som HPV pozitivna

Mirka244

Uz je to rok ako mi to zistili, nastastie PAP II-III sa zmenilo na negativny vysledok... chodim uz iba na pravidelne kontroly a dufam ze sa nic nezmeni. Ak mozem poradit tak to bolo mozno tym ze som zacala jest viac karfiolu, brokolice...

janekMY33

To neny az tak pravda ze ju mohol chlap nakazit lebo tie bunky co obsahuju tento virus sa mozu nachadzat aj na tele zeny a chlap potom ho tam ulozi tak to moze preniest.A dolezita vec ked ty zistili tento virus takisto si mohla nakazit aj chlapa a moze mat potom rakovinu penisu

martinaB

Ahojte
mne pred 6 r
zistili HPV potom rakovinu krčka nasledovala konizacia,potom druha.Mám už 5 ročného syna,som šťastná.Som HPV pozitívna na onkologii zas zhoršená cytologia.Tak som zvedavá ,ale mám syna pre ktorého sa oplatí bojovať.Už ma aj pripravujú na najhošie ale verím ,že sa to nepotvrdí a choroba sa nevráti lebo vraj ak áno už to musia riešiť inak.A viete čo mňa na tomto najviac vždy štvalo? Chodila som k doktorovi,že sa necítim dobre on ,že som prechladnutá a tak ,.Išla som k inému a keď som prišla po výsledky zhrozene ma poslali do nemocnice Mame vravel,že ide
do prechodu ,ale opäť sa mýlil a mama je po hysterektomii.

Mirka 224

Dnes som dostala vysledky,,, HPV sice mam ale cytologia v poriadku tak kontrola o pol roka.. joj aka som rada... :)

[zruseny17]

nemysli hned na rakovinu,neboj nic,to by si musela byt hpv pozitivna strasne dlho aby to prerastlo do rakoviny...ja som bola hpv pozitivna a mala som cytologiu az CIN III,tak mi robili konizaciu.Potom som mala cyto CIN II ale uz som nebola hpv pozit. tak ma teraz sleduju kazdeho pol roka...drzim ti palce a nemas sa coho bat!je to uz uplne bezna zalezitost...

mataBB

mirka neviem presne ako to je. tu mas nejaku stranku, tam su pisane aj cyto aj pap testy, pozri si to, hlavne hned nestresuj prosim ta, hpv ma vela zien (poznas genitalne bradavice? aj tie sposobuje hpv)
www.nezomierajmemlade.sk

kazdopadne, vela doktorov ma tendenciu strasit ludi a ked pises, ako sa k tebe sprava, tak to musi byt riadna krava, bez urazky...ked ma doktor takyto pristup, ze nastudujte si to, tak by si ho mala jednoznacne vymenit za nejakeho ludskejsieho, ktory sa ti aj sam bude snazit pomoct a vysvetli ti co a ako

mirka224

No myslim si to ja.. Sice ano mas pravdu. Ale i Dr ma vystrasila,, ked som sa spytala ze ak bude test pozitivny ze co bude nasledovat tak mi povedala ze si mam nastudovat v letacikoch a na nete aby nabuduce ked pridem tak aby sme vedeli o com sa bavime. Bohovska odpoved, v letacikoch citam len o rakovine krcka. V podstate asi ak ta cytologia nebude zla tak asi sa to len sleduje ci sa to HPV vyluci alebo nie. Ak pozitivna tak asi to znamena nejake predrakovinove zmeny aspon tak osm sa docitala vo forach. Tak mi zostava len cakat co bude a potom si dam spravit ten test za 25e, co tam po nich ak je to dolezite.. Tiez indonal jest a vraj selen tak uvidime..

mataBB

mirka a to ti povedal doktor ze to moze byt rakovina alebo si to myslis ty? ved hpv virusov je viac ako 100 a len nejakych 5 ci tak nejak sposobuje rakovinu