Môžem mať anorexiu, aj keď sa nevidím byť tučná v zrkadle?

Príspevok v téme: Môžem mať anorexiu, aj keď sa nevidím byť tučná v zrkadle?
kika289

Ahojte, chodím sem už dlho a čo-to som si tu o PPP už prečítala, ale napísať som sa odhodlala až teraz. Mám 174 cm, 49kg a chcela by som sa opýtať, či môžem mať anorexiu, aj keď sa v zrkadle vôbec nevidím byť tučná. Vždy som vážila asi 53 kg a moc som svoju hmotnosť neriešila, potom som však pribrala na 58kg a začala som sa citiť byť nechutná, tak som začala chudnúť. Vždy, keď niečo zjem, mám pocit tlaku v žalúdku a potom niekedy prídu aj výčitky, občas aj vraciam, ale väčšinou sa snažím nejesť, aby som nemusela vracať, lebo to ma hrozne ničí. V jednej knihe som čítala, že vraj anorektičky sa v zrkadle vidia tučné (asi ako reklamná postavička na pneumatiky Michelin) a toto u mňa nesedí, ja sa v zrkadle vidím normálna, t.j. chudá, ale subjektívne sa CÍTIM byť tučná a ťažká. Aj napriek tomu, že sa v zrkadle nevidím byť tučná, chcem byť ešte chudšia, lebo sa mi to páči a keď zbadám nejakú chudšiu babu, závidím jej a snažím sa ešte viac schudnúť (chcela by som mať 46kg). Tak čo si o tom myslíte, môžem mať anorexiu, aj keď nespĺňam jeden jej základný znak, hoci ostatné mi sedia?

Nelline

Ahoj, máš podváhu a to nie je ani zdravé, stačí si vypočítať body mass index (BMI) -odkaz odstránený- ktorý máš len okolo 16, pričom dolná hranica normálneho BMI je 19 (horná 25). Ver mi, že obrovskej väčšine ľuďom sa chudé baby nepáčia. V škole sa posmievajú, na ulici odsudzujú a zazerajú. Možno si to nemyslíš, ale je to tak, ver mi. Viem to z vlastnej skúsenosti.

Každé dievča, ktoré trpí podváhou a napriek tomu chce ešte schudnúť, nie je v poriadku.

majek

Radsej nedietuj,clovek potrebuje tolko kolko si pyta telo najma ked sa dievca alebo chlapec vyvijaju,aby mali potomkov.Z diet moze byt neskor anorexia.Zi prirodzene ako citis ,neries vahu.Tych 58 bolo v poriadku.Rob v zivote co ta bavi.

mysie larice

nie to pravda nie vziadnom pripade urcite to nie to pravda nie vziadnom pripade lebo to nie to pravda nie vziadnom pripade
uz si nepamatam grevaši

simculik

čítala som ich veľaa a z každej som si zobrala niečo v čom som sa pučila ale odporúčam vám.. Alice v zrcadle
od Jo a Alice Kingsley :)

silvus28

ahoj Simculik, aj ja sa chcem spýtať ako sa volala tá kniha a kto ju napísal, možno by to pomohlo viacerým...:-)
Ďakujem

kika289

Aha a presne to, čo píše smajliQa som zabudla napísať do predošlého príspevku, že poslať také "kamošky" do péčka, "v núdzi poznáš priateľa"
Ale skôr by mala pomáhať rodina...

smajliQa

simculik chces povedat, ze ked si bola vychudnuta,,, prestali sa s tebou bavit baby, a ked si pribrala a bola ok, tak sa s tebou zas bavit zacali????

nezda sa ti to trochu pritiahnute za vlasy,??? keby sa so mnou niekto rpestal bavit kvoli vahe, a keby sa mi potom upravila asi by som ho poslala do prcic.....

ak mam mat takych kamosov, to radsej ziadnych,.

kika289

simculik: no akože to asi chcelo naozaj kus sebazapretia, že si to zvládla takto sama, bez pomoci doktorov, som rada, že sa Ti to podarilo, lebo podľa toho aspoň viem, že sa to dá.
Mala si však dosť dobré dôvody sa vyliečiť, kt. ja zatiaľ nemám, ale o tom tu nechcem písať, ak by si chcela vedieť podrobnosti, tak cez mail.
A čo výčitky počas navyšovania jedla, už si ich nemala??? Ja som dnes na večeru zjedla trochu viac, než som si naplánovala a počas jedenia a chvíľu po ňom som mala nehorázne výčitky, ale donútila som sa nevyvracať to, lebo to je to najhoršie, nejedenie mi zatiaľ nespôsobuje zdrav. problémy, ale stačí jedno vracanie a na ďalší deň som vyradená z bežného fungovania...úplne ma to vyžmýcha...
Ešte som sa chcela opýtať, že ako sa volá tá kniha, čo si ju čítala?
Ak by si chcela kontakt, tak na kikusak22@azet.sk., budem rada, ak sa ozveš ;)

oui.: asi máš pravdu, ono sa to často prelína, teda aspoň mne áno, cez deň mám sklony nič alebo málo jesť a v noci na mňa príde šialený vlčí hlad, už sa mi niekoľkokrát stalo, že som sa v noci viacnásobne prežrala a vracala, potom som rýchlo išla spať, aby znovu neprišiel hlad, lebo ten na mňa vždy príde asi 1 hod po vracaní. Ďalší deň však znova málo jem. Strašne sa za to hanbím, lebo miu nechcem mať, po poslednom vracaní (pred pár dňami) som si prisahala, že už nikdy viac...

oui.

delit bulimiu a anorexiu je blbost. obe poruchy prechadzaju jedna do druhej, prelinaju sa v roznych obdobiach, raz je viditelnejsia jedna, inokedy druha a diagnoza, ktora je dievcatu pridelena je podla prevladajucich symptomov. oni neexistuju oddelene, nezavisle jedna od druhej. podla popisu ta to sice hadze viac do anorexie, ale to je uplne jedno, ako tu hrozu nazves. mas poruchu prijmu potravy, to je peklo tak ci tak ...

bebuska

Nie , anorexiu zatiaľ nemáš. Toto je Bulímia. Ja mám tiež 174 cm, ale vážim 55 kg a mam úplne normálnu postavu tak nerob somariny pretože si jedine spôsobíš že nebudeš môcť mať nikdy deti. Navštív nejakú psychologičku, pomôže ti to. Si až moc chudá.. tak 50 kg je akurát pre teba !