Akne po dvadsiatke!:(

paco

Mám 47 rokov a do teraz sa neviem zbaviť akné beriem ročne 3-4 krát antibiotiká a už nič nepomáha vraj je dobrá urinoterapia ako presne s nou robiť čo je dobré ? pomôžte ďakujem.

Lenka2583

Akné má rôzne príčiny. začnem s akné v pubertálnom veku. vtedy akné spôsobujú hormonálne zmeny. nedá sa odstrániť dá sa len utlmiť a to používaním celej rady kozmetiky proti akné, najmä s obsahom kyseliny salicilovej. ak je ale akné i tak veľmi výrazné treba navštíviť kožnú lekárku a tá predpíše antibiotika v tekutom stave, zaberá to asi za týždeň a treba to dávať na tvár asi pol roka.
Ak má človek už okolo 20 rokov, prípadne už sa mu pozastavil vývin, tak príčiny akné sú iné. a to: stres alebo používanie nesprávnej kozmetiky. 20-ročný človek už nemá v žiadnom prípade používať prípravky proti akné, s výnimkou neagresívnej antibakteriálnej pleťovej vody-najlepšie obohatenej o zinok. Ale naopak ná pleti dodať hydratáciu ráno a regeneráciu s hydratáciou večer. Totiž akné sa tvorí preto, lebo ak si človek zvykol v puberte používať prípravky proti akné, používa ich nadalej, ale tým pokožku len nadmerne vysušuje a zaťažuje, hoci píšu na tých krémoch, že majú hydratačné účinky, ale ani z daleko nie toľko čo pleť potrebuje. preto čistiaci gel na tvár treba vymeniť za hydratačnú emulziu, pleťová voda môže ostať,ale len ak nie je moc agresívna, inak vymeniť. krém proti akné treba nahradiť vysokohydratačným denným krémom a na večer namiesto hydratačného krému treba použiť regeneračný, pleť sa vám odvdačí už za týždeň, max. 2
ak má človek ešte aj 30 rokoch akné, môže to byť tiež nesprávnou kozmetikou, treba zmeniť značku, ale poväčšine je to z prepracovanosti a z nedostatku spánku, prípadne prílišný stres. proti tomuto všetkému sa organizmus bráni a výsledkom je akné. vtedy treba zmeniť uponáhľaný život za pokojnejší
Prajem veľa úspechov

pipa

Vdaka za Tvoj postreh michelin....spravna zivotosprava, ale hlavne psychicka pohoda... ako pises, to vsetko mam a aj som mala, ale ono to vobec neucinkovalo. Samozrejme, ze teraz davku znizujem, ale pomaly. Teraz som pri 10 mg denne. Roaccutan tabletky mozu viest k tazkej depresii... Antikoncepcia k rakovine... vsetko ma svoje pozitivne ale i negativne ucinky. Alebo vies poradit nieco, co ucinkuje proti akne a nema ziadne vedlajsie ucinky?

Zinok je dôležitý prvok pre zdravie pleti. Zmierňuje zápal a zabezpečuje optimálne hormonálne hladiny - pre obidve tieto vlastnosti je dôležitý z hľadiska liečby a prevencie akné. Niektoré štúdie ukázali, že suplementácia zinkom môže byť rovnako efektívna ako liečba tetracyklínom, pretože má protizápalové a protiinfekčné účinky. Napomáha tiež hojeniu tkanív a účinkuje proti tvorbe jaziev. Je tiež potrebný na reguláciu činnosti mazových žliaz pokožky.

michelin

...spravna zivotosprava, ale hlavne psychycka pohoda... Cim viac stresu, tym viac sa to zhorsi. Predavkovanie sa stopovymi prvkami sa raz negativne prejavi niekde inde... nemusime vsetko opakovat po Americanoch.

pipa

Ja som skutocne uz vyskusala vsetko. A podla mojich skusenosti to nema nic spolocne so stravou, mozes jest cokolvek, silneho akne sa nezbavis. Az dokym som vyskusala zinok. Beriem az 30 mg denne. A ono sa to skutocne zlepsuje. Dodatocne plet natieram propolisovym kremom. Informacie o zinku su tiez na tejto stranke. Avsak davka od 15 mg denne by sa mala brat len na lekarsky predpis. Ja som na zaciatku, ked som zacala, brala 4 x 30 mg. Bol to akysi instinkt. Potom som postupne davku znizovala az na 30 mg denne, respektive kazdy druhy den. Je to pre mna taky maly zazrak, mam 28 rokov a uz som pomaly vzdavala nadej, ze sa toho akne zbavim. Tolko moja skusenost, snad to niekomu pomoze.

mimina

mam 25rokov a mam stale problem s akne nepomaha nic ani diana35 ani masticky.vie mi niekto poradit ako by som sa uz toho zbavila???

zuzana

mne akne zlepsila az antikoncepcia (Diane 35). to bola moja posledna nadej, lebo nemohla ani kozna ani jej masticky... ale inak tuto temu sme tu prebrali ani nie pred mesiacom, tak sa treba poprehrabovat po fore a najdes to tam rozpisane...