Ako si s tym poradit?

Príspevok v téme: Ako si s tym poradit?
RumoPralinka

Poradte mi co robit. Ked sa s niekym rozpravam jednoducho sa nedokazem uvolnit, byt spontanna, primerane reagovat,pozerat do oci... A ked som uz v nejakej partii, tak ani nehovorim. Neviem co povedat, mam pocit, ze by som sa strapnila, bojim sa zosmiesnenia, odmietnutia...Zavidim ludom, ktori dokazu pred partiou alebo pred niekym spontanne reagovat, byt uvolneny, ja to neviem a velmi ma to stve, poradte mi co robit :(( A to uz nepatrim medzi "nastrocne"...

RumoPralinka

shakti1,
mam 22, ako to zmenit?ako si byt ista sama sebou?
Niekedy mam pocit, ze ma ludia ignoruju, ze to co poviem, nema az taku cenu...

shakti1

Neviem, koľko máš rokov. Vekom sa takéto problémy väčšinou upravia. Myslím že si mladá. A toto sa určite upraví. Tvoj problém nie je, že máš strach, ale že nedôveruješ ľudom a necítiš sa pri nich dobre. Buď si istá sama sebou, že si úplne plnohodnotný človek a máš čo povedať. Ak sa ti nechce nehovor, len počúvaj, ono to príde....

simona821

ale nie je to chyba proste sa s takymi nebav ked citis ze ta nemaju radi ja to riesim tak..radsej budem mat okolo seba ludi co ma maju radi aj ked ich je malo ako takych s ktorymi si nemam co povedat..

RumoPralinka

Simona dobre si to napisala, chapem ta:)
Ano mam to aj pri niekom, pri kom citim, ze ma asi nema rad al. ma voci mne nejake predsudky. Ale ako to zmenit?

simona821

vacsinou clovek nedokaze spontanne reagovat pri tom pri kom sa citi zle alebo vie ze dany clovek vie o jeho chybe napr u teba to, ze sa nevies uvolnit citi to z teba a ty zase citis ze on to citi:) no trocha komplikovane som to napisala dufam, ze ma chapes...lebo ja to mam tiez, ale len pri niekom z koho citim, ze ma mozno moc nema rad...