prosim vie mi prosim niekto toto vysvtlit a pomoct :takze par krat som bola chora mala som anginu....vyliecila som sa...ale teraz s niekym sa bozkavam tak na dalsi den ma bolia mandle a na 2 druhy den hrucka 38 a opat hnisave mandle angina antibiotika....to akoze ja uz si nikdy nemozem dat sniekym pusu??alebo co mam spravit..vzdy to ma takyto priebeh odskusane uz asi 6 krat...
angina?mononukleoza??
Nikkka, ja mam nieco podobne, kazdy mesiac beriem ATB, co moj organizmus nie je schopny sa ubranit a to sa ani nemusim bozkavat..:-(
prekonala som aj mononukleozu ale tam sa citis dlhsiu dobu ako zbity pes, mandle su silno opuchnute a aj uzliny, ale teplota je len tak do 38, ja som mala 3 tyzdne v kuse 37.5 a bolo to strasne!
No mne na tie caste infekty odporucili ist k zubarovi, ze mozem mat nejake hnis. lozisko, ktore moze sposobovat opatovne mandlove infekcie. Ja mam uz rok zvacsenu pravu krcnu uzlinu, takze sa chystam k zubarovi.. Tak to skus aj ty, drzim palceky!
michaelle tak mononukleozu nevylocuj ja som ju mal pol roka a nevedel som o tom... potom som mal strasne problemy s pecenou..
Inac aj ja som v kuse chora, proste aspon raz za mesiac mi musi nieco byt...to uz by som ani nebola ja, keby som nemala najvacsie absencie v triede.
Tiez mi tam nasli streptokoka hemofyla a krcna lekarka povedala,ze mandle von.A ked som isla k imunologicke, tak ona zasa, ze vysklbnut mandle, to je az to najposlednejsie riesenie.Zistila mi znizenu imunitu (len 1/3 obrannych latok oproti normalnemu cloveku), tak som zacala chodit na Imodinove injekcie...citila som sa po nich jak pes,ale hovorili,ze potom uz nebudem vobec chora,lebo to mi vlastne pichali biele krvinky v tych injekciach.Potom ked som ich dobrala, mi lekarka este predpisala nejake lieky na uchovanie tej imunity a BUM!Zasa som po mesiaci chora...zasa hrdlo, nosne dutiny bolia...no proste hroza.
ano bola som robili mi vyter ..mala som streptokoka a hemofyla....lenze potom som dostala na to lieky a uz som bol akoze vyliecena..lenze ako om pisla hore vyleicena len asi ciastocne...
a bola si u lekára na výtery z krku,je možnosť,že máš nejakého streptokoka alebo stafylokoka.Ja som ich tiež mala,stále som bola chorá a po 1 roku mi museli vybrať mandle a teraz je all ok.Určite by som v tvojom prípade zašla na vyšetrenie