alkoholik - co spravit?

Príspevok v téme: alkoholik - co spravit?
malin@

Moj otec je alkoholik. Nechce si to priznat, nechce sa liecit. Ma vazne zdravotne problemy na ktore by nemal vobec pit. Mama sa s nim chce rozviest, stratil pracu, teraz uz aj rodinu, nezalezi mu na nikom.
Problem je ze on ked pije tak pije tak 6-7 dni vkuse a nie je mozne ho zastavit.
Bud ujde ..pozicia si peniaze od susedov, da hodinky do zalozne, hocico..
Ked pride k krcmi je uplne namol, naposledy sa tak zakliesnil na zachode ze sme ho odtial nevedeli dostat. Informovala som sa ..vraj sanitku nemozem volat kym to nie je ohrozenie zivota, inak by som este platila za vyjazd. Vcera nam skoro roztrieskal dver e..chcela som volat policiu alebo tiez nic nevedia spravit..je vo svojom dome, nikoho fyzicky nenapadol..
ako postupovat?

somabstinent

chlast je hnus narobi vzdy len problemi a vzdy tu bol je a aj bude clovek sa meni casom a zivotnymi okolnostami mne to doslo uz dost v skorom veku a tak som s tym sekol je to len pre slabochochov a chudakov podobne ako aj fety vyjebane ved spit sa jak svina nieje ziadne umenie a dokaze to kazda nula bohuzial malokto si to uvedomuje a chlast je na kazdom rohu taka je realita

delphia

hm...
nijak. je to svojpravny dospely clovek, nikto ho v piti nemoze obmedzovat - myslim policioa, zachranka,...
policia zakroci, iba ak ohrozuje svoje okolie, zachranka, ak me poraneny. kazdy je strojcom svojho zivota a stastia. na liecenie ho dostanete iba s jeho suhlasom. sudom moze mat liecenie nariadene iba v pripade, ak niekomu ublizi, inac nie.

je to tazke a ste naozaj v nezavideniahodnej situacii. netreba ale zabudat, ze otec je chory- alkoholizmus je psychiatricka diagnoza a potrebuje liecbu, potrebuje rodinne zazemie. ale v prvom rade musi si sam svoje ochorenie uznat a musi sam chciet sa z tej pliagy dostat, lebo na silu to nema vobec zmysel ani vyznam.