Lenivec?

Príspevok v téme: Lenivec?
Emka22

Ahojte, dlho v sebe riešim otázku, či je môj priateľ lenivec. Pol roka spolu žijeme. Byt sme kúpili spolu, ja som platila 1/3, on 2/3. Ja pracujem, on je nezamestnaný, má však pasívny príjem z vlastného bytu (prenájom) - zarobil si naň sám (pred niekoľkými rokmi)a plus po večeroch trénuje, t.j. naše skutočné príjmy sú cca rovnaké. Všetky naše výdavky idú pol na pol. Všetko by bolo o.k., ale vždy keď prídem domov, leží alebo pozerá telku. Vytáča ma jeho nečinnosť, keďže viem, že sa celé dni fláka. Mám dôvod na negatívne myšlienky? Je normálne, že 33 ročný muž sa celé dni nudí??? Ďakujem za názory!

0vecka

neviem preco tu vsetci hovorite o peniazoch... ak si mysli ze ma dost tak sa na peniaze moze vykaslat ... ale napr by mohol chodit do posilovne tak hodka denne alebo nieco .. zase ak doma pomaha tak to nieje az take zle... podla mna je dolezite napredovat nezalezi na tom ze ako rychlo... inaq to je znama vec ze ked clovek nepracuje aj mentalne tak po case osprostie ...

JBS

lost, ja som sa nevyjadrila, ze podnikanie je jedine riesenie, je to len jedna z moznosti. urcite mas pravdu, ze netreba nic prehanat. (nie ako ja) ale clovek je tvor, ktory potrebuje cinnost a nielen sport ale nieco, co ho naplna a posuva dalej. nemyslim si, ze ludia, ktori , podnikaju alebo viac makaju, su hned blazni, ktori nemaju dost. mozno chcu proste zabezpecit svoju rodinu, mozno maju ine ciele, teda nielen driet pre peniaze samotne. lebo a ak ma clovek ciele, väcsinou su potrebne na ich splnenie zas len peniaze. ak tie ciele uz nema, zacne byt pasivny a väcsinou depresivny.

doubledog

clovek by mal byt aktivny, inak degeneruje
pozerat stale telku je dost zly sposob travenia casu

otazka je, ci to neni skor tvoj problem?

lebo pises, ze si na ten byt zarobil, zaroven trenuje, takze nevyzera byt lenivy ani nevyzera, ze sa nikam nechce posuvat

lost

A bezat donekonecna za peniazmi je vyslovene hlupost ;)
Som zvedavy kto si to kedy potom uzije..
v 20tke si poviem "este toto este toto"
v 30, 40, 50, 60 to iste
a co potom ? :)
dochodca v porsche? :D
ved mu zlomi krkcne stavce... :)
idealne je ked uz, tak vsetko vyvazene :)

lost

"Máš pocit, že priateľ z toho ničnerobenia osprostie?"
je pravdepodobne ze za par rokov pri naozaj nic nerobeni toto pride ;)

ak ma dost na prezitie, tam ani nejde o to makat na rozsireni portofolia z dovch dovodov:
1. Moze to byt dusevne narocne (nie je sranda riskovat znacnu cast majetku pre zisk, chce to aj silnejsi zaludok)
2. Ak si niekto DOKAZE povedat ze "no toto mi staci, myslim ze tu sa pozastavim" tak klobuk dolu ;)

Tam ide skor o to, aby neupadal tak celkovo do toho nicnerobenia.. napr ze naozaj zlenivie, strati motivaciu lebo "uz vsetko dosiahol" potom sa tazko rozbieha spat, I KED, je to naozaj velmi individualne a je aj mozne ze si proste takto oddychuje :)

JBS

ono je to vsetko pekne a lakave, nic nerobit. ale pravdupovediac, mna by taky chlap prestal pritahovat, co stale vylihuje. rozumny chlap, aj ked ma dost penazi, svoj majetok "zveladuje", napriklad investuje, podnika alebo si najde pracu, ktora ho bavi, ak to aj nevynasa, podnika s priatelkou rozne aktivity, ma ciele a pod. vynimkou su starsi ludia, ktori uz tuzia len po odpocinku. ale toto? no, to je vec nazoru, ak vam to staci....ak je to iba kratku dobu tak, nc sa nedeje ale dlhodobo... po case mozu vzniknut problemy, lebo clovek z nicnerobenia osprostie a pridu depresie.

Emka22

Ďakujem všetkým za názor! Myslím, že "kafík" sa trafil, konečne to viem pomenovať....on si program zariadiť vie, aj s domácnosťou mi pomáha, chodíme na výlety a voľný čas trávime aktívne....rozdiel medzi nami je, že on nemá potrebu napredovať, ísť stále ďalej....je spokojný s terajším stavom a užíva si to.....ja mám zase v sebe niečo, čo ma ženie vpred....a preto ma občas vytočí, keď v kľude pozerá telku a nerozmýšľa nad tým, ako by sa posunul ďalej.....všetci sme nejaký, niekedy je možno rozumnejšie uspokojiť sa s tým, čo máme a nehnať sa vpred, lebo potom zabúdame na tie najdôležitejšie veci....paradox je, že v niektorých chvíľach ho kvôli jeho "kľudu" milujem a v niektorých ma z toho ide poraziť....ešte raz Vám ďakujem :)

jajka001_

a spravi aspon doma daco? ci prides domov a hajde po nom upratovat? mohol by aspon nieco doma pomenit, vylepsit. zadaj mu nejake ulohy, lebo fakt clovek ked nemusi, nic nerobi a vyslovene ho to ubija. vstane "rano" o dvanastej, naje sa, da si kavu a cely den nevie co so sebou a potom ma z toho este depky. ludia su stvoreni k nejakej cinnosti. nejake plany , tuzby mat, nie len tak prezivat zo dna na den.

kafe

Podľa mňa lenivec neni. Iba blb robí od rána do večera. On si veci vedel zariadiť oveľa šikovnejšie - robí naňho byt a k tomu stačí pár hodin tréningu. To, že sa nudí ti povedal ON? Alebo si to len ty myslíš? Pozri on trávi svoj voľný čas tak, ako sa mu to páči. Máš pocit, že priateľ z toho ničnerobenia osprostie? Mne by napríklad nevadilo že nič nerobí, ale že nenapreduje, neposúva sa ďalej v niečom čo ho baví, čo robí rád.. Aké má priateľ koníčky? Čo ho baví (bavilo kedysi)?

Ináč tvoj priateľ má moje veľké sympatie. Presne takto by som si chcela život zariadiť - na mňa nech zarába môj majetok a ja sa môžem venovať tomu, čo ma baví. Zarábať prácou na živobitie je strašná hlúposť, ale pretože to tak robia všetci, príde nám to normálne. Podľa mňa to normálne neni.

0vecka

ono tazko povedat ci je to nazoaj tak ako to opisuje slecna ... mne by to napr nevadilo kebyze typek nieco robi aspon tak 4 hodky denne a tych 12 no nex sa flaka...