Dobry den,
Mam 33 rokov a asi 1,5 roka som mal bolesti v pravom kolene, ktore sa zosilnovali. Po magnetickej rezonancii sa stanovila diagnoza - edem kostnej drene na pistale v oblasti kolena. Ako pricina vzniku ochorenia bolo stanoveny uraz pri volejbale, kedy po prudkom doskoku mi praskla chrupavka a do miesta praskliny presakovala krv, ktora vytvorila v kosti edem. Tak isto vznikol pri tom chronicky zapal klbu. Ako liecba boli nasadene lieky Caltrate /2x1/, Agapurin/ 2x1/ Aescin /3x1/, a kludovy rezim /nesportovat/. Liecim sa takto uz asi pol roka a stale mam bolesti, po kontrolnej MR sa zistilo, ze edem mierne ustupuje a je lepsie ohranicieny, mam pokracovat v liecbe, ale subjektivne NEMAM pocit zlepsenia. Ese by mohlo byt dolezite, ze dva roky som mal problem, so zubnym korenom, opakovane sa mi zapaloval a pred mesiacom som si musel dat zub vytrhnut. Ostatne zuby mam v poriadku /niekde na nete som nasiel info, ze edem moze vzniknut aj pri zapalovych ochoreniach dutin, zubov a podobne/
Chcel by som sa opytat na alternativny druh liecby edemu,na nejake ine lieky, popripade vyzivive doplnky a celkovo na radu lebo mam pocit, ze sucasne liecba nezabera alebo zabbera pomaly.
Velmi pekne dakujem,
Martin