viete mi poradit cim by som si zlepsila stabilitu zubov alebo vlastne aby sa mi neodlamovalo zo zubov? lebo mam pocit ze v poslednej dobe sa mi velmi z nich odlamuje, asi mam velmi krehke zuby :(
Ako zlepsit stabilitu zubov
Smajlik - kolko mas rokov? A urobil ti uz tvoj zubar aspon raz v zivote v ramci prehliadky röntgen - ortopantomogram a bitewing? Ak este nie, tak ho o to poziadaj. Podla ortopantomogramu sa posudi stav kosti a podla bitewingu sa potvrdi alebo vyluci existencia skrytych kazov v madzizubnych priestoroch, ktore sa nedaju volnym okom vidiet, ale ak su tam, tak zub je v medzizubnom priestore dlhsi cas citlivy na stuedene a na horuce a jedneho dna sa z neho z nicoho nic velky kusisko odlomi. Dnes uz sa vsade hovori a pise o tom, ze taketo röntgenove vysetrenie v ramci prehliadky by mali zubari standardne vykonat kazdemu pacientovi aspon raz za dva roky. Ak ti to tvoj zubar odmietne vykonat, tak v tom pripade zajdi k inemu zubarovi, ktory ti to urobi. Ak by si si uz nevedela nijako inac poradit, tak zajdi do Bratislavy do Schill Dental, tam zubari takyto röntgen urobia a vytlacia na foliu aj "nahodnym okoloiducim", ktori nie su ich stalymi klientami a ostatne problemy so zubami si riesia inde. Jednoducho tam zavolaj a povedz, ze si chces dat iba zhotovit a vytlacit na foliu ortopantomogram a bitewing. Zaplatis za to 35 €, ale aspon budes vediet, na com si a snimky potom mozes ukazat tvojmu zubarovi, nech vidi, co treba este opravit...
no smajlík,ten vápnik určite a majú ho v lekárni v takých tabletách,kazenie zubov môže byť aj dedičné,alebo ak pravidelne užívaš dlhodobo nejaké lieky,zo sladkostí,sa skús aj zubára opýtať čo by ti odporučil.
bude to leen vapnikom? to je pravda ze nepapam vela mliecnych vyrobkov ale asi to budem musiet poistit aj nejakymi nahradnymi rieseniami, co poviete na doplnkove lieky - vapnik? a pastu pouzivam vademecum
no asi treba jesť viac vápnika a vymeniť zubnú pastu. najlepšie su tie s aminofluoridmi, napr. Elmex
nikto?