", "MOJE DIETA". Dokazala by si to zabit a vymenit za zopar rokov studia?
Rozhodni sa spravne a hlavne - nesnazte sa byt sebecki. On urcite bude hovorit, aby si si to dala zobrat kvoli sebe (nie kvoli nemu), ale bude to hovorit zo sebeckeho pohladu. Jedine o co sa bude bat, ze to jeho plany ovplyvni, ale na to mal mysliet skor. Spojenie muza a zeny uz raz take je, ze sa z toho deti rodia :)
A mozno zareaguje uplne inac a bude sa tesit, ak je natolko dospely, ako pises, nemoze sa netesit :).
nehovorím že viem ako sa cítiš alebo viem čo urobiť....ale na strednej som mala spolužiačku...mala 17 keď otehotnela chalan s ktorým čakala dieťa jej dal peniaze aby šla na interupciu a ona tak urobila...viac už nemôže mať deti..