Výrobky bez cukru

Rolanda

Dakujem za odpoved. A aký máte názor na používanie Xylitolu ako sladidlo pri chudnutí? Teraz je to novinka. V porovnaní s fruktozou?

RNG

Glukoza po absorbcii do krvi prechadza cez pecen, kde sa zadrzi asi 5% a ostatok sa roznesioe [o tele do svalstva, kde sa spotrebuje na vyrobu mechanickej energie. len prebytok sa pomali v bunkach meni na tuky
Fruktoza naproti tomu sa na 95% zadrzi v peceni a postupne premeni na rezervne tuky as glykogen.
Tj fruktoza je ovela skodlivejsia co sa tyka tlstnutia a hladu, lebo je stiahnuta pecenou z krvi, cim telo reaguje hladom a to podpori dalsie jedenie.
Viaceri lekari v USA uz vyhlasili, ze prave vysokofruktozne sladidla su velka cast dovodu obezity v USA.
Umele sladidla su este horsie, lebo nielenze su to patentovane skodlive chemikalie, ale tak isto zvysuju pocit hladu a tym ludia jedia viac a tlstnu.

Tieto poznatky nie su nove, ale priemysel sa ich snazi zatajit, lebo potrebuje zvyseny odbyt potravin, a ako vidno aj za cenu poskodenia celeho obyvatelstva.
Prave teraz, ked uz viacej ludi sa zacalo vyhybat High fructose corn syrup(sladidlo vyrobene varenim kukurice vo vysokom tlaku=hydrolyza), tak bezi reklama v TV, ze telo nepozna, aky cukor je, ci je to kukuricny alebo trstinovy.
Pritom je dobre zname ten uvedeny fakt, tj rozdiel ako v tele rozdielne fruktoza a glukoza cestuju.