Ahoj som zufala uz neviem co dalej moj manzel je kleptoman jeho diagnoza znie kleptománia.... citim sa mizerne vsetko kradne co vidi.... ide k susedovi aj tam ukradne ked aj pohar .... taxikarovi mobil... ten mu hned vrazil medzi oci facku.... ono sa to tazko aj vysvetluje ... ide do potravin vsetko si dava pod bundu.... jasne ze ho chytia uz ho aj obvinili z tr cinu chcem ho zbavit aby bol nesvojpravny !!! ma 47 rokov ... detom cez leto ukradol formicky na pieskovisku ked isiel okolo.... kradne vsetko .... u holica si dal pod bundu vsetky casopisy ktore tam mal aby zakaznikom ubehol cas....
vcera ma dorazil pride k dcere kamaratka on jej ukradne siltovku
kleptománia
Ja som na tom podobne môj muž robí to isté a ešte pri tom pije stále slope.Keď si nemôže dať nič do vrecka keď sme v obchode strašne sa mu rozklepú ruky berie čo mu príde pod ruky.Z roboty nosí stále nejaké vŕtačky náradie že sa nemám starať odkiaľ to mám ale ja mu neverím myslím si že to nekúpil odmieta psychiatrickú pomoc neviem čo s ním..Okrem toho keď si vypije tak stále vyrýva nadáva každému ide to sním z kopca neviem..
tak toto už hraničí s psychiatriou,treba to konzultovať s psychiatrom,ked nebude chcieť lieky prihodiť mu to do pitia,je to smutné,ale nejako to riešiť musíš,ísť za tým psychiatrom aj ty sama a dohodnúť sa s ním,lebo ak to bude pokračovať ta ho môžeš rovno zamknúť do jednej izby a nosiť mu tam jedlo,to vás zasa môže ohrozovať.....
Auto antény písala, nie auto.
FORMICKY NA PIESKOVISKU? :D a auto do izby? si ty normalna?
mnooo...zaujimavy pristup..:(
v takomto pripade ti neostava nic ine, len vyhladat jeho psychiatra a konzultovat s nim moznosti dalsieho postupu
je mi to luto, neviem ti poradit, ked nechce tak s nim nic nespravis, mozno az ked ho zavru? liecba nariadena sudom? skus sa informovat u pravnika ci mu nemoze liecbu nariadit sud. a mozem sa opytat, to prislo len tak z nicoho nic?
ano ma to potvrdene lekarom ....... nechodi k lekarovi povedal ze ich moze osrat
zuzana, nakolko pripad poznam len dla teba opisanej situacie, takze tazko sa mi vyjadruje a k tomu nie som ani psychiater. ale co je velmi dolezite- on ma stanovenu svoju diagnozu oficialne psychiatrom? ak ano, lieci sa? berie lieky, chodi na psychoterapeticke sedenia?
delphia toto uz zial je... min tyzden ked isiel pre dceru do skoly detom ukradol obuv.... do Izby si dal zelezne dvere velky zamok nosi tam veci ktore ukradne od bicyklov az po skuter ako aj auto anteny minule ho chytili ako chcel ukradnut mlyncek na kavu v kauflande .... v NAY-ke ho SBS-kari zmlatili ked kradol tam kameru .... casopisy mame doma kolko chces aj nove kazde rano donesie z tesca je to s nim vazne.... my uz to nevladzeme
je to psychiatricke ochorenie a samozrejme sa da liecit. skutocnost, ze niekto trpi kleptomaniou, este nie je dovod na zbavenie sa ho svojpravnosti