Dobrý deň,
mám jeden problém s ktorým si neviem poradiť. Mám najlepšieho kamaráta, náš kamarátsky vzťah trvá vyše 3 rokov. V poslednom čase (mesiac, dva) som sa pristihla pri tom že som sa do neho zaľúbila. Bojím sa však, že ak by sme sa dali dokopy a potom sa náš vzťah rozpadne, prišla by som o osobu ktorú mám najradšej.
Čo mám robiť?
Ďakujem
vzťah
ak to nespravis budes si cely zivot hovorit, co keby.. a budes toho pravdepodobne navzdy lutovat, ak to spravis len mozno to budes lutovat..
Zvedavko, mas pravdu, ano rada, ved poradit druhym je take lahke, inaksia vec je poradit si sama sebe
priznanie sa ma svoje aj plusi aj minusi.. ja z vlastnych skusenosti v tom vidim hlavne minusi.. tiez som mala kamarata, dlhych 9rokov sme boli najlepsi kamarati, brala som ho ako brata, riesila som jeho frajerky ked sa mi stazoval, radila som mu vo vsetkom v com sa dalo, a on zase pomahal mne.. jedneho dna sa mi priznal ze ma uz neviem ako dlho lubi, ze aj ked mal ine baby, myslel na mna.. v tom momente som mala pocit ako keby ho vobec nepoznam, ze ma oslovil cudzi chalan, bolo mi to blbe, ako keby mi brat povie ze ma lubi... zacala som sa mu vyhybat, no potom ma to mrzelo, ze kvoli kravine pridem o najlepsieho kamosa.. tak sme sa stretli, vypili sme nejake to vinko, a poriadne opiti sme sa bozkavali :-/ .. na druhy den som sa nemohla na seba pozriet ani v zrkadle, preboha ved ako keby som sa bozkavala s bratom!!! na nic ine som nemyslela, len na to aku kravinu som urobila... od vtedy sme uz len taki kamosi, ze ked sa stretneme, on ma obime na znak pozdravu, ale ked sa mame rozpravat dlhsie jak nejake 2-3minuty, tak som uz nesvoja, vadi mi to, vadi mi jeho pritomnost, a vzdy sa vyhovaram len aby som co najskor ukoncila rozhovor... von uz vobec nechodime, a kolkokrat ma volal ale uz nikdy by som nesla, nie ze by som sa bala rovnakej chyby, to nie, lebo uz vyse roka si nedam ani pivecko, ani nic alkoholicke, mam aj priatela ktoreho neskutocne milujem a cakame dcerku, ale jednoducho by som nedokazala s nim sediet za jednym stolom a uz len ten pocit ze by som na nho mohla natrafit v nejakom podniku, az ma striasa.. zhnusil sa mi.. viem je to krute, ved nic zle nespravil, no u mna to zanechalo az take silne pocity... takze neviem no, nepoznam ta a.n.n.a , nepoznam ani tvojho kamarata, preto nechcem aby si si brala priklad odo mna, preboha len to nie, len som napisala svoju skusenost... mozno vam to vynde a bude to este krajsie ako to je, drzim palceky :))
ta3 rada radis co sa vztahov tyka, ze? :)
ja by som to riskla a zdoverila sa mu, ak to budes tajit a tajne ho lubit, budes mat sice nadalej dobreho kamarata, ale sa budes trapit, lebo neopatovane city alebo tajna laska bolia a nakoniec nemozes vediet, ci aj u neho nejde tiez o cosi viac, co zatial tiez skryva, neviem, preco sa dopredu bojis, ze ak by ste sa dali dokopy, ze by ste sa aj tak rozisli, ved ak Vase kamaratstvo trva 3 roky, tam je predpoklad, zeby aj vztah bol trvalejsi, takze ja by som sa rozhodne s nim otvorene porozpravala, zahod vsetky zbytocne strachy, svet patri odvaznym, vela stastia
tak to väčšinou býva,že sa v kamarátskom vzťahu jeden zamiluje,aj ked dosť po 3 rokoch,mala som takého kamaráta 8-10 rokov,chodili sme na drink,hokej,na rôzne akcie,občas nie stále,veľmi sme si rozumeli,s mojej strany ako kamaráti,on bol do mňa zamilovaný,stále som mu zdôrazňovala že s mojej strany ide o kamarátstvo,začal mi kupovať darčeky ked som mala nejaký sviatok,už mi aj chcel kúpiť zásnubný prsteň a o obrúčkach hovoril,no koniec povedala som mu aby sme sa prestali stretávať,nech si nájde priateľku a ožení sa tak sa aj stalo,ešte ked sa išiel ženiť mi volal že ma ľúbi v deň svadby,presťahoval sa tam kde bývam vraj že aspoň nech ma vidí,,,možno by si mu to mohla dať najavo ked sa už tak dlho poznáte určite ťa nevysmeje a budeš vedieť na čom si,možno je to obojstranné....,ak nie tak hľadaj inde lebo on svoj názor nezmení...
pokial je to len z tvojej strany, neriskuj to zbytočne, ale ak je to aj z jeho strany, môžte íst do toho , do vztahu ...
mala som troch takých super kamarátov, kým do toho nevstúpili city a všetko sa pokazilo. už nič nebolo tak, ako pred tým a teraz sme ledva v kontakte spolu ..