Mediálna propagácia anorexie

Príspevok v téme: Mediálna propagácia anorexie
Fleur du Mal

Všade kde sa pozriem - v novinách, časopisoch, v televízii, všade sú samé vychudnuté ženy ako symbol krásy a príťažlivosti. Chápem, že napríklad v Amerike, kde je strašne veľa ľudí s nadváhou, príp. obezitou a predovšetkým iba Kalifornia je podvyživená, chcú tých ľudí kladne motivovať aby chudli alebo si tým chcú vyvolávať komplexy alebo také niečo... Ale tu? Idem do obchodu a v každom butiku je množstvo žien s podváhou. A ja im nechcem závidieť, nechcem, nechcem chcieť byť chudá a nejesť preto, aby som bola považovaná za krásnu. Nie som tučná, viem že nie som, ale keď si pamätám že som mala veľkosť 34, keď sa podarilo 32 a teraz mám 36, resp. 38... Som rada že už jem normálne, že nemám depresie ani sklony k sebapoškodzovaniu ale... Nechcem chcieť byť nezdravo chudá. Prečo nás v tom médiá podporujú, presviedčajú nás o tom že keď nemáme veľkosť 0 tak sme... nuly?

doubledog

media su pre frustrovanych
a tuto frustraciu dalej podporuju, lebo z nej ziju
frustrovani ludia totiz viac nakupuju

Weva

no beskyd lenze ty hovoris o zrelej zene, ktora uz pozna svoju hodnotu a vie si svoje telo vychutnat - kopec mladych bab vsak este take sebavedomie nema, su este vo vyvoji a miesto riadneho jedla sa furt pozoruju a porovnavaju...

beskyd

saty vyniknu viac na chudej zene ako na plnsej, zeny sluzia ako vesiaky, preto vesiaky su propagovane ako ideal lebo mnoho navrharov chce zarobit na svojich modeloch. na plnsej, kyprejsej zene vynikne zenskost, na chudej saty, o tom to je. je otazkou intelektu a hrdosti zien ci so sebou nechaju zametat komerciou alebo budu SVOJE. spolocnost je vsak naklonena skor k tej konformite, cize mnoho 170/60 zien ma komplexy zo svojej "tucnoty" co je az absurdny nezmysel ale media im vymyju mozgy tak, ze ten nezmysel akceptuju. skoda reci.