Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Trombóza pravej nohy - Postrombotický syndróm

Príspevok v téme: Trombóza pravej nohy - Postrombotický syndróm
PACIENT1983

V roku 2007 som prekonal hlbokú žilovú trombózu v PK od lýtka prakticky až do panvy. Táto sa mi časom rekanalizovala, ale len minimálne. Posledné vyšetrenia boli, že mám hlboké žily prakticky uzavreté až do panvy.
Budem brať už pravdepodobne doživotne antigoagulačnú liečbu warfarinom, beriem detralex, poctivo 365 dní v roku nosím kompresnú stehennú pančuchu. Ráno si osprchujem nohy aj studenou vodou. V práci sa snažím nohu polohovať a pohybovať s ňou nakoľko mám sedavé zamestnanie. Snažím sa v poslednej dobe aj pravidelne plávať.
Noha aj napriek tomu stále pobolieva, čo je hlavne psychicky veľmi vyčerpávajúce. Bolesti mávam aj v noci. Večer mávam nohu opuchnutú a boľavú. Hľadám niekoho s podobným osudom, ktorý by mi vedel poradiť ako zmierniť tieto ťažkosti, bolesti, zmierniť opuchy. Urobiť čokoľvek čo by mohlo zmierniť tento stav ? Vopred ďakujem za Váš príspevok.

RNG

llek, mylis sa .Nattokinaza a ine fibrinolyticke enzymi nie su nic nove a su dobre preskumane mnozstvom lekarov a pacientov. Zialbohu organizovana medicina ich nechce uznat a vyrobcovia zase nemaju dost [penazi na to, aby ich pretlacili cez 10 rozne skusky s nakladom vyse 850 milion dolarov(postup na nove lieky v USA) aby to dokazali oficialne.
Nakoniec je malickost dokazat, ze fibrinolyticke enzymi pracuju a rozbijaju tromby, ja som sa osobne o tom presvecil a poznam osobne viacero ludi, co si nahradili warfarin nattokinazou a maju krvne testy dobre
Otazka je,na ktorych lekarov das, svojich klasickych, alebo tych co sa drzim ja a co maju so svojimi oficialne neuznanymi metodami napriek vsetkemu uspech casto vacsi, nez z oficialne schvalenymi liekmi.
Nuz ja som sa mal moznost uz mnohokrat presvecit na vlastnej kozi aj na mnozstve ludi, ktori dali na rady tychto lekarov, ze maju pravdu.
Ale ako som povedal, je to na tebe, na co sa rozhodnes. Je to tvoj zivot, tvoje zdravie a nepatri nikomu inemu do ruk, ani tvojim lekarom ani nikomu inemu.
A este som nevidel, ze by ti niektory lekar dal zaruku toho, ze to co ti predpise bude pracovat na tebe.

Pri nattokinaze nebolo u nikoho zatial pozorovane krvacavost, ani v podstatne vyssich hladinach, nez tu pisem A ako potravinovy doplnok je lekarmi schvaleny ako neskodny, inac by nebol na volnom trhu. Takze vsetky reci okolo jeho moznej skodlivosti su bezpredmetne a su len sucast konkurencneho boja medzi farmaceutickym priemyslom a doplnkovym priemyslom.
Nuz ja som na strane doplnkoveho, lebo ich vyrobky nemaju pribalovu listinu s hromadou skod, co ti v tele mozu urobit, hlavne pri velmi dlhom pouzivani, na co si ty zrejme odsudeny.

llek

Bobael, plne suhlasim s tvojim nazorom opakovane trombozy a plucna embolia, to nie je ziadna sradna ani zabava, tam ide skutocne o zivot. Je mozne, ze bol u teba a tebe podobnym pciantom dokazany trombofilny stav, co je geneticky podmienena zvysena nachylnost na vznik trombozy. Pri tromboze aj plucnej embolii sa treba riadit odporucaniami lekarov a uzivat lieky ako je Warfarin. To su lieky, ktorych efektivita je podlozena klinickymi studiami na velkych suboroch pacienotov. Lieky, odporucane alternativcami ci potravinove doplnky nemaju za sebou data zo serioznych klinickych studii, preto to vniam skutocne ako odvahu radit tu ludom po opakovanej tropmboze ci prekonanej a dokazanej pl embolii aby namiesto Warfarinu uzivali nieco, co nepatri do kategorie liekov, napr nattokinaza.POsttromboticky syndrom je neprijemna vec, ale jedine a ucinne je kompresia - teda kompresvine pancuchy a vykladanie koncatiny vyssie. Wobenzym a mnohe ine odporucane doplnky su viacmenej drahe placebo. Pocit tlaku v nohe je subjetivny pocit,ktory sa neda objektivne zmerat ak nieco uzivam a verim tomu, mozem mat pocit, ze ten tlak sa zmiernil, lebo ludska psychika je velmi silna.

PACIENT1983

RNG, A viete mi odpovedat ci prípravky s fibrinolytickymi ucinkami ak budem uzivat spolu s warfarinom budu ovplyvnovat cislo INR ? sk.wikipedia.org
Tzn. ze by som ho mal vyssie, cim by mi hrozila krvacavost v tele !

zrzava

Bobael, warfarin ta zial, od dalsej embolie neuchrani. sice riedi krv, ale co je velmi dolezite, nerozpusta uz vzniknute fibrinove platy usadene na stenach ciev. a embolia vznika odlucenim tychto latov a nasledne upchatim ciev v plucach, mozgu.
koniec koncov toto su tu len dobre mienene rady. ty sa samozrejme riad svojim rozumom a na zaklade vlastneho presvedcenia. ale minimalne by si mala mat vlozeneho "chrobaka" do hlavy, na to, aby si sa mozno zacala zaujimat o info o danej problematike v zahranicnych odbornych publikaciach. co ty na to?

RNG

Pre mna za mna rob co chces. Ja sem len pisem metody lekarov, ktori maju uspech pri lieceni s prirodnymi potravinovymi doplnkami, ktore sa z financnych dovodov neoplatili farmaceutickym firmam schvalit ako lieky. Totiz na ziadny prirodny produkt nemozno dostat patent, tj jedinecne pravo produkt vyrabat a predavat, tj nikdy by na nom nemohli zarobit tie velke peniaze, co by im vratili investiciu a doniesli ziadane zisky.
Inac nattokinazu dnes vyraba uz hromada vyrobcov a pouzivaju statisice ludi, mozno i viac.Nie je to nic noveho, zaklady toho boli polozene v Japonsku, kde tradicne jedlo , kvasena soja natto je pouzivana starocia ako priloha k jedlu a ludia co ju jedia mali zlepsenu cirkulaciu a prakticky ziadne krvne zrazeniny, takze sa toho chytili viaceri lekari-vyskumnici
www.jbsl-net.com
alebo
www.life-enthusiast.com

Bobael

RNG.......to mi chces fakt povedat , ze ja s plucnou emboliou mam vyhodit ,,warfarin"a nahradit ho prirodnym liekom?????uvedom si co radis......pripadas ako nejaky medicinsky reprezentant.....

RNG

Nuz sami o sebe fibrinolyticke enzymi nevyvolavaju krvacavost ani vo velkych davkach. Ked ich beries spolu s wobenzymom, ktory sam o sebe vyvolava krvacavost u mnohych, tak ked mas krvacavost, samozrejme to zvalia na neskodny prirodny prostriedok , nie na skodlivu chemikaliu. Inac nevidim ziadny dovod na branie warfarinu, ked sa da nahradit enzymami,ba dokonca enzymami s ovela lepsimyu vlastnostami, lebo warfarin nevie rozbit ziadnu zrazeninu, a fibrinolyticke enzymi ano a daju sa brat neobmedzene dlho bez toho, ze by zamorili alebo poskodili telo ako patentovane chemikalie.
Poznam viacerych, ktori ich beru miesto warfarinu a coumadinu a maju v poriadku krvne testy, spravne zrazanie.
A tiez mali strach odist z chemickych liekov a lekari ich strasili casto dost drasticky
Inac vysledky vidiet hned po niekolkych dnoch pouzitia enzymov na krvnych testoch. Tym samozrejme nemyslim Wobenzyme, ale nattokinazu, lubrokinazu pripadne serrapeptazu a seanol, ktory vlastne nie je enzym, ale tak isto posobi proti prilisnemu zrazaniu krvi

PACIENT1983

Bobael hovoril som so svojou lekarkov a nebola presvedcena, ze to INR je z wobenzymu, ale nie je to vylucene si myslim. Ak chces napis mi na email pacosko@azet.sk a mozme pomenit nazory a skusnosti.

Bobael

pacient 1983.....dakujem za prejavenu doveru a velmi rada sa s tebou podelim o svoje skusenosti a rady ....navrhni prosim ako sa skontaktovat, pretoze sem urcite nevlozim ani mailovu adresu a ani tel.cislo.....co sa tyka toho INR aj ja mam nastavenu hranicu 2,0-3,0.....takze tie 4 je uz dost....co sa tyka toho wobenzynu tak si myslim, ze urcite to muselo dvihnut hladinu INR,nakolko to ma ucinky na zrazanlivost krvi.......WOBENZYM® nejde užívať v situáciach, ktoré sú spojené so zvýšeným sklonom ku krvácaniu alebo so zvýšenou fibrinolýzou (rozpúšťaním krvných zrazenín).Treba to konzultovat s lekarom ak ho chces uzivat a mozno sa tam da upravit uzivanie warfarinu...

PACIENT1983

Dakujem aj za takyto nazor a moznost. Dá sa používať prípravok s fibrinolytickymi ucinkami spolu s warfarinom ? Nezvysuje hodnotu INR, ktora u mna by mohla vyvolat krvacanie ? Je otazne ci u mna by do uvahy prichadala tato liecba resp. prevencia nakolko stav,ktory mam v hlbokej zile je nezvratny, po niekolkych rokoch totiz zila upchata zväzivovatie a nie je moznost s nou nic robit. U mna je tento stav navyse dost rozsiahli prakticky od kolena do panvy.... Jedine comu by mohli pripravky s fybrinolityckymi ucinkami pomoct je sucasny a buduci stav, aby sa mi netvorili dalsie upchatia....