Dobry den, chcem sa spytat ci tvrdnutie brucha v tehotenstve moze sposobit aj fajcenie. Ja som totiz nedokazala prestat fajcit, tvrdnutie brucha som casto nemala, ale dneska mi stvrdlo asi 7krat po sebe. Myslela som si, ze to je tym ze som bola dnes na zatazovy test a z neho mi nebolo dvakrat najlepsie. Kazdy clovek mi hovori inak o tom tvrdnuti. Jeden povie ze sa bat nemusim, ze to je normalne lebo maternica je sval tak sa prirodzene stahuje. Druhy povie ze to normalne nieje ze musim ist lezat do nemocnice, dneska som citala clanok jednej doktorky a ta povedala ze tvrdnutie brucha je normalne ak neprekroci hranicu 20krat za den, a po 34.tyzdni moze brucho stvrdnut aj 30krat za den, tak teraz neviem. Co sa tyka fajcenia, nenavidim sa za to, ale jednoducho mi to neda, mam dost zatazenu psychiku a vela ludi mi aj povedalo ze tie nervy viac ublizia dietatku ako tie cigarety. Moja mamina nefajcila vobec, zacala az ked ostala tehotna, fajcila od 6.mesiaca, a potom aj pri druhom tehotenstve fajcila normalne a aj pri mne. Dneska som sa rozhodla ze prestanem fajcit, no mam strach ze ked som tak dlho fajcila (buduci tyzden zacinam 7.mesiac), ze si babetko na to uz moc zvyklo a prestanim mu ublizim, ak je uz navyknute. Viem ze vela z vas ma tu odsudi kvoli fajceniu, a nebudem sa tomu branit, ale ked ja som tak blba :((( ... Velmi ma to mrzi, keby mozem vratit cas tak by som nefajcila vobec, ani pred tehotenstvom. Bohuzial osud mi nadelil inak a ja sa s tym neviem pobit, som zbabelec a slaboch.. Prosim poradte mi niekto, vynadajte mi nech sa uvedomim, alebo ma povzbudte svojimi skusenostami ako prestat. Bola som aj na 3D sone a tam doktor povedal ze mala je v poriadku, iba ze je o dost mensia nez by mala byt ale ze sa nemame strachovat lebo ze este stale je to v ramci normy.. Strasne ju lubim a umrela by som keby sa jej daco stane, no sama jej moc nepomaham tymi cigaretami. :((((( Vyfajcim tak 4 lahke za den, vzdy po troske, nie celu naraz. Viem ze je jedno v akom mnozstve, alebo ci su lahke ci tazke, nemozem si pomoct, prosim o pomoc, surne!!! :(((((
tehotenstvo a fajcenie
je chore tvrdit ze je to ok. je to rozhodnutie kazdej zeny... to ze deti nefajciacich matiek maju kopec inych problemov neznamena dat zelenu fajceniu v tehotenstve.nebudem predsa robit nieco , o com viem, ze by to mohlo dietatu ublizit. je jedno ci je nakoniec zdrave alebo menej chore ako dieta nefajciarky. chore je tvrdit ze je to v poriadku. nie je.
Liones, ja narozdiel od teba nemám potrebu odsudzovať ženy,čo fajčia počas tehotenstva. Dnes je mnoho chorých detí a je veľmi naivné myslieť si,že všetky choré deti majú matky,čo počas tehotenstva fajčili. Je kopa detí,čo majú astmu,cukrovku či šelest a ich matky počas tehotenstva nefajčili. Ak dieťa bude choré,zaváži najmä genetika a nie to,či žena vyfajčila počas tehotenstva 1-2 cigarety denne.
Aja, mne sa tak práveže zdá, že sa hráš na mudrlantku čo zožrala všetku múdrosť sveta. Ja osobne tiež neodsudzujem matere čo fajčia v tehotestve, mne je len úprimne ľúto ich dusiacich sa detí, ktorých sa nikto neopýta či si chcú tiež "zapáliť"... jednoducho im tie matky jednu "pripália" a vybavená vec.
mimisek ti napísala to čo som ti chcela aj ja, nebudem sa opakovať...
Predstav si, že Ťa natlačia to sáčku so slabým prísunom vzduchu a cez malý otvor pustia cigaretový dym, ktorý či chceš, alebo nechceš musíš dýchať. Takto nejak sa cíti Tvoje dieťatko keď fajčíš. Stačí Ti to prirovnanie?
Aj ja som fajcila pocas tehotenstva pretoze som nedokazalas tym prestat.syn sa mi nastastie narodil zdravy.ale keby som mala cakat druhe dieta niekedy v buducnosti tak fajcit uz nebudem!!!je pravda ze fajciaca matka by nemala fajcit ale ked uz fajci tak by nemala prestat ale obmedzit tak na jednu dve denne.pretoze je nervozna a ma stresy a to skodi tomu dietatku.aj ja som sa nenanvidela za to ze som fajcila ale neslo prestat.
sorry.. ale si nezodpovedna slaba osoba. ked si uz nevedela prestat fajcit pred tehotenstvom, tak si mala prestat ked nosis pod srdcom dieta. tvoje babo sa moze narodit normalne,alebo sa mu moze stat nieco bez ohladu na tvoje sebecke fajcenie... ale ked sa mu nieco stane , potom si budes cely zivot vycitat posratu cigaretu ktoru si zapalis.
zvasty o tom ako to dietatku neublizuje a ze viac by mu ublizil stres bez nikotinu su len alibisticke sracky niekoho, kto takisto fajcil v tehotenstve. je to kazdeho vec a ja ta nesudim, ale netvarme sa ze je vsetko v poriadku a tak ako ma byt. lebo cigarety su drogy, takisto ako alkohol , fet a kadeco ine.. preco si nedas kokain? ved to je to iste..
a sama som fajciarka. a da sa prestat fajcit. aj zo dna na den.. staci chciet a nie hladat tie najubohejsie vyhovorky, preco to dietatku neskodi. SKODI, SKODILO, a BUDE SKODIT
a nie si sama. takych sebeckych buducich matiek ako si ty je neurekom a je to dost smutne
mimisek,autoimunne ochorenia nemaju absolutne suvis s fajcenim. su vysledkom viralnych zamoreni s EBW,CMV, mycoplaziem, ...
mamka777, ak tehotná fajčiarka prestane fajčiť, organizmus sa začne zbavovať všetkého toho cajrajtu, toxínov a škodlivín, čo je pre dieťa ešte horšie ako samotný nikotín. Teraz i počas dojčenia zostaň na tej udržiavacej dávke 2-3 cigaretky denne (jasné, že nie fúkať jej to do tváre), aby sa ti ten humus nedostal do mlieka. Netráp sa, nevyčítaj si to tak strašne, sú matky, ktoré dajú decku všetko presne tak, ako má byť, a predsa sú tie decká prázdne (depresívne, zakomplexované...). Všimni si, že po drogách a alkohole siahajú len zdravé decká, takže niekedy je výhra mať to decko choré, lebo sa naučí rvať sa o živoť a starať sa o zdravie od mala.
Tiež ti chcem povedať, že ťa chápem. Viem aké to je, keď človek nevládze inak a ubližuje i vlastnému deculu.. nie si sama, dievča. Nie všetko dobré vie človek zúročiť a využiť vo svoj prospech, niekedy práve to zlé sa ukáže ako poklad. Len trvá nejaký čas, kým sa to ukáže. Veľa šťastia dievča.
Aja02, ale preco riziko potencialnych problemov aspon neeliminovat, vsak? Okolo nas je tolko skodlivin, ze obmedzit aspon to, co clovek moze, je velke plus.
maminka56, zena, ktora planuje dieta a vedome ho "robi", sa o seba stara uz pred tehotenstvom a samozrejmostou je dobra zivotosprava v case plodnych dni, ked sa o dieta snazi, pretoze by mohla ostat tehotna. Myslela som, ze sa bavime o takychto zenach, nie o takych, co k dietatu prisli ako slepy k husliam...