Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Slovenska polnohospodarska univerzita v Nitre

Mona23

Viem,že je to už dávno,čo ste sem písali. :) Ale zaujíma ma,ako ste sa uplatnili s týmto výživárskym odborom? Kde ste sa skutočne a či rýchlo zamestnali? O škole píšete pozitívne, čo ma teší. Dcéra sa zaujíma o tento odbor,ale nie si je istá, či bude mať prácu, či berú zamestnávatelia diplom z tejto školy ako dobrý. Veľmi by ma potešila Vaša odpoveď, ďakujem. :)

abo

adka0312 : no jasne ze ta budem informovat :) aj ti napisem :) hned za chvilku X) a dakujem za tie palceky budem potrebovat :) a inak ty nechces dalej pokraciovat ??????????? na ing ?? alebo mgr :)

adka0312

jasne...kľudne možeš na Tifani67@azet.sk, budem rada, ak dáš o sebe vedieť, ako sa ti darí...a ako z toho, čo iní hovoria si nič nerob, ľudia vedia byť zákerní, ale takýto je život...Ja sa stretávam s priateľmi aj s iných vysokých škol a keby že to mám porovnať...no radšej sa k tomu ani nevyjadrujem....nech si každý urobí svoj názor...drž sa:-)

abo

adka0312: dakujeeeeeem :) no jjj budem to potrebovat pozeral som nejake fora a tam ludia pisu ze je to najhorsia skola ze tam iba blbci chodia :/ dufam ze to dam a kolektiv ludi bude ako ty hovoris .... :) a neboj budem ta oboznamovat ako sa dari na spu no samozrejme ak sa tam dostanem :D ... iba nwm kde ti to mam pisat nwm ci tato stranka je na to vhodna keby si dala maila :D alebo fb nick :D tak to by bolo lepsie :D ale neboj urcite ti dam vedet :)

adka0312

abo: No ja som z východu, zo začiatku som dva roky bývala na internáte, momentálne bývam s priateľom..Kedže si z BA, tak asi lepší je internát.Poprípade, neskor, keď sa zorientuješ, možeš ísť na privát, ten má tiež svoje výhody.Ak budeš mať pohovory, tak to máš lepšie, ale aj na ne sa treba pripraviť. Ja som na Fakulte európskych štúdií a regionálneho rozvoja, my sme mali písomné testy z ANJ a Ekonomiky.Áno,Teraz som Bc. Neboj sa, zmaturuješ. Aj ja si pamatám, aký som mala strach, ale nakoniec to nebolo až také strašné, ako nás cele 4 roky strašili. Len treba byť v pohode a veriť si, veď napokoj dejú sa aj horšie veci, a ak máš svoj cieľ a ideš si za ním, verím, že sa ti to podarí.....budem držať prsty, potom napíš, ako si zmaturoval a ako dopadol pohovor. Budem sa tešiť:-)

abo

adka0312: velmi ti dakujem za tvoje slova strasne ma to povzbudilo . Ja som si dal 2 prihlasky na dve fakulty SPU pretoze ta skola ma nadchla. 1 prihlasku som si dal uplne niekde inde ale o to teraz nejde. Ja som bol 25 tusim februara na DOD na fakulte biotechnologie a potravinarstva :) a strasne tam bolo dobre .... neviem ako sa volala profesorka co tam hovorila rozne veci ale strasne zlata ... :)
Ak sa ta mozem opytat ty si odkial ?? ja som z ba :) nitra trosku od ruky ale vidim to na internat :) na dod som bol aj s mojimi spoluziakkm a ked sme vysli von tak sme si povedali ze wooooooooow :) len len aby som zmaturoval a aby ma tam prijali :) toho sa strasne bojim :) ze vraj tam su len pohovory cize ma tam nebudu asi skusat :) ale dufam fakt ze sa tam dostanem :) a inak ty si teraz BC alebo ??

adka0312

Abo: No ja by som určite nemenila, na budúci rok končím a viem už teraz, že mi za tým všetkým bude smutno:-(...Super ľudia, krásne mesto...A čo sa týka toho, či je ťažká....ako každá vysoká škola je do určitej miery náročná, ale pokiaľ školu nebudeš úplne flákať, myslím, že nebudeš mať problém.Samozrejme, ak by si nechcel mať samé Á-čka. To by si sa musel viac posnažiť. Poznám takých, ktorí majú samé áčka (musia riadne zamakať), ich motiváciou je väčšinou prospechové štipendium. Ja som skončila Obchodnú akadémiu, ale na výške sa mi páči omnoho viac. Prístup k študentom je profesionálnejší, väčšia voľnosť vo výbere predmetov, čo ti poviem: školu mávam vo väčšine od pondelka do stredy, max. do štvrtka.Tento semester mi vyšiel úplne najlepšie, do školy chodím len pondelok a utorok. Prednášky sú síce povinné, ale ja osobne na všetky určite nechodím, kedže profesori aj tak všetko dávajú na net. Cez semester sa skoro vobec neučíme ( samozrejme pokiaľ nie sú nejaké čiastkové písomky alebo tak, ale tých je pomenej, častejšie sú semestrálne práce....)ale za to na skúšky treba zamakať. Ako prvý rok to budeš mať náročné..hlavne v tom, aby si si zvykol na kreditový systém a nabehol na úplne iný systém ako na strednej...ale to všetko sa dá, na všetko sú študijní poradcovia. V prvom ročníku myslím musí každý povinne absolvovať predmet: Úvod do vysokoškolského štúdia,kde sa naozaj dozvieš všetko, čo budeš k štúdiu potrebovať. Určite sa nemusíš báť, žeby si to nezvládol.V prvom ročníku budete viacerí s takýmito pocitmi, ale čoskoro strach opadne. Naozaj, z vlastnej skúsenosti viem, že akákoľvek aj keď minimálna snaha sa cení....aj keď všetko záleží od profesorov...ja som mala aj dobrých aj zlých, ale tých fakt dobrých bolo viac:-) chvalabohu...budem ti držať prsty, či už sa rozhodneš pre spu alebo inú školu, nech sa ti darí :-)