moze cukrovkar uzivat arginin?(aminokyselina)

Príspevok v téme: moze cukrovkar uzivat arginin?(aminokyselina)
ingqusik

mame doma babku s cukrovkou, ma zvyseny krvny tlak, rok bola priputana k lozku, po roku sa vsak postavila na vlastne nohy, avsak znova ma priznaky ktore ju doviedli a piputali k lozku, odpurucili nam ze jej mame davat arginin, je to aminokyselina ktora rozsiruje cievy, pomaha prekrveniu( na lozku bola vdaka tomu ze sa jej urobili zrazeninykrvy v nohach)
bojime sa ze sa oopet nepostavi z postele. tak uz nevieme ako je j pomoct. moze uzivat arginin aj napriek cukrovke a tlaku??

RNG

Arginin je potrebna aminokyselina.
Zrazeniny sa daju rozpustit enzymami,najma nattokinazou, serrapaptazou a lubrokinazou. Tieto robia platnicky o trochu menej lepkave, cim sa zaroven znizi viskozita krvi a zlepsi jej prudenie a znizi tlak.
Cievy rozsiruje aj hloh, ovocie(Hawthorne) a to efektom ACE, podobne ako niektore vasodilatacne lieky, ale bez skodlivych postrannych ucinkov .
Cievy si je dobre cistit od usadenin lecitinom, lyzica az 2 tyzdenne.
Usadeniny zapchavaju cievy, zvysuje sa tym tlak, znizuje cirkulacia a zvysuje moznost zapchania ciev krvnymi zrazeninami.Taketo rozsirenie odstanenim nanosov je permanentne, nie ako kratkodobe rozsirovanie ciev zdrojmi NO2(nitroglycerin, arginin...)

DiabetikIvo

Odpoveď na túto otázku by ste mali dostať od ošetrujúceho lekára ku ktorému chodí babka kvôli tlaku a problémom s cievami, prípadne aj od Vášho diabetológa.