Zdravím, prosím Vás je tu nejaký lekár kt. by mi vedel povedať niečo o tabletkách TROMBEX,SIMGAL,ANOPLAZA,ANOPRYN... Otec je po operácii krvnej zrazeniny, začal užívať tieto tabletky ale má strašne bolesti v kĺboch a často býva červený, čo pred tým nebol, ale až v piatok má ísť na kontrolu, ale ja by som chcela vedieť cí ich má prestat užívat, bez toho aby o sa o tom prv poradil s dr. alebo do toho piatku nech ich berie, chcel aosm en vedieť či sa sa môže niečo važne stať užívaním týchto tabletiek ked sa necíti dobre...
Ďakujem.
TROMBEX,SIMGAL,AMOPLAZA,ANOPRYN - PORADTE MI PROSIM
Ak je kratko po operacii krvenj zrazeniny tak Anopyrin a Trombex uzivat musi, teda mal by (neviem ci ma v cieve zavedeny stent alebo co mu robili), ale ma vysoke riziko, ze bez tych liekov by sa to upchalo krvnou zrazeninou. Nolpaza- to je liek na zaludok, kedze pri Anopyrine su casto tazkosti so zaludkom az krvacania. Jediny liek, co by mohol eventualne vysadit je Simgal- na znizenie cholesterolu v krvi. Pri tekto skupine liekov sa mozu vysytovat bolesti noh a svalov. Ked pojde na kontrolu, mal by o tych bolestiach urcite povedat