zdravim, chcem sa opytat, viete dakto ci som si velmi uskodil ked som si robil veceru a mam pocit ze sampinony som mohol dusit dlhsie, urcite neboli surove ale myslim ze ani nie 100% urobene. cital som totiz ze surove sa to nema jest lebo to obsahuje nejaky karcinogen ale tepelnym spracovanim sa odbura, aky je vas nazor? vdaka:)
nedostatocne tepelne spracovane sampinony
mysi jedia vo volnej prirode huby, aj slimaky ci ine zivocichy jedia huby,pokus je pokus neviem ako inak by ste chceli otestovat reakciu celeho organizmu(teda in vitro nestaci) na davku niecoho..proste sa to robi na mysiach, potkanoch ci inom, vlastne vsetky lieky, potravnove pridavky ci vseobecne toxicke latky sa tak testuju
Myšiam priamo podávali surové pečiarky, množstvo vyvážilo ich hmotnosť, pričom sa zistilo, že deväťdesiat percent myší zo sto testovaných dostalo rakovinu.
za prve, jedia mysi vobec huby? za druhe, toto nie je vyskum ale tyranie zvierat , nie je o to vyskume hub ale o tom, ci je mozne zabit mysi hubami a ake mnozstvo je potrebne. hnus.
V tých laboratórnych pokusoch myši kŕmili dávkami, ktoré sa rovnali ich hmotnosti. :-(
V každom prípade je to pre mňa nová informácia.
keby si sa neustale tlacil sampionami ako tie mysi chudence, a mozno aj inymi hribami, tiez by si dostal rakovinu, ale ked si sem tam das tak sa nic nedeje, a ze neboli uplne udusene, to nevadi. su dost tazke na zaludok takze ja ich velmi nejem, a inak z hub mi chutia najmenej.vseobecne su huby tazke. ale aj tak mi chutia :)
prinajhorsom by ta mohlo boliet brucho, ak mas citlivy zaludok
Do niektorých šalátov sa dávajú surové šampióny nakrájané na tenké plátky, takže to nebude také nebezpečné.