Cukrovka mody 2

Príspevok v téme: Cukrovka mody 2
ondrej5544

Nazdar , teraz mi doktorka doniesla testu na mody a zistili mi cukrovku mody 2 -povedala že je nezavisla na inzuline , nieviete čo to je za cukrovku a ake su rizika ? lebo ja to na internete nemožem najst , čo som ja pochopil tak je to geneticke a je to znižena citlivost tych beta budiek ? prosim niekoho kto sa tomu rozumie aby mi vysvetlil detaily dakujem pekne

DiabetikIvo

Lukreci,

nezavádzaj prosím Ťa menej znalých diabetikov a nováčikov v živote s ttýmto ochorením...

Na tento Tvoj text som Ti napísal svoj názor v inej téme tohto servra: cukrovka.zdravie.sk kde bol od slova do slova v rovnakom znení uverejnený...

Lukreci

Dobrý deň!
Moja matka mala vysokú cukrovku.Našli sme preňu dobrí produkt,je to na detoxikáciu organizmu a pomáha normalizovať hladinu cukru v krvi.Stále má cukrovku ale nie až tak vysokú.Na tomto čísle môžete informovať aj objednať produkt.0948396360

mikis

problem dnesneho sveta je samozrejme nadbytok zradla v obchodoch...niekto to musi aj pojest,ked sa to uz vyrobylo no nie? hihi no a odpovedou su rozne poruchy funkcii v telach obyvatelstva,rakoviny od vymyslu sveta...este ani nie pred sto rokmi po vojne po racovine nebolo ani chyru ani slychu,ludia budovali,jedla nebolo nazvys....na druhej strane,kedze je ta nezamestnanost,tak keby neboli choroby,tak kopec ludi nema pracu,to by bolo smutne...ani sa im necudujem ze ju nechcu stratit,je to ciry biznis,lebo ludia si radi davaju do tela...smazia,varia,pecu,kombinuju co ich napadne...krasa :)

ondrej545

u mna sa to začalo na preventivnej prehliadke kde mi na lačno namerali 6,9 potom 6,5 a 6,3 tak ma poslali k odbornikovi , mam 180 cm 68 kg prišišel som tam prvykrat a po obede mi namerali 8,4 tak isto mi namrali aj na tom teste čo mi robili čo vam daju tych 120 gramov cukru - fuj to bolo odporne ale po hodine mi cukor klesol le na 8.39 , tak mi dali glukometer a povedali že mam cukrovku , len stale som nevedel aky typ tak som sy meral , spočiatku som mal vždy po jedle 8.4 - to ma štvalo tak som začal vymyšlat zo škoricou - ta mi pomahala držat sa na 6,4 po jedle čo bolo super lenže fungovalo to dlhodobo len vtedy ak som držal dietu - vtedy som ešte sem tam jedol normalne sladkosti - (mimochodmo tie dia mam povolene ) ak som jedol aj normalne škorica nefungovala a mal som vždy tych 8,4mmol 2 hodiny po jedle , tak som vysadil tie sladkosti , a maval som 6.4 zase potom som aj škoricu vysadil (mimochodom doktorka mi nič nepovedala na škoricu ani zle ani dobre iba sa usmiala ) preto som ju vysadil lebo raz som si ju ja blbec dal rano +slabe ranajky +bežal som na vlak = tak sa mi začalo točit v hlave tak som si dal žuvačku a prestalo , potom som išiel na kontrolu a doktorka povedala že vlastny inzulin mam dobry (čo ma potešilo ) ale že nevie kde može byt chyba tak ma zapisala na test moody , a potom to prišlo - po 1,5 roku som sa konečne dozvedel diagnozu mody 2 - doktorka povedala že ta je bez inzulinu a že som jediny zo všetkych čo skušali čo ju ma hey a mimochodom ked zjem 16 piroh mam glikemiu 8,4 a to iste aj pri palacinkach - s dia lekvarom a pri normalnych jedlach - maso ryža 6.7 alebo tak , diabetikivo -diky moc za tie članky

RNG

Normalne mnozstvo inzulinu vylucene za den zdravym pankreasom je okolo 31 jednotiek.
Pre tych, kde sa bunky nedostatocne otvaraju(nebuduje sa "glukozovy mostik") na signal inzulinu pankreas zacne na kompenzaciu vylucovat ovela viac, az 120 jednotiek denne, cim problem na cas ciastocne vyriesi. Lenze po case sa pankreas vycerpa a zacne vylucovat ovela menej, a vtedy cukor v krvi prudko vystupi, pomerne velmi rychlo, v priebehu niekolko tyzdnov.
Takze vlastne mnozstvo ludi ma DM2 a pritom ma este stale dobre hladiny glukozy v krvi, len ma to za cenu velmi zvysenej vyroby inzulinu. Vysoka hladina inzulinu je skodliva lebo je spojena so zvysenym rizikom rakovin.
Niekedy zlyhanie pankreasu je vysledok mikrobialneho napadnutia, mozno castejsie, nez sa lekari nazdavaju. Hlavne virusy su v tomto velmi pravdepodobne, lebo aj pri DM-1 je to velmi nahle, nijak neocakavane ziadnymi testami a o tej "autoimunite" silne pochybujem.
Keby nebola ziadna absorbcia cukru v bunkach, stacilo by 10 gramov glukozy, aby sa zvysila hladina v krvi z teoreticky 0 nad 240 mg/dl (13, 3 mmol.)pri 4 litroch (40 dl) krvi

To je jednoducha matematika,ktora neklame, ale v praxi sa to nedeje, tj nejaka ina funkcia v tele je a musi byt nejaka absorbcia glukozy aj napriek tomu, ze ju lekari nepopisuju v literature.
Tiez to nebvezpecenstvo soku pri vysokych hladina je jemne prilis zdoraznovane uz nad 240 mg)dl(13.3 mmol/liter) a ja vam mozem z osovnej skusenosti povedat, ze to nie je pravda, lebo raz som sam(DM2) vypil 1/2 litra ovocnej stavy s obsahom aspon 100 gramov cukru, najmenej 50 gramov samotnej glukozy a to po mucnom jedle, ktore je pre mna vlastne nono a cukor mi vystupil na 550mg/dl, meral som si to 3 rozlicnymi glukomermi, takze to bola naozaj pravda, a pritom som necitil absolutne nic!!!
Vystraseny lekarskymi poviedkami som zacal intenzivne cvicit, aby som ten cukor spali, a postupne mi klesal pod 350 za niekolko hodin
Samozrejme som taky experiment este raz neurobil, nie som priem typ, co by riskoval, ale na tomto som si jasne dokazal, ze tie bububu na hladinu 240 a dokonca aj 350 asi neplatia.
Netvrdim, ze je to zdrave ale rozhodne to nie je tak nebezpecne, ako hladinu pod 60 mg?dl(3.3 mmol/l) kde mozes upadnut do komy a zomriet.
Ja mam DM2 pravdepodobne vyse 30 rokov, lebo som mal slabo hojace sa rany na nohach uz v 35 roku, hoci na cukre v krvi to este nebolo nijak vidiet.
Aktivne sa branim doplnkami proti cukrovke a jej nasledkom a snazim si regenerovat pankreas(vycerpany) a pecen(tiez pracuje na vyrobe a regulacii glukozy) a zatial sa mi dari, dnes uz nemam pri pripadnom prekroceni prijmu cukru az tak vysoke hodnoty v krvi, malokedy mi vystupi nad 240 po jedle, a este pred par rokmi som bol rad aj pri prisnej diete ked som "zliezol" na 240 po 1/2 dna nejedeni. U mna cukor je totiz najnizsi vecer, nie rano, lebo jem navacsie jedlo neskoro a nezdravo vecer a cez den robim a jem dost malo, takze mi hladina poklesne najnizsie tesne pred vecerou.
Pri poslednom vylete do hor som si po vylete(7 hodin tura v horach) nameral dokonca pred jedenim len 125mg/dl(6,9) a po velkom jedle vcitane zemiakov a ryze mi cukor stupil len na 175(9.7) a potom prudko klesal.
Bodaj by som mohol chodit po horach nie len 4 dni, ale pravidelne, stavim sa ze by som ten cukor znizil aj pod 80(4.5) za par tyzdnov.
A to aj napriek vsetkym teoriam "inzulinovej insenzitivity"
Su viaceri lekari, ktori maju navody ako cvicit 2 x hodinu denne na potlacavenie DM2, vlastne hladiny glukozy v krvi a rozne ine priznaky spojene z DM-2.
Mozete si to pozriet na to
30daydiabetescure.com

Inac pomaly ale iste sa zacina objavovat sprava u viacerych lekaroch, ktori tu tzv inzulinovu insenzitivitu alebo nebudovanie glukozovych mostikov na signal inzulinu davaju dokopy s polymerizovanymi lipidmi(znicene rastlinne tuky) na stenach buniek, ktore tvorenie tych mostikov znemoznuju.
Nuz u mna by to bolo jasne pravda, lebo na rady lekarov(nespoliehajuc sa na vlastnu uvahu) som jedol tzv "zdrave rastlinne tuky a masla" dlhe roky, kym som si neprecital, o co sa vlastne jedna, ze su to neprirodzene latky,a ked sa ulozia, predstavuju vlastne zamorenie a dokonca ich telo nevie ani odburat, preto je chudnutie taky velky problem .